lördag 22 december 2012

DJURGÅRDEN - OSKARSHAMN (1-0, 4-0, 2-0)


(Jimmie Ölvestad gjorde två mål mot Oskarshamn. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 100 % och Linus Fernström, Oskarshamn, 89,18 %
Publik: 5 748.
Domare: Niclas Johansson.

BÄST I DIF  
MMM Adam Reideborn, mv
MM Jimmie Ölvestad, Marcus Sörensen
M Fredrik Bremberg – så länge han nu var med. Klev av mitt i matchen med en lårkaka visade det sig efter  matchen när jag frågade vad som hänt.

BÄST I OSKARSHAMN: Linus Fernström –släppte visserligen fyra mål men utan hans fina storspel hade DIF vunnit med minst det dubbla.


(Rappa ben i bytenaFOTO JOHANNA LUNDBERG)


FÖRSTA PERIODEN:
…Rivstart av Oskarshamn som sånär petade in en puck i förbifarten efter bara 20 sekunder men Adam Reideborn fick ut benet på  någon reflex i rätt sekund såg det ut som.

…Friläge för Fredrik Bremberg efter 4.08 men det var ett lite för lätt skott, det kunde Linus Fernström plocka utan större problem.

..Fin droppass av Bremberg till Dustin Johner i anfallet efter, men Johner fick inte till skottet riktigt. Synd, bra läge annars.

… Det går inte att stå och sova. Det fick Mattias Granlund känna på när han gled lite avslappnad i en av rundlarna i DIF:s zon och fick en tackling av Erik Gustafssson så att Granlund flög som en vante.

(Stefan Söder har hamnat i gästernas mål FOTO JOHANNA LUNDBERG)

…Det gick ett sus över Hovet när Tim Eriksson jobbade sig till ett kanonläge halvvägs in i första men avslutet var tyvärr inte lika skarpt och Fernström var med där också.

… Petr Kalus fick sedan ett kanonläge, öppet mål men prickade stolpen. Och tog sig bedrövat för ansiktet. Gick det ens att missa där? Tydligen…

…Djurgården fortsatte sedan att rada upp lägen, ökade farten ytterligare när man fick ett pp,  men pucken studsade upp och över, pucken studsade ett tag på allt som rörde sig framför mål kändes det som och emellanåt uppstod helt öppna lägen men då stod det ingen där. Typiskt nog.

…Marcus Sörensen försökte sig på att bryta sig in framför mål och tråckla in pucken men det gick inte det heller.

(Erik Gustafsson firar kvällens första mål.  FOTO JOHANNA LUNDBERG)


...1-0 (14.15) Erik Gustafsson (Pontus Åberg , Janos Hari) Spel 5 mot 4.  Men till slut på ett enkelt slagskott och en styrning så satt pucken där. Det är det där med att det enkla oftast är det bästa.

…Det var mest spel på Oskarshamns planhalva (se bara skotten, 16-8) men mot slutet av första tycker jag att det blev lite nonchalant spel i DIF, gästerna satte press och helt plötsligt fick Reideborn briljera med en fin plock på Andreas Valdix vassa skott.

 
ANDRA PERIODEN
…Lite jämnare spel i andra, några halvchanser av båda lagen inledningsvis och efter fem minuter kanonläge för Dustin Johner att styra in ett skott vid bortre stolpen men Fernström var snabb i sidled där.

…Modolånet Janos Hari försökte sig på lite klappklappspel med Erik Gustafsson och Stefan Söder men det slutade med att anfallet rann ut i sanden.

…Inget vidare Djurgårdsspel i inledningen av andra, gästernas kanske inte var mer taggade men såg mer taggade ut.  Kändes som det hängde en kvittering i luften hela tiden.

(Full fart framåt för Dustin Johner. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


…Bra jobb av DIF dock när Fredrik Bremberg snurrade runt Oskarshamnsmålet, vände ut och in på gästernas defensiv och serverade två finfina passningar som dock ingen av lagkamraterna lyckades förvalta.

… Bra jobb också av Marcus Sörensen som körde i cirklar och snurrade upp de vittröjade gästerna rejält och sånär fick in en puck när han till slut bröt in framför Fernström.

..DIF fick upp farten där och visst var det fin klappklapp när Bremberg släppte pucken till Petr Kalus som skarvade vidare till Dustin Johner som… sköt utanför.

…Ibland kan något oväntat, det där som bryter mönstret vare sig det är medvetet eller inte, vara det som ger mål.

(Tvåmålsskytten Ölvestad i centrum. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

…2-0 (14.51) Jimmie Ölvestad (Kristofer Ottosson, Fredrik Bremberg). Fredrik Bremberg bär upp pucken, Ottosson tar vid men tappar pucken, då sträcker Ölvestad fram armen, lyckas suga åt sig pucken, snurra runt och bara veva iväg pucken mot mål. Och då gick den in.

…Oskarshamn hade en puck inne i DIF-målet efter knappt 18 minuter men eftersom pucken slogs in på tennis med handen av en av Oskarshamnsspelarna (typ volleybollsmash) så blev det givetvis bortdömt.

…Snacka om att Adam Reideborn började med tidig julklappsutdelning när han av obegriplig anledning var ända borta vid Oskarshamns bås (?) och HockeyAllsvenskans poängkung Evan McGrath snodde åt sig pucken och sköt… i utsidan av målet! Vid stolpen men på utsidan av nätet som tur var för DIF, sedan hann en Djurgårdsspelare kasta sig fram och vispa undan pucken som studsade ut och låg inbjudande framför det öppna målet. Tur för DIF också att ingen av McGraths lagkamrater fanns framför målet.

(Det fanns en del att fira!. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

TREDJE PERIODEN
…Oskarshamn fick ett minst sagt bra läge att gå ifatt då man fick spela i fem mot tre i hela 1.33 efter bara 2.27 av tredje perioden när först Janos Hari och sedan Jimmie Ölvestad åkte ut för hakning respektive puckout.

…Men Djurgården var riktigt tajta, lyckades slå iväg pucken och fördriva tiden och det blev inga mål i vare sig fem mot tre eller fem mot fyra för gästerna.

….Det boxplayet verkar ha stärkt DIF och än starkare blev man efter Ölvestads soloraid.

… 3-0 (5.57) Jimmie Ölvestad (Dustin Johner) Ölvestad trampar på längs högerkanten, bara ska in framför mål, accelererar ifrån sin uppvaktning, bryter sin in framför mål och trycker in pucken. Snacka om viljemål.

…Det tog två månader för Jimmie Ölvestad mellan mål nummer ett och två för säsongen men i och med målet mot Mora senast så har han nu gjort tre mål på de två senaste matcherna.

… Och apropå vilja. Det var fler som ville. Till slut fick han utdelning på det hårda jobbet också.

 (Marcus Sörensen firar med klacken. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

…4-0 (11.52) Marcus Sörensen (Timmy Pettersson) Även här en soloåkning upp, tempoökning, inbrytning framför mål men sedan även en riktig gofint av Sörensen som drar Fernström åt sitt vänster och sedan lägger in pucken på sitt höger (blir tvärtom för målvakten då med höger, vänster)

…Två mot noll läge för Ölvestad och Ottosson mot Fernström efter 13.23, ölvestad höll iiiiii pucken, verkade fundera på att passa men sköt till sist, siktade på femte hålet men Fernström hann klämma ihop benskydden.

…Blev lite kalabalik efteråt, vet inte riktigt vad som utlöste det men plötsligt var det en arg och upprörd hög bakom Oskarshamnsmålet. DIFs juniorback Marcus Bohman var en av spelarna som var mest aktiv och fick 2+2. Det var några kvittningar också men det hela slutade med att gästerna en dryg minut.

…Hyfsat grinigt i slutet på isen i slutet av matchen men det är klart, frustrationen skulle väl ut någonstans, sett med Oskarshamnsögon.

(FOTO JOHANNA LUNDBERG)


…Måste säga att jag gillar Oskarshamns tränare Fredrik Söderström. Enormt trevlig och inte minst stor i förlusten. Först fick han sitta och vänta i en kvart på att presskonferensen skulle börja sedan sa han utan krusiduller så här: ”Jag tycker inte vi har skuggan av en chans. Vi hade behövt mer hjältemod, kraft och tydlighet för att vinna och det hade vi inte, det får jag ta på mig”  Klockren analys där och inget gömma sig som tränare!

…Vinsten var Djurgårdens åttonde på de tio senaste matcherna och nu börjar det ge avtryck i tabellen där DIF gick upp på sjätteplatsen, bara två måls målskillnad bakom femman Malmö som man möter på annandagen hemma på Hovet.

… Adam Reideborn höll i och med de här matchen sin tredje nolla, på sex spelade matcher från start. Hur bra är inte det?! Rekordbra, undrar när någon hade den procenten på nollor vs antalet spelade matcher senast?!

(Elias Granath och Jimmie Ölvestad myser över julklappen man gav sig själva. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


SKOTTEN I MATCHEN: 37-30 (16-8, 13-12, 8-10)

Fler fina bilder av Johanna hittar ni på http://johannalundberg.net/ Anlita gärna henne, ni hittar kontaktuppgifter på hennes sida!

  

Inga kommentarer: