lördag 12 januari 2013

Nielsen "Det ska vara, lite grisigt, lite tacklingar och lite skrik."


(Jonatan Nielsen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Han lånades ut till Södertälje för att få speltid och utvecklas. Och visst har Jonatan Nielsen tackat och tagit emot på bästa sätt.

Plus tretton så här långt, totalt tre mål – varav två har varit game winning goal. Ett av dem kom mot Malmö där LHC-lånet även fick assistpoäng vid Andreas Hjelms 1-0.


– Alltid skönt att vinna mot Malmö! Det svänger mycket fram och tillbaka i den här matchen, tycker jag. Men tre poäng är tre poäng och vi är nöjda med det, säger Nielsen.

Det kunde ha blivit två identiska mål, skott i bortre ribbkrysset och in men nu blev det ett slagskott som Andreas Hjelm styrde in till 1-0 och ett skott, ur samma vinkel som det första målet, nu mitt i prick och in för egen maskin.

Siktade du på att göra samma sak första gången eller?
– Njae, inte helt och hållet. Jag såg att pucken kom där men jag siktade på bortre hörnet så han kan han gå på returen i alla fall.

Och det var lite samma driva och sikta innan du tog skottet, men kanske ändå mer vid ditt eget mål?
– Jo men jag gillar att göra det och på andra målet där så… först tänkte jag bara gå in i banan och skjuta slagskott men sedan öppnade det upp sig så jag kunde åka in, då var det bara ta några skär in och prickskjuta och det gick den här gången

Bra att du hade kylan att våga hålla i!
– Ja det är klart för sedan som sagt så öppnar det upp sig jag stack in och det blev mål, he, he.

Vid Hjelms mål, sköt du för en styrning av retur eller?
– Ja det kom ju folk från alla håll och kanter in i banan så det hade inte blivit så bra, men det är klart, jag siktade lite högre än pucken gick och det gick ju bra ändå, he, he.

SSK vann den första matchen hemma med 5-1, Malmö vann andra mötet mellan lagen med 5-0 hemma hos sig. Det här tredje mötet blev klart jämnare:

– Jag tycker vi öppnar upp väldigt bra och får press på dem, Malmö spelar väldigt tajt styrspel, men när vi kommer ner på dem så är vi starka och det är väl kanske deras lite svagare sida samtidigt - att när vi går djupt på dem så får vi fast dem. Men som sagt, Malmö är väldigt starka tills man kommer dit. Och det var dit vi ville nå. Sedan blev det lite i andra perioden och i början av tredje att de lyckades hålla tillbaka oss en liten stund.

Men Malmö tryckte på bra, inte minst precis före erat 3-1 mål?
– Ja precis, men vi tog en timeout där och sa att nu jäklar så måste vi spela ett enklare spel och vara mer i deras zon så har vi matchen och så kom målet där i något byte strax efter så det gjorde vi jäkligt bra, säger Jonatan Nielsen.

Att det var en jämn match avspeglade sig också i en massa gruff, det var mycket revirmarkerande och stå upp framför båda målen. Och inte minst en massa känslor och attityd. Precis som SSK pratat om:

– Ja det är klart, det sa vi innan matchen att nyckeln i den här matchen var just att vara aggressiv framför båda målen, att vara där hela tiden och visa upp sig. Inte stå jämte och kolla på och så, så det har vi snackat om och det tycker jag vi gjorde väldigt bra. Och det var som det ska vara, lite grisigt, lite tacklingar och lite skrik. Det är hockey!

Lördagsmatchen var Nielsens 17:e i SSK och förhoppningarna om att ta steg framåt genom utlåningen har verkligen infriats:

– Ja, det har betytt jättemycket, framför allt att få spela senior hockey och på den här nivån. Det skiljer inte så mycket mellan Allsvenskan och Elitserien så det kan inte bli bättre för min del än att få komma hit och spela här så det är hur bra som helst.

Vad tycker du själv att du har utvecklat under de här matcherna?
– Jag tycker jag har utvecklat allt i princip. Jag har blivit jämnare i mitt spel, var mycket upp och ner innan i tidigare ålder och har utvecklats mer och mer och det är klart. Det är ett annat sätt att spela seniorhockey, det är väldig skillnad mot juniorhockey. Där är det mycket mer fram och tillbaka, pang bom liksom. Seniorhockeyn är mycket mer strukturerad, man får hålla koll lite på alltihop egentligen så det är alltid nyttigt. Det är framför allt det jag har fått lära mig här i Södertälje.

Blir du kvar då?
– Ja jag blir kvar säsongen ut som det ser ut. Linköping har rätten att kalla tillbaka mig om de har någon skada som det är längre tid på. Men som det ser ut nu så blir jag kvar hela säsongen.

Det måste ju vara det bästa så du kan fortsätta jobba med din utveckling?
– Precis man ska ju fortsätta utvecklas, det är därför man blir utlånad. Jag trivs jättebra här i Södertälje, laget, fansen allting är skitbra.

Inga kommentarer: