måndag 3 december 2012

Förbundet tar strid mot Ottawa för att få loss Zibanejad


(En segerrusig Zibanejad gör intervjuer efter att ha skjutit hem guldet förra året. Nu slåss Svenska Ishockeyförbundet för att få med honom till JVM i UFA. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Inte många veckor kvar till JVM nu och idag (måndag) presenterades JVM-truppen (se längre ner i texten). Förbundskaptenen Roger Rönnberg saknar tre spelare som han gärna hade velat ha med, axelskadade Jonas Brodin och Oscar Klefbom samt Mika Zibanejad.

I Zibanejads fall är det Ottawa som säger nej, trots lockout ouh trots spel i AHL och Rönnberg tänker inte tacka och ta emot utan försöker nu få till en ändring på detta så att Zibanejad kan plockas in i laget.


-Jag vet att de andra AHL-lagen släpper Kanadas spelare till JVM. Det är jäkligt tråkigt att ett gäng kanadicker ska sitta och bestämma över vårat JVM-lag, att vi i Europa ska ligga på rygg och att de ska få styra upp även såna här evenemang. Men vi kommer ta stid för det här, genom förbundet (Svenska Ishockeyförbundet), så vi har inte gett upp Mika än, berättade Rönnberg på presskonferensen.

Han ville dock inte gå in på detaljer hur detta ska gå till, om det finns något stöd hos internationella förbundet eller vem som ska föra Svenska Ishockeyförbundets talan här och var det ska göras. Men sa halvt på allvar, halvt på skämt att:

-Vi får se vem som får föra striden men jag pratade med Christer (Englund, ordföranden) och han såg stridsklar ut. Så vi skickar honom då, ha, ha.

Inga kommentarer: