lördag 5 januari 2013

Johner: " Någon där uppe gav mig det målet "



 
(Tvåmålsskytt med både tur och skicklighet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


Första målet (4-1) var en flipperkula utan dess like. Mål nummer två (5-1) var en fräckis. Efter matchen seglade tvåmålsskytten Dustin Johner på moln.

– Ja du, ha, ha. Jag vet inte vad jag ska säga om det som hände i tredje men det är något vi kan bygga vidare på. Helt klart! Säger Johner.

(Johner jublar med fansen. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

4-1- målet var ett sånt där som nästan bara inte kan hända. Allt som kunde studsa rätt gjorde just det.

– Ja det är bra när du kan missa målet och göra mål ändå! Jag vet inte vad som egentligen hände. När jag sköt ändrade pucken riktning på en backs klubba sedan for den rätt upp i plexit, studsade väl på lite Karlskogaspelare här och där innan den gick in i målet.

Någon sa att pucken gick i sargen, studsar tillbaka, landar på baken på en spelare och studsar in mellan benen på Gistedt?
– Ha, ha, ja perfekt! Någon där uppe såg ner på mig och gav mig det målet. Definitivit.

Vad hände vid ditt andra mål då? Snodde du pucken?
– Ja, de började ett anfall men jag snodde bara åt mig pucken, någon kille försökte ställa sig i vägen, jag lade pucken mellan benen på backen och målvakten hade nog ingen chans att se pucken innan den gick in. Så… vi spelade bra i 20 minuter. Men det var å andra sidan det enda vettiga vi gjorde på hela kvällen och det räckte. Otroligt!



(Kalus och Bremberg jublar i kapp. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Otroligt var ordet. Tre mål på 1.05, sex mål på mindre än nio minuter. Sex mål i en och samma tredjeperiod. När hände det senast? Det har kanske hänt men jag kan inte komma på när och Johner hade definitivt ingen aning.

Men vad hände då? I första och andra perioden var det ju stelt och krampaktigt värre i Djurgårdsspelarnas ageranden:
– Det kanske var att vi fick vår kvittering, vi fick ett momentum där och… vet du. Vi spelade inte jättedåligt i de två första perioderna heller men vi kunde inte få utdelning på våra pp i första och i andra drog vi på oss en massa utvisningar, rörde inte på fötterna. Och efter att vi hade missat alla chanser, och inte kunnat göra mål i pp så gjorde det att vi tappade modet lite, samtidigt som de hade momentum där…

Jo men sex mål på en period?
– Ja, he, he. Killarna trivdes när de fick spela inför den här galet fantastiska publiken och det var något helt otroligt. Något jag aldrig sett eller varit med om i hela mitt liv. De lät så mycket ibland att man knappt kunde tänka… men det var fantastiskt. Helt otroligt. Man blir helt mållös.

Segern firades med något som man inte ser Djurgården göra så ofta numera - nämligen kullerbyttor, de där som de ofta bjöd på efter segermatcherna under SM-finalsäsongen för ett par år sedan. Och som nu kom som en total överraskning för Johner:

– Ja jag hängde bara på de andra. Jag undrade först att vad gör dem??? Men det var kul, fansen verkade gilla det så vi snurrade på där. Det var bara roligt, något helt annorlunda än vad jag är van vid och inget jag väntade mig att vi skulle göra men det var riktigt roligt.

Vad sa ni inför tredje egentligen?
– Ja vad sa vi… nä men det var som att hela matchen löste upp sig. Vi höll hårt i klubborna och hade lite kramp i spelet och föll tillbaka lite innan dess men så fort vi hade fått den där kvitteringen så började killarna slappna av och skjuta från alla håll och kanter och plötsligt verkade det som att allt gick in! Och vi sa just det att ös på, ta vara på chanserna vi skapar och bara ha kul, gå upp tidigt, släppa loss, skjuta och skapa chanser och det var väl det som hände. Definitivt! He, he.


Inga kommentarer: