söndag 30 september 2012

Ottosson: " Vi är inte tillräckligt svåra att möta "



 
(Ottosson. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården vann skotten stort i såväl matchen som helhet (44-23) och tredje perioden i synnerhet (21-7) men nollades ändå av Västerås på bortaplan.

– Det är svårt att ha någon riktigt bra analys direkt efter … allt känns skit, jag tycker inte att vi är… tillräckligt svåra att möta, konstaterar Kristofer Ottosson.

VÄSTERÅS –DJURGÅRDEN 3-0 (0-0,1-0, 2-0)



 
(FOTO: ANDREAS GRANDIN)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Chet Pickard, DIF 91,30  & Lars Johansson, VIK, 100 %
Publik: 4 902 (fullsatt, tror jag. Såg i alla fall fullsatt ut)
Domare: Pehr Claesson.

BÄST I DIF
MMM Marcus Sörensen, f, Fredrik Bremberg, f.
MM Chet Pickard, mv, Henrik Eriksson, f.
M Dustin Johner, f.

BÄST I VÄSTERÅS: Lars Johansson, mv, Mikael Zettergren, f och Brady Leisenring, f.

Andreas Hjelm: "Vi kommer komma ur det här starkare"



 
(Hjelm fotad förra året. FOTO GUSTAF BRUNDIN/ARKIV)

Sjunde matchen, sjätte förlusten. SSK är kvar i botten, med tre pinnar upp till Karlskrona ovanför kvalstrecket och sju poäng upp till playoff plats.

– Det är en otroligt tajt serie. Man ska inte säga att vi har förlorat otur men vi har inte haft så mycket med oss heller när det har stått och vägt, konstaterar SSK-backen Andreas Hjelm.

Berglund om Murray: "Vi kommer spela honom på onsdag"


Djurgården kom till Västerås utan Douglas Murray på isen. Orsak?

- Jag tycker inte att han är spelklar, säger Djurgårdstränaren Challe Berglund som däremot öppnar för spel senare i veckan:

Gameday! Västerås-Djurgården(rättad om VIK målvakt)

Bortamatch nummer två den här veckan för Djurgården som jagar bortaseger nummer två för säsongen - ännu utan lockoutspelare i truppen.

Västerås inledde med tre raka segrar, fick sedan hem lockoutade Patrik Berglund och har efter det förlorat samtliga tre matcher. Inte riktigt den effekt man hade tänkt sig såklart.

SSK tar in lockoutspelaren Matt Read


SSK tar in ännu en lockoutspelare, den här gången Philadelphiaforwarden Matt Read. 

Och de fans som klagat tidigare över att SSK inte spenderat alla pengar på någon quickfix innan kan ju vara glada nu över att man höll i plånboken och väntade in bra spelare.

lördag 29 september 2012

Christian Sandberg: " Övertygad om att det släpper för laget snart"


(Sandberg fotad vid ett tidigare tillfälle. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Sjunde raka förlusten, efter ännu en match där AIK gav bort ett par mål. Men också en match där man spelade jämt med Frölunda – precis som man har gjort med motståndarna i de andra förlustmatcherna.

– Klart det är tufft nu, det är det absolut. Och känslan är väl att vi inte gör någon riktigt dålig match. Utan det är som vi har spelat tidigare. Däremot har vi lite tufft just nu, puckarna studsar inte vår väg, vi gör enkla misstag som gör att motståndarna får göra mål. Det är tufft, konstaterar Christian Sandberg efter 2-4 torsken.

Gameday! Frölunda-AIK

Sex förluster varav tre på övertid följt av tre vid full tid och nu måste AIK börja vinna. Inte för att det är någon panik poängmässigt än utan mer mentalt. 

Dels för att det blir riktigt jobbigt för såväl spelare som fans och sponsorer om gapet uppåt börjar skena iväg och dels för att självförtroendet redan skakats hårt och behöver få sig en liten skjuts uppåt.

fredag 28 september 2012

Alexander Falk "Sjukt skön känsla!"



 
(Falk fotade under försäsongen mot Tappara. FOTO: DANIEL PETTERSSON)
 
Malmös målvakt agerade levande vägg. Men till slut fick han ge sig, målgörare – en juniorback som nästan aldrig gör mål numera:

– Det var en sjukt skön känsla! Jag trodde inte att pucken hade gått in först så det var skön att se att den hade gjort det! säger Alexander Falk.

Andark om Rangersforwarden Carl Hagelin: "Nu är det undertecknat. Calle är en riktig SSK-are"



SSK har gjort klart med NY Rangersforwarden Carl Hagelin. Han skrev på kontraktet för någon timme sedan och nu kan SSK bekräfta att Hagelin valt klubben under lockouten:

– Ja nu är det undertecknat. Det känns roligt. Calle är en riktig SSK-are säger, SSKs klubbdirektör Maria Andark till bloggen.

Gameday! Malmö-DIF

Tredje bortamatchen för Djurgården och dags att ta första bortapoängen! Inte det lättaste dock när man dessutom kommer från två raka förluster, först 4-5 på straffar mot Mora och sedan 2-3 mot Oskarshamn.

Förra matchen var Djurgården helt klart bäst första tio, sedan smög sig oron in och när Oskarshamn gjorde två snabba kontringsmål och publiken började bua blev det kollektivt hjärnsläpp. Eller "masspanik" som lagkaptenen Timmy Pettersson beskrev det efteråt.

Broc Little: " Något måste ändras. Snabbt"



 
(Broc Little gjorde mål men det hjälpte inte. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Sex matcher och inte en enda seger. Men kanske värst av allt, AIK mer eller mindre gav bort pucken till Linköping vid samtliga fyra målen av gästerna.

– Det duger givetvis inte att förlora igen och det är ju uppenbart - om du tittar på hur vi spelar -att vi vinner inga matcher om vi fortsätter spela så här, något måste ändras. Snabbt, slår Broc Little fast.

torsdag 27 september 2012

AIK-LINKÖPING 2–4 (1-1, 1-2, 0-1)



(Glest på läktaren. men det är ju nu som stödet verkligen behövs. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MMM.
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK 86,67 % och Andreas Andersson, LHC, 95,45%.
Publik: 3 322.
Domare: Patrik Sjöberg, Mikael Sjöqvist.

BÄST I AIK
MMM Oscar och Victor Ahlström, f 
MM Oscar Steen, f
M Daniel Larsson, mv

BÄST I LINKÖPING:  Calle Söderberg, f, Simon Hjalmarsson, f, Andreas Andersson, mv.

SSK gav bort tre poäng

Lite hård rubrik? Absolut. Men har man en 2-0 ledning halvvägs in i matchen så måste man kunna spela med sån kyla att motståndarna inte får vända det jobbiga läget till seger 3-2 som Leksand gjorde.

Nu såg jag inte matchen live på plats, men jag har ju Viasat hockey och har sett matchen i repris på tv. Men egentligen behöver man inte ens se matchen för att prata om gåvor. Det räcker att kolla på statistiken.

onsdag 26 september 2012

Johner: " Vi måste spela enklare "



 
(Johner blev tvåmålsskytt. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården ägde spelet under långa perioder. Men var ineffektiva, stressade, spelade inte klart situationer, fick knappt iväg några skott på mål, sköt utanför och gjorde det på alla sätt och vis lätt för Oskarshamn att vinna matchen.

Det konstaterar i alla fall tvåmålsskytten Dustin Johner efteråt:

tisdag 25 september 2012

DJURGÅRDEN-OSKARSHAMN 2–3 (0-2, 2-1,0-0)



 
(Christian Eklund tacklar på. FOTO DANIEL PETTERSSON)
Matchen: MM +
Målvakterna: Chet Pickard, DIF 86,96 % och Linus Fernström, Oskarshamn, 88,89 %
Publik: 5 125
Domare: Mikael Andersson

BÄST I DIF
MMM Dustin Johner, f.
MM Marcus Sörensen, f.
M Henrik Eriksson, f

BÄST I OSKARSHAMN: EvanMcGrath, f, Guilio Scandella, f och Victor Löfstedt, f.

Perra Johnsson " Jag skulle väl vilja ha tillbaka lite folk först och främst "


AIK hade redan några tunga pjäser på skadelistan, mot HV71 kom ett par till. Först Patric Blomdahl och sedan Fredrik Hynning:

– Vi får ta redan på i morgon (onsdag) vad som hänt. Och hur illa det är. Vi tränar ju klockan 12, sedan får vi skruva ihop det igen, konstaterar tränaren Perra Johnsson.

SSK nollades i Karlskoga

Det hann gå 2 minuter och 33 sekunder sedan hade BIK Karlskoga gjort första målet för kvällen. Enligt rapporterna från Nobelhallen brast det - återigen i det defensiva jobbet.

Hemmalaget utökade ledningen efter 8.22 i andra till 2-0 och fick in ett snabbt mål även i tredje, 3-0 i power play efter bara 22 sekunder av tredje perioden.

Gameday! HV71-AIK, BIK Karlskoga-SSK

Spelas två matcher till med 08-intresse i kväll. AIK är i Jönköping och SSK har åkt till Karlskoga.

Jag hade tänkt skriva lite inför de matcherna med men bilköer och sedan datortrubbel gjorde att jag ramlade in på Hovet efter nedsläpp så det blir bara några korta ord...

Gameday! DIF Oskarshamn


Tredje hemmamatchen för Djurgården som med två hemmavinster och två bortaförluster givetvis vill förlänga hemmasviten nu när man verkar ha svårt att ta poäng på bortaplan.

Douglas Murray finns ju som ni kan se inlägget nedanför inte med på isen utan det är i princip samma uppställning som man har kört med hittills. Den största skillnaden mot matchen senast är att backen Timmy Pettersson finns med i laguppställningen.

Douglas Murray in da Hovet!

(Douglas Murray på Hovet i morse. FOTO DIFHOCKEY.SE)

Douglas Murray flög in till Sverige i går, hann inte mycket mer än landa så var han på plats på Hovet. Sugen som få så klart passade han på att åka av sig lite trötthet när DIF värmde inför Oskarshamnsmatchen i kväll.

Jag hade tyvärr ingen möjlighet att vara på plats på värmningen men Djurgårdens hemsida var såklart på plats och gjorde en bra intervju.

lördag 22 september 2012

Pickard: "Vi måste fatta att det är tufft på bortaplan"



 
(Picard stoppade Anze Kopitar men det blev ändå bara en pinne. FOTO SARAH CARLSSON/ARKIV)

Djurgården vände 0-2 till 4-2. Sedan tappade man både ledningen och poängen och fick nöja sig med en pinne efter att även ha förlorat straffläggningen:

– Vi måste se till att vara med i alla sextio minuterna. Vi måste fatta att det är tufft på bortaplan. När vi kommer är det årets match för alla andra lag. Nu spelade vi bra delvis, men det räcker inte. Vi måste spela bra matchen ut, konstaterar Chet Pickard.

Lundström: "Förlorar man så förlorar man. Det är det enda som räknas"



 
(Lundström! FOTO JESPERZERMAN.SE/ARKIV)
 
Niklas Lundström tog 35 av 38 skott. Det räckte inte när AIK:s utespelare bara sköt totalt 14 skott framåt. AIK åkte till Luleå där det blev fjärde raka förlusten – nu den första efter full tid.

– Förlorar man så förlorar man. Det är det enda som räknas. Det spelar ingen roll hur många skott man får på sig egentligen. Man kan ta ett skott eller 35 – bara man vinner och det gjorde vi inte, säger Niklas Lundström.

Gameday! Mora-DIF och Luleå-AIK

Bortamatcher för såväl AIK som DIF i dag. Själv sitter jag på en fotbollsarena... i Södertälje men  får väl följa upp matchern när jag är klar med TT-jobbet istället. Lite synd att alla matcherna börjar samtidigt.

Djurgården får hur som helst ta emot Mora med Stanley Cupmästaren Anze Kopitar i laget. Han är inte uppsatt med brorsan Gasper som jag trodde utan står i en kedja med Christofer Schumacher och Jens Holmström. Lite lätt surrealistiskt, om Morakillarna ursäktar.

Nygårds till TT: "Vi hoppas ju men vi har inte fått några klara besked än "



Jag kollade – som ni ser i inlägget med TT-artikeln här under – NHL-läget med SSKs sportchef Per Nygårds under en av periodpauserna.

Obs att allt som står här är sagt till TT och om någon vill citera så please gör en cred till TT ("säger  han till TT) men då allt inte gick in i TT-artikeln jag skrev i kväll - bara lite som fick plats där- så har ni lite bonusmaterial här i form av fråga svar. Obs också att vi vid intervjun inte kände till att Hockeyligan skulle överklaga KKV:s beslut, det kom senare. Här är snacket:

Berglund till TT: " Min insats var riktigt dålig"



 
(Patrik Berglund. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Jag var i Södertälje för TT:s räkning på SSK-VIK och det blev såklart extra fokus på Berglund i matchen. Hittar ingen bra länk så här har  ni TT-texten:


TT/SÖDERTÄLJE

Västerås kom till Södertälje med tre raka vinster och lockoutade NHL-spelaren Patrik Berglund i laget. Då kom säsongens första förlust (1_4).
- Skittråkigt. Jag är ju en vinnare så det här är jättesurt, säger Berglund till TT.

fredag 21 september 2012

SÖDERTÄLJE-VÄSTERÅS 4–1 (1-0,2-0, 1-1)




(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMMM

Målvakterna:Anton Forsberg, SSK och Lars Johansson, Västerås
Publik: 2 617
Domare: Christoffer Karlsson.

BÄST I SSK
MMM Anton Forsberg, mv
MM Emil Lundberg, f.
M Damien Fleury, f &  Jordan Henry, b.

Gameday! SSK vs VIK med Patrik Berglund

Så gör då första lockoutade NHL-spelaren debut i HockeyAllsvenskan den här säsongen. Det är Västerås Patrik Berglund som är på plats i Scaniarinken för att försöka förlänga VIK:s segersvit - nu mot SSK.

Södertälje har haft en tung inledning på säsongen med tre raka förluster: 3-5 mot Mora, 2-4 mot Oskarshamn och 1-2 mot Djurgården.

Disciplinnämnden: fem matcher för Jacob Dahlströms tackling på Timmy Pettersson

Nu har disciplinnämnden tittat på den tackling som Jacob Dahlström delade ut mot Timmy Pettersson i tisdags. Resultat - fem matchers avstängning varav två omvandlas till böter om totalt 2 000 kronor . Dahlström är alltså formellt avstängd mellan 19 och 27 september.

Nu är det så ironiskt att själva avstängningen inte gör någon skillnad för SSK-forwarden. Dahlström skadade ju sitt eget knä illa - tänjde ut det inre ledbandet - i samma situation då Timmy Pettersson landade över Dahlströms knän vid tacklingen och kommer inte spela på en till två månader ändå.

torsdag 20 september 2012

Victor Ahlström " Det är väl utvisningarna som vi har förlorat på"



 
(Victor Ahlström fotad inför säsongen, FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

AIK har inlett med tre övertidsförluster. Frustrerande för spelarna så klart men inte helt nattsvart ändå.

– Vi har mött bra lag och jag tycker inte att vi är sämre än någon av dem vi har mött. Jag förstår inte hur de (experter i media) kan döma ut oss. Vi har spelat lika med lagen vi har mött och hade lika gärna kunnat vinna. Vi har haft många lägen men utvisningar i sudden har gjort att vi har förlorat, säger Victor Ahlström.

onsdag 19 september 2012

Tredje raka övertidsförlusten

(Broc Little. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Tre matcher, tre förlängningar, tre utvisningar i övertidsspelet och tre torsk. Känns som AIK går lite på repeat här i inledningen av Elitserien.

Den här gången var det en utvisning på grund av för många spelare på isen som kom 3.49 in på övertiden. 41 sekunder senare snodde Brynäs bonuspinnen då Ryan Gundersson drog på ett skott från blå.

tisdag 18 september 2012

Christian Eklund: " Spelar dåligt men tar poäng "


(Christian Eklund. FOTO DANIEL PETTERSSON)

Djurgården vann länsderbyt mot Södertälje. Men andra segern på tre matcher satt hårt inne:

– Vi spelar inte bra i dag men lyckas vinna ändå. Det är en styrka det med och vi vann i dag och mot Almtuna. Vi spelar dåligt men tar poäng. Det är ack så viktigt och det får vi ta med oss, säger Christian Eklund.

Sebastian Idoff: " Ett fall framåt i alla fall"


(Sebastian Idoff. FOTO SARAH CARLSSON)

Tredje raka förlusten – trots ett spel som blivit bättre för varje match.

– Det är lite synd att vi inte kan få in en puck till. Men det är mer en blandning av oflyt och att de har en bra målvakt i Pickard. Vi borde kunna utnyttja vårt spel i pp bättre, men den här matchen var ett fall framåt i alla fall, säger Sebastian Idoff.

Gameday! DIF-SSK

Första länsderbyt eller 08-derbyt (inte att förväxla med Stockholmsderby)  för säsongen då Djurgården tar emot SSK på Hovet.

Läget i lagen är ungefär som senast. DIF har Nils Andersson, Alexander Falk och Fredrik Weigel på frånvarolistan. Ludwig Bomstrand är tillbaka som extraforward och Linus Arnesson är uppsatt som sjunde back.

söndag 16 september 2012

Janmark: " Visst har jag blivit snabbare"



 
(AIK:s ende målskytt Mattias Janmark. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
För tre veckor sedan sa Mattias Janmark, med glimten i ögat, att han hade ” sparat elitseriemålen till i år” och att han ”hoppas de kommer nu”. Och visst kom det mål, redan i andra elitseriematchen för säsongen.

 – Det var skönt, jag var lite rädd att jag skulle missa där, ha, ha. Nä men det är skönt att man börjar med att få göra mål så här tidigt, det är riktigt skönt, säger AIK-talangen och creddar sedan Tobias Viklund och Christian Sandberg för framspelningen.

AIK-FÄRJESTAD1–2 e förl (0-1,0-0,1-0, 0-1)


 
(Christian Sandberg vs Patrik Lundh. FOTO JESPERZERMAN.SE)

Matchen: MMM+ Bra fart om än mindre bra spel.
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK och Fredrik Pettersson-Wentzel, Färjestad.
Publik: 5 538.
Domare: Sören Persson och Mikael Holm.

BÄST I AIK
MMM Daniel Larsson, mv.
MM Fredrik Hynning, f.
M Christopher Aspeqvist, b.

Gameday! AIK-Färjestad

Hemmapremiär för AIK mot Färjestad. Gnaget hade svårt att få hål på ett vilt kämpande Timrå i bortapremiären och därför fick nöja sig med endast en pinne.

Ljuspunkten senast var - enligt Jonas Liwing som jag pratade med då - Daniel Larsson som tog 36 av 38 skott.

lördag 15 september 2012

Emil Djuse: "Vi måste spela enklare"

 
(Emil Djuse. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Hemmapremiär i nya matchstället men scenariot blev allt annat än det som SSK hade tänkt sig.

– Vi skulle ju vinna! Vi skulle ut och vinna här i dag men så vart det inte. Vi spelade i inte bra i varken första eller andra perioden tycker jag. Eller tio minuter i första var bra, men andra var precis som i Mora. Vi spelade riktigt dåligt i Mora. Och sedan tycker jag ändå vi jobbar upp oss lite i tredje idag, vi fick lite längre anfall men var inte riktigt effektiva heller, konstaterar SSK-backen Emil Djuse.

SSK-OSKARSHAMN 2–4 (1-1,0-2, 1-1)



 (FOTO: WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Matchen: MMM+
Målvakterna: Anton Forsberg, SSK och Linus Fernström, Oskarshamn.
Publik: 3 876.
Domare: Andreas Harnebring.


BÄST I SSK
MMM Fredric Andersson,f
MM Damien Fleury, f,
M Anton Forsberg, mv.

Challe Berglund " Vi blir lite bekväma"



Djurgården vann skotten stort – med 33-13. Men förlorade matchen. Två rejäla missar i slutet av andra sänkte Djurgården i bortapremiären.

-Vårat spel i andra var bra fram till  att vi fick spela power play. Innan dess var det väldigt bra, då spelade vi mycket rakare och rejält och vann många fler närkamper, säger Djurgårdstränaren Challe Berglund.

Gameday! Troja Ljungby- Djurgården

Första hockeyallsvenska bortamatchen för Djurgården! Som är på tur ner till mörkaste Småland i jakt på vinst två av två möjliga.

Det var ju lite med andan i halsgropen senast trots att Djurgården var det klart bättre laget i två och en halv perioder. Men slappna av och vara nöjd med 3-0-ledningar funkar inte i HockeyAllsvenskan - heller!

Gameday! SSK-Oskarshamn - hemmapremiär!

Södertälje har hemmapremiär i dag lördag och inte minst även premiär för sitt nya matchställ med mörkt blå tröja och röda byxor. 

Men det är väl inte bara de två grejerna som bör höja taggningen hos spelarna, SSK gjorde en rätt beige insats i Mora om jag förstått de som var där. Framför alla andra perioden - med ett enda skott som kom först med dryga arton och en halv minut spelade av mittenperioden är inte okej. Allmän skärpning i dag får man förmoda.

fredag 14 september 2012

Fredrik Bremberg: " Vi kan bättre allihop"



 (Fredrik Linkan Bremberg 1+1 mot Almtuna. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han har inte synts till så mycket i poängprotokollet under försäsongen men när allvaret började var det – givetvis – Fredrik Linkan Bremberg som inledde målskyttet. För det var nummer 23 som var siste Djurgårdsspelare på pucken, inte Marcus Sörensen som det först såg ut att vara:

– Nej jag skulle passa honom men jag tror pucken gick in via Almtunabacken men… mål som mål! säger Bremberg med ett stort leende.

Holmqvist " Blev lite onödigt spännade på slutet"



 ( Holmqvist med hjärtat tillbaka där det ska vara. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården var en storlek större i två och en halv period. Men släppte till två mål i slutet av tredje och var bara en fantomräddning av Chet Pickard, med benskyddet, i slutsekunderna från att tappa premiärsegern.

– Det var lite hjärtat i halsgropen på slutet. Det är klart att man är glad över segern, men det blev lite onödigt spännande på slutet tycker jag, säger Michael Holmqvist.

torsdag 13 september 2012

DJURGÅRDEN-ALMTUNA 3–2 (1-0,2-0, 0-2)



(FOTO SARAH CARLSSON)


Matchen: MMM+
Målvakterna: Chet Pickard, DIF och Joel Lassinantti, Almtuna.
Publik: 7 161. Vilket tryck!!
Domare: Pierre Schilken.


(Henrik Eriksson... FOTO SARAH CARLSSON)

Liwing: "Allt vara bara dåligt i andra"



 
(Liwing var tillbaka i laget. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)
 
AIK har tagit poäng mot Timrå i tio matcher i rad nu. Men. Det blev bara en pinne i torsdagens premiärmatch borta eftersom spelet havererade i andra.

– De checkade fast oss, konstaterar Jonas Liwing.

Första steget på vägen till..baka?

En match saknades när HockeyAllsvenskan gjorde premiär i går, Djurgården-Almtuna spelar sin första match för säsongen på Hovet i kväll, torsdag.

DIF låter Chet Pickard vakta målet, i Almtuna står Joel Lassinantti  i målet. Lassinantti är ett lån från Luleå och anses talangfull, så pass att han är med i racet om en plats i JVM vid jul och nyår.

Elitseriepremiär!

AIK börjar och slutar den här säsongen på bortaplan, mot Timrå i Eon Arena. En snabb titt på laguppställningen visar att AIK kommer med flertalet ordinarie spelare.

Backen Stefan Johansson har visserligen opererat sin hand i dag och Josh MacNevin är ju i Finland fortfarande men backkollegan Jonas Liwing är tillbaka efter sin knäskada.

onsdag 12 september 2012

Förlust 3-5 för SSK i premiären

Johan Andersson inledde målskyttet mot Mora i Södertäljes premiärmatch borta i just Mora. Men en bra period räcker inte. SSK klappade igenom i andra, var okej i tredje men vid det laget hade Mora matchen i sin hand.

Jag var i Örebro för att spela in reportage, såg inte matchen själv men har pratat med en som såg och som har koll. Och till nästa match är det uppryckning som gäller.

Äntligen nedsläpp!

Hockeyallsvenskan är först ut med sex av sju matcher från omgång ett: Mora-SSK, Örebro-Malmö,  BIK Karlskoga-Asplöven, Västerås-Tingsryd, Leksand-Karlskrona och Oskarshamn-Troja. 

Den sjunde matchen, Djurgården-Almtuna spelas på Hovet i morgon torsdag. Elitserien drar å sin sida i gång i morgon så nu är det äntligen rull på hockeyn igen. Känns som dagarna mellan sista träningsmatchen och premiären varit en evighet!

tisdag 11 september 2012

Bloggen tippar... HockeyAllsvenskan...



(Håll koll på den här killen, Ludwig Blomstrand, i DIF. FOTO: SARAH CARLSSON/ARKIV)

Dags att tippa säsongen! Allsvenskan är först ut så vi börjar väl där… Att Djurgården toppar så gott som allas tips (även mitt, se nedan) är inte så konstigt. Här finns rutin och ungdomlig hunger som borde räcka.

SSK har potential att vara med och slåss om det, men det känns som den betydligt yngre truppen gör dem sårbara.

Så här har jag tippat:

... och så tippar bloggen Elitserien



(AIK firar ett mål på försäsongen. FOTO: JESPERZERMAN.SE/ARKIV)
Och så här tippar jag att Elitserien slutar (se nedan). Vem som vinner SM-guld väntar jag med tills det är dags att tippa slutspelet. 

Varför gör jag då inte som de ”flesta andra” tyckarna i media och sätter AIK sist? För att jag inte förstår resonemanget hos dem som gör det.

Silly Season SSK: Tar in Jordan Henry på tryout

SSK har letat länge och nu har man hittat en back man vill testa i alla fall. Dagen före premiären skriver Södertälje ett tre veckors tryoutkontrakt med kanadensiske backen Jordan Henry, 26 år.

Jordan kommer senast från AHL där han förra säsongen spelade för Abbotsford Heat (52 matcher) och Chicago Wolves (16 matcher). Säsongen innan blev det totalt 42 (36 i serien, 6 i slutspel) i KHL med Dinamo Minsk.

HockeyAllsvenskan kovänder om NHL-spelare

Först var det nej, nu är det plötsligt ja till lockoutade NHL-spelare – i HockeyAllsvenskan.

– Sammanhållningen inom HockeyAllsvenskan är viktigare än en enskild sakfråga, sedan får vi se hur många proffs som kommer, skriver Stefan Bengtsson, VD i HockeyAllsvenskan på twitter.

Disciplinnämnden tar hårdare tag...



(Daniel Widing och Andreas Jämtin på mindre gott humör säsongen 2010/2011/Arkiv)
Äntligen dags för nedsläpp och säkerligen (om än kanske inte lika mycket äntligen) dags för nya diskussioner kring tacklingar, utvisningar, matchstraff och inte minst Disciplinnämndens beslut om än det ena och det andra.
De brukar ju inte ligga i framkant direkt men … trumvirvel, nu har det gått ut ett pressmeddelande om Disciplinnämndens nya riktlinjer för kommande säsong.

söndag 9 september 2012

Bucklan till Stockholm för 14:e gången

Gästrikland såg ut att ha kopplat greppet men... Stockholm Nord lyckades vända både underläge med 0-2 och 1-3 till seger med 4-3 i förlängningen. Riktigt starkt så ett stort grattis!

Segerskytten heter William Wikman, han sprätte upp pucken i bortre krysset efter 8.58 av förlängningen och  totalmosades sedanpå sedvanligt sett längst ner i den vilda TV-puckshögen samtidigt som gästrikarna stod med tomma blickar eller låg på isen och grät med tårar som frös fast direkt de landade.

lördag 8 september 2012

Emil Lundberg: " Vi börjar komma ihop som ett lag, det gjorde vi inte förra året"



 
(Emil Lundberg har hittat tryggheten i spelet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
 
Förlust i genrepet men SSK stod upp bra mot elitserielaget AIK och även om gästerna hade kommandot i andra perioden var SSK rejält på hugget i första och tredje:

– Jag tycker faktiskt att vi är det bättre laget i den här matchen, ser man det överlag så ska vi vinna matchen även om AIK är ett bra lag. Men vi är väldigt nöjda över våran insats i dag så det känns ändå bra till premiären nästa vecka, säger Emil Lundberg.

fredag 7 september 2012

Daniel Larsson: " Det känns riktigt bra inför seriestarten"



(Lite gladare i dag än i onsdags... FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

I onsdags var Daniel Larsson så arg och frustrerad att han dundrade iväg en puck efter ett av de tre baklängesmålen. När AIK slog SSK i returmatchen var han ytterst nära att hålla nollan.

– Ja men jag släpper så dåliga returer så det är… Hade jag inte gjort det så hade det blivit en nolla, säger Larsson självkritiskt.