torsdag 27 december 2012

SSK-LEKSAND 1–0 (0-0,0-0,1-0)


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMM+ (lite fler mål så hade det blivit en fyra)
Målvakterna: Anton Forsberg, SSK 100 % och Erik Hanses, Leksand, 96,15 %.
Publik: 5 562
Domare: Johan Häll

BÄST I SSK
MMM Anton Forsberg, mv
MM Ziga Jeglic, f.
M Jonas Engström, f.

BÄST I LEKSAND: Erik Hanses, mv och Michael Raffl, f.


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


FÖRSTA PERIODEN
..Jag missade tyvärr de tio första spelminuterna av matchen på grund av Viasatjobb, så det finns inga noteringar från då så klart. Inte mycket att göra åt tyvärr.

… Hög fart i matchen och många känslor, det märktes inte minst när Viktor Lööv, blev tacklad av Tobias Forsberg vid sargen, kom upp, åkte ifatt och tacklade tillbaka. Något som ledde till 5+20 dvs matchstraff för checking to the head. Och således ett fem minuters pp för gästerna.

… Det såg otäckt ut när Tobias Forsberg låg på isen men han var tillbaka och spelade i överläget så det verkar ha gått bra med honom.

… Leksand hade dock inledningsvis svårt att komma till bra lägen i det överläget, SSK spelade tajt och bra försvar och såg till att Leksand fick ta skott utifrån trots att man snabbt fick till en bra box. SSK fick även iväg pucken ett par gånger så att det blev åka och hämta och börja om för LIF.

…Cam Fowler visade stor rutin när han tog tag i pucken, åkte, snirklade, for runt och på egen hand fick en 20 sekunder att gå.

…Och SSK lyckades faktiskt se till att det inte blev fler pp uppställningar för Leksand i deras överläge där, det blev istället spel om pucken, tiden rann på och den utvisningen klarade SSK utan att släppa in mål. Tur för Lööv, för det där var inte smart gjort.

 
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

ANDRA PERIODEN
… Bra chans för Jeglic direkt som fick i väg ett oannonserat skott från sargkanten som kunde ha ställt Leksandsmålvakt men Erik Hanses fick ut ett ben lite snabbt där, bra reflex!

…Leksands Kevin Kapstad trippade Fredric Andersson bakom målet ungefär samtidigt och åkte ut men det överläget lyckades inte SSK utnyttja, var sådär skott också tycker jag.

…Jesper Thörnberg, som är tillbaka på lån i SSK, fick världens chans cirka sex minuter in i andra, fick en genomskärande pass över hela isen, kom fri med målvakten men skottet gick över. Lite osäkert om han sköt över eller om Hanses vinklade ut pucken men över gick den i alla fall.

…Hyfsat mycket hawaii över hockeyn i andra, var mest byta chanser och kontra åt än det ena, än det andra hållet. Och en och annan ganska lätt plock av vardera målvakter.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

…Leksands Jacob Blomqvist hade ett av de bättre skotten, hårt, rappt men tyvärr för hans del rätt i magen på Anton Forsberg. Blev en farlig retur rakt ut, men ingen Leksing var där och SSK lyckades rensa bort.

…Bra tryck på SSK-klacken som lät allra nöjdast när de fick sjunga om ”fattiga bönder”, ”sms-lån” och ja lite så. Kan tänka mig att Leksand hör det överallt kan jag tänka mig.

… Leksand kom tre mot en, det vara bara sätta pucken i mål, då passar Jacob Blomqvist som var längst ut till höger. Inget smart val, för pucken gick bakom ryggen på lagkamraten. Tommy Salo stod uppe på pressläktaren och blev så förbannad att jag trodde han skulle stampa genom golvet på ren ilska.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

...SSK fick en riktigt bra kontringschans efter det där men Hanses var med på den också. Gick ett oooh genom publiken.

…Kanonläge – och stolpskott för Michael Raffl efter knappt 13 minuter efter att Leksandsforwarden åkt ifrån Jonatan Nielsen. Han blev i sin tur utvisad i slashing i det momentet.

…Leksand låg på hårt i det överläget men SSK gjorde återigen ett ypperligt boxplay jobb, tex Robban Carlsson som bröt ett genomspel och skickade ner pucken till andra sidan isen och snodde några sekunder där. Inga mål för Leksand i pp alltså.

…Fin kontringschans – igen – för SSK, den här gången var det Damien Fleury som bröt in från högerkanten och försökte få in pucken vid högerstolpen men den snuddade och åkte ut i stället.

… Snabba kontringar funkade ju inte, då försökte sig Hjelm på att fånga upp en puck i gröten framför Hansen och överraska Leksandskeepern men det gick inte. Bra defensivt jobb av Leksand också, tajt bakåt åt båda håll.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

TREDJE PERIODEN
… rivstart av Leksands Patrik Hersley som fick iväg ett kanonskott. I stolpen….

…Fin plock av Anton Forsberg bara några minuter in i tredje då pucken studsar ut till en Leksandsspelare, mitt i slottet.

…Bra chans för Fredric Andersson i anfallet därpå då han snor åt sig pucken men ingen fullträff där heller.

…Om Lööv tog ett dumt beslut i början av matchen får man väl säga detsamma om Mark Hurtubises tackling på Damien Fleury drygt sex minuter in i tredje.  Fransmannen drev mot mål, försökte ta sig förbi Hurbuise och en spelare till som jag tror var Hersley. När trion passerat målet och Fleury tappat pucken och skulle hämta den vid sargen vek Hersley av, medan Hurtubuise istället tar båda händerna och skickar Fleury ini sargen med huvudet före.

…Blev så klart fight bakom målet efter det. Och en tvåa för Hurtubuise för crosschecking. Samt en tvåa var för Bergin och Hersley för roughing respektive holding och således två minuters överläge för SSK.

…friläge för Leksand och Tobias Forsberg kort därpå och nog borde det ha blivit straff där då Leksandsspelaren var helt fri med målvakten men hakades upp av två SSK-spelare och kunde inte skjuta. En av dessa SSK-spelare var Fredric Andersson som åkte ut för hakning och fick en tia för missconduct. Han sa väl något mindre väl valt där.

…Med halva tredje kvar kom en utvisning man inte ser så ofta. Nämligen en dubbelutvisning för tripping (Robban Carlsson) och diving (Kevin Kapstad).

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

… Het Leksandschans på det då Michael Raffl kommer fri och sånär överlistar Forsberg som lämnar en retur som Jacob Blomqvist försöker bomba in men det gick inte.

…Leksand verkade trivas bäst i spelet fyra mot fyra, mycket tryck mot Anton Forsberg bland annat då Jens Bergenström försökte tråckla in pucken.

…Jesper Thörnberg dribblade sig hela vägen ner till Leksands zon men där åkte avslutet högt över mål.

…SSK fick spela pp med fem minuter kvar drygt, bra chans att avgöra således…men inget mål då. Det blev det däremot sju sekunder efter att Leksand blev fulltaligt.

…1-0 (16.44) Jesper Thörnberg (Jonas Engström, Johan Andersson). Andersson tar ner pucken till hörnet, passar till Engström som bryter in framför mål och gör en fin passning bakåt till Thörnberg som skickar in matchens enda mål. Målet var för övrigt Thörnbergs fjärde i SSK, de tre första kom alla i oktober.

… Leksand plockade sin målvakt och tog time out i slutminuterna…och jagade frenetiskt, bland andra Gabriel Karlsson hade en projektil som gick snett utanför men inget gick in och Anton Forsberg tog därmed sin andra nolla för säsongen. Den första kom mot Asplöven.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SKOTTEN I MATCHEN: 26-36 (8-9, 10-11, 8-16)

10 kommentarer:

Peter sa...

Kan man inte ta en schysst tackling utan att ge tillbaka på det viset ska man f-n inte spela hockey, sicket j-a rikspucko.

Anonym sa...

Peter, vad gaggar du om? Tacklingarna var identiska. Alltså borde Forsberg fått matchstraff först.

Unknown sa...

Borde väl vara ANTON Forsberg, eller Sockan som han kallas ;)

Unknown sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Marie Hallman sa...

Peter: Dum tackling ja men rikspucko var väl att ta i. Ibland rinner humöret över, tror han ångrade sig rejält efteråt.

anonym: Framför allt borde det väl även ha varit matchstraff på Hurtubise?!

Lelle: ja som du såg skrev jag Anton på en himla massa ställen utom ett. Vad jag tänkte på vid just det enda stället vete tusan.. men nu står det rätt där med, bra att du sa till!

bigge sa...

Hurtubise kom extremt billigt undan. Dessutom var det redan en avvaktande utvisning så SSK hade fått ett 5 mot 3-läge där om domaren bara vågat döma efter regelboken.

Peter sa...

Anonym

Jag hoppas för allas skull att du inte ha körkort, för ser man så fel och tycker att tacklingarna är identiska borde du tas ifrån ditt körkort.

Anonym sa...

Instämmer, och så även domaren efter match.
Skulle varit duschen för Hurtubise!

Lööv missar även tacklingen och således huvudet vilket man Tydligt ser på de videos som finns.

1-0 mot ett mindre älskat Leksand

Marie Hallman sa...

Jag håller med om Hurtubise där, kom billigt undan. Är annars mest glad att ingen av de skadade sig allvarligt!

Kerstin sa...

Det är väl inet ovanligt att SSK måste ta till osportsliga metoder...
Hoppas Viktor Lööv blir påkörd av Södertälje-pendeln nästa gång :)