lördag 26 januari 2013

AIK nollat i Jönköping



Det blev platt fall för AIK när man åkte till Jönköping och förlorade med 6-0. Christian Sandbergs bror Filip Sandberg gjorde ironiskt nog sitt förste elitseriemål.

Storebror Christian såg närmast illamående ut när just det kom på tal i Cmores intervju efter matchen.
Att släppa in sex mål i en match är ju såklart inte okej. Men att bli nollade av HV71 är det inte heller, hur bra nu än Gustaf Wesslau spelade.


Kollar man på skotten så vann faktiskt AIK skottstatistiken med 31-24 men det räcker inte med att skjuta, det måste vara några avsluts som sitter också om det ska finnas ens en chans till seger.
AIKs målfacit senaste tio matherna är : noll-ett-ett-ett- tre-ett-tre-två-ett och två men då kom sista i straffläggningen så det är egentligen en etta där med. Och som  ni ser. Mestadels ett mål per match och det håller ju inte. I alla fall inte i längden.

Jag vet inte varför det går så trögt men kreativiteten, självförtroendet brukar finnas där fram tills motståndarlaget gör mål då blir det gamnacke på hela Gnaget, inklusive tränaren Anders Eldebrink. Mest saknas det nog en ledare på isen, en av den där typen som får med sig alla bara genom att spela sitt spel.

Jag saknar även en hel del jävlar anamma, den här sköna underdogkänslan som AIK hade förra året. Nu är det mest seg deg. Eller som en lååååångt utdragen förkylning med ständigt täppt i näsan.

Finns en del som har gått fel men det tänkte jag skriva om senare. Nu är det bara släppa handbromsen och köra för AIK. Jag hoppas de gör det.

Inga kommentarer: