fredag 4 januari 2013

Gameday! DIF-BIK Karlskoga


Omstart och det samtidigt som det är Järnkaminernas dag på Hovet. Det betyder fullsatt och ett sjukt drag på läktaren när Djurgården tar emot tabelltvåan BIK Karlskoga.

En perfekt dag för spelare som Christian Eklund, Elias Granath och Marcus Sörensen att göra comeback efter skador och sjukdomar.


Just Eklund har ju haft någon nerv i kläm i axeln och får nu komma in med full energi mellan Dustin Johner och Fredrik Bremberg som klev av med lårkaka i senaste hemmamatchen men sedan spelade borta mot Västerås den 28 december, alltså i den allra senaste matchen innan
uppehållet.

Verkar bara vara backen Kim Lennhammer som är uppsatt på sjuk/skadelistan. Sedan är ju juniorerna Alexander Wennberg och Linus Arnesson på JVM i Ryssland.

Lennhammer ersätts av Brynäslånet  Victor Berglind, som är kontrakterad för tre matcher i förta hand. DIF kör för övrigt med tre backpar och har junioren Marcus Bohman som sjundeback. Man har fyra kedjor och ingen extra forward. Lånen Janos Hari och Stefan Söder har ju åkt tillbaka till sina respektive klubbar.

BIK Karlskoga är tabelltvåa som sagt, aningen oväntat, och här finns förutom en enormt stark lagmoral och en bra målvakt i Joel Gistedt även NHL-forwarden Marcus Johansson som spelar med murbräckan Daniel Wessner och snabbe Marcus Nilsson. Ja inte DEN utan den här killen är från Sunne och stavar med två s.

Jag är på Hovet, så det kommer lite grejer efteråt, senare i kväll när jag avancerat mig hemåt.

Inga kommentarer: