onsdag 14 november 2012

" Vi måste bli argare under matcherna"



 
(FOTO JESPERZERMAN.SE )

”Vi är i ett jäkligt viktigt skede” sa comebackande Christian Sandberg före matchen. ”Dags att ta tag i det här nu” slog assisterande tränaren Mats Lindgren fast.

 Men det var inte så det såg ut i matchen mot Rögle, borta i Ängelholm. Det såg… mest ut som seg deg. Som att AIK inte bryr sig (vilket är precis vad de gör, kanske för mycket, det låser sig). Som om AIK trampar i kvicksand. Man åker, skjuter men avsluten är för tama. Hettan framför målen finns inte där. Motståndarna får en för lätt resa.

De jobbar, trampar men inget händer. Inte ens mot ett lag som Rögle som inte har så där värst mycket att komma med. Och inte ens i en jumbomatch, en sexpoängsmatch som bara MÅSTE vinnas nu för att slippa kvalserien i vår.  Vilket är anmärkningsvärt efter 21 spelade matcher, snart halva grundserien.

Visst, kollar man statistiken så ser det jämnt ut. AIK vann till och med skotten med 32-26 men där Rögles spelare tog skott i den så kallade röda sektorn – där det görs flest mål  - ni kan kalla det i eller runt  slottet om ni vill så sköt AIK – som vanligt numera- på distans.

– Det var tyvärr inte orättvist att vi förlorar. Det är för jävla dåligt och vi måste bli lite argare under matcherna, konstaterade AIK-backen Fredric Carlsson i C-moore intervjun efter matchen.

Och jag, som såg matchen på tv, kan inte mer än hålla med för man undrar ju… varför ser det så oengagerat ut när spelarna faktiskt brinner för att spela det bästa de bara kan. För klubben och för sin heder.

– Jag tror alla försöker men ibland låser det sig jag har ingen förklaring till det men det måste bli bättre, redan nu på onsdag, sa Carlsson också. Och det har han rätt i.

För jag saknar den där jobbiga-jäveln hockeyn som AIK spelat med tidigare. Den där då AIK jobbar hårdare än alla lag, oavsett placering i tabellen. Den där då man borrade ner huvudet och slet som galärslavar för varandra. Så som AIK faktiskt spelade under tre  matcher i oktober där det hårda slitet gav resultat och där AIK bara släppte in två mål på elva perioder.

AIK har ju sagt att man kör på med samma spelidé som de senaste åren så det kan inte vara någon ändrad taktik som ställer till det. Saknas det en pådrivare? Är saknaden av nackskadade Dick Tärnström så tung att ingen annan kan leda laget? Och varför blir ingen arg? Det är som att man bara ja ha ja. Inte bra.

Något måste bara hända. Jag är generellt inte för tränarbyten, det är ändå mest samma gäng som snurrar runt men nu måste det kanske in en ny röst? Jag vet inte, det enda som är säkert är att poängen måste börja trilla in nu om inte AIK har tänkt sig att börja planera för spel i kvalserien redan nu.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Från Ängelholm Marie..
Heter inte ass.tränaren Mats LINDGREN?

Inte ens "mot ett lag som Rögle som inte har så mycket att komma med"...
Konstiga reflektioner Marie.

Anonym sa...

Rögle har(hade) inte speciellt mycket att komma med. Det är ett skitdåligt lag helt enkelt. Ändå så vinner vi inte mot dem?

Nej, det är hög tid att bänka ett gäng underpresterare. Sen kanske de två-tre som är kvar kan visa var skåpet skall stå. Typ.

Marie Hallman sa...

Anonym: Jo han heter Lindgren, fel av mig där. Inte bra.
Men jag förstår inte frågan om Ängelholm riktigt? De spelade ju mot Rögle, som har sin hemvist i Ängelholm, precis som jag skrev så vad är det du undrar kring det?

Jag tycker inte Rögle spelar bra, de har inte gjort det på hela säsongen tyvärr. De ligger sist, av en anledning, nämligen att deras prestation har varit för dålig = inte har så mycket att komma med. Precis som AIK har varit, det är därför de ligger näst sist.

Anonym 2:
Bänka hjälper ju inte, de måste få in ett jävlar anamma i laget. Någon måste kliva fram och visa vägen, leda laget. Jag ser ingen som gör det på ett bra sätt just nu tyvärr.

Anonym sa...

det måste hända något snart! Våra backar dräller med puckarna konstant, åker och petar med klubborna när motståndarna kommer in i anfallszonen. Och varför envisas man med att lägga in pucken på mål? Skjut istället det blir returer då också. Vi måste bli mer resoluta i allt vi gör, det ser ut som tjejhockey där ingen får tackla. Visa lite AIK-HJÄRTA nu.

Anonym sa...

Tyvär men nu är slutet nära Gozzi på sjukan när man förlorar inga nyförvärv har kommit det är kört blir derbyn i as och ja vill bara slå sönder saker för är så besviken.