fredag 23 november 2012

Malmö bröt SSKs segersvit med en stjärnsmäll



Efter 14 segrar på 16 matcher och åtta raka vinster nu senast var det ingen jätteskräll att det till slut kom en förlust. Det gör ju alltid det, förr eller senare och nu mötte Södertälje ett annat formstarkt lag då Malmö hade sex raka trepoängare i bagaget när de kom till matchen.

SSK bytte inför matchen plats på två centrar så att Matt Read fick spela mellan Emil Billberg och Jonas Engström, medan Ziga Jeglic gick in mellan Fredric Andersson och Damien Fleury.

Nu vet jag inte om det spelade så stor roll egentligen, för slutresultatet alltså. SSK spelade riktigt bra inledningsvis och fram till 4-0 sedan blev det väl det klassiska, orkar inte vända så rinner det in något mål till. Som nu.

Det är ju ingen katastrof att förlora en match även om det är trist för SSK inte minst för att förlusten petade ner SSK från tredje till fjärde plats. Det viktiga nu är hur man hanterar förlusten i kombination med spelet i förra matchen som var sådär.  Men med tanke på det självförtroende som finns i laget ska det förhoppningsvis inte vara någon större grej.

För övrigt kan man notera att…

… Robban Carlsson gjorde comeback efter skada. Han fick även kliva av i början av matchen och sy en handfull stygn men var sedan tillbaka i spel.

… Andreas Hjelm inledde matchen med att skottfinta och pricka stolpen.

… Jonas Engström hade öppet mål  precis efter den stolpträffen men missar. Mål på något av de två lägena och jag är säker på att SSK hade vunnit.  För Södertälje spelade som sagt riktigt bra tills det blev lite för många mål i baken, då gick luften ur.

…Malmö har seriens näst bästa effektivitet i pp, 27,06 efter den här matchen och var riktigt bra i pp här med. Anton Forsberg fick verkligen jobba. Nu var det visserligen bara ett mål (2-0 till Malmö) som kom i pp men det syntes varför Skånelaget ligger så högt upp.

...  Första målet kom i och för sig precis efter ett överläge för Malmö, när Johan Andersson kom in från utvisningsbåset och lade en lite för avancerad passning som hete Henrik Hetta bröt och smällde in.

…Ziga Jeglic åkte ut för något som endast domaren kan ha sett i början av andra.  En Malmöspelare tappar balansen och ramlar och domaren föll lite för publiktryckte kändes det som. Det blev ödesdigert då Malmö gjorde mål i överläget.

…Inte blev det bättre av att målet kom på ett rätt risigt skott som tog på Emil Djuses byxa och ställde Forsberg. Det var ironiskt nog enbart SSK:are framför mål i det läget.  Men sådär sjukt kan det bli ibland, bralla in. Ren otur och bittert för SSK som ändå trampade på i bra fart. Riktigt härligt tempo och kul att kolla på.

… Men det finns en hel del att jobba på i pp för SSK som fick fyra pp men inte gjorde något av dem.

…Henrik Hetta satte 3-0 för Malmö redan efter 5.25 av tredje.  Och det efter att ha vunnit närkamper mot tre SSK:are på vägen fram till målet.

… 4-0 kom drygt tre minuter efter trean då Malmö bökade in pucken och någonstans där tog SSK:s energi slut även om några enstaka aktioner tvingade ex SSK-aren Pontus Sjögren att visa upp en snabb plockhand.

…Skotten i första 11-12, i andra 7-9 och i tredje 8-8

4 kommentarer:

Hajfaj sa...

Så sant. En mycket bra hockeymatch. Jag tycker att armbågen Robban fick innan han fick sy kanske borde varit utv, och ytterligare en tidigare på Damien. Men det är nog bara att vara dålig förlorare :). Fantastiskt försvarsspel från Malmös sida.

Unknown sa...

Grymt bra hockey match, märkligt men sant att man inte är mer besviken efter 0 5 i baken men det tyder på att ssk gjorde en bra borta match trots den klara torsken.
Malmö var grymt bra har inte sett laget spela med sådan hetta och passion på flera år.
Nu bryter vi ihop och kommer igen mot Uppsala på Tisdag :))

Unknown sa...

Grymt bra hockey match, märkligt men sant att man inte är mer besviken efter 0 5 i baken men det tyder på att ssk gjorde en bra borta match trots den klara torsken.
Malmö var grymt bra har inte sett laget spela med sådan hetta och passion på flera år.
Nu bryter vi ihop och kommer igen mot Uppsala på Tisdag :))

Marie Hallman sa...

Hajfaj: Ja malmö var bra. SSK med tills luften gick ur tyvärr.

Jouni:bra tänk där! :))