söndag 13 januari 2013

Timmy Pettersson: " Vi spelar svårare än vi har gjort de senaste matcherna "

 
(Timmy Pettersson, besviken så klart. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)
Djurgården nollade Tingsryd i de två första matcherna. Vann med 2-0 i båda matcherna, båda på bortaplan. Så att första matchen på Hovet mellan lagen skulle sluta med två mål i baken i pp, förlust och fem insläppta mål (3-5) såg man inte riktigt komma.

– Det kanske man inte gjorde men vi har haft tuffa matcher mot de här. Och det blev mål också i tomkasse i första mötet så det har varit jämnt hela vägen, säger Djurgårdens lagkapten Timmy Pettersson.


Men det var då. På Hovet var det Tingsryd som bestämde tempo, som bjöd på kallduschar och åkte ifrån ett emellanåt handlingsförlamat Djurgården. Efter matchen var det dödstyst inne i Djurgårdens omklädningsrum och när lagkaptenen Timmy Pettersson ska förklara vad i hela h…e som hände har han först svårt att hitta orden:

– Vi saknar ju …vi åker runt och yrar i början känns det som. Vi har ingen koll på dem, och de ligger på ordentligt med nästan tre man i forecheck och vi… det känns inte som att vi är beredda på det även om vi hade pratat om det innan. Och även om vi vet att de kommer på det sättet, så mentalt känns det som att vi inte riktigt var beredda på det. Och vi spelar svårare än vi har gjort de senaste matcherna, förklarar Pettersson.

Djurgården har ju haft en stark trend och hade vunnit tolv av de fjorton senaste matcherna innan söndagens match, samt hade även tagit poäng i tretton av tolv. Det var svårt att förstå när man såg den här insatsen:

– Ja hade vi spelat då som i dag då hade vi inte vunnit tolv utan de fjorton - det ser ju alla - och vi slår för svåra pass, håller i pucken för länge, vi tar felbeslut helt enkelt och då blir det stressigt helt enkelt. Och det speglar ju målen de gör också, att vi inte är riktigt fokuserade på det enkla, säger Pettersson och fortsätter:

– De gör ju två mål när vi har power play och så gör de mål på ett friläge i ett byte … och det är inte lätt för Chet att ta det när vi inte har några utespelare. Så det känns så här fem, sex minuter efter matchen att man bara är irriterad. Så det är svårt att göra en riktig genomtänkt analys, det får du avvakta till i morgon med men det är klart att vi är besvikna på det här för så här har vi inte uppträtt på väldigt länge.

 (FOTO DANIEL PETTERSSON)

Efter att Tingsryd hade kvitterat till 2-2 var ni tillbaka till det ängsliga spelet som i alla fall jag trodde att ni hade jobbat bort nu?
– Ja, jo visst. Det trodde kanske vi också men såna här matcher kommer, passningarna satt inte riktigt där, vi var inte riktigt med, då måste man spela ännu enklare, göra det ännu jobbigare för motståndarna, spela tajt och enkelt och där… ja det lyckades vi inte med och då kanske man undrar vad som händer…

…Ja precis. Och du hörde ju publiken också?! ”Vakna Djurgården”?
– Ja, jo, visst. Det är klart att de vill se bättre hockey, anfallshockey men vi gör så gott vi kan, säger Timmy Pettersson och ser mest frusterad ut.

Det fanns cirka tio minuter i första där Djurgården vaknade till efter Tingsryds första mål i boxplay, alltså DIFs pp och både kvitterade och tog ledningen. Men Timmy Pettersson kan inte riktigt glädjas åt det heller.

– Nja, jag tycker inte det ser riktigt bra ut där heller, fast vi gör målen där.  Och okej. stundtals är det  väl okej, vi får ganska bra tryck på dem i deras zon, vi har en del långa anfall men vi kommer inte in på några farliga skottlägen och sedan när de får pucken så backar vi av. Det känns lite ängsligt, vi backar av och låter dem spela ut, ligga på med full fart och forechecka på oss. Och det är inte vårt spel naturligvis, det vill vi ta bort så snabbt som möjligt.

Fanns det någon underskattning med i bilden tror du?
– Nej det hoppas jag inte och det känns inte så. Vi har ju pratat om det innan matchen att vi har haft problem med Tingsryd och att vi har haft problem med de lag som spelar lite annorlunda än de beräknade topplagen så det var vi fullt medvetna om.

Är det svårare att spela mot de här lagen?
– Äh jag vet inte, men det är bra lag när de får spela som dem vill. De spelar ju med fart och fläkt över hela banan då måste vi anpassa oss till det, då kan vi inte åka och hålla i pucken. Vi kan inte göra lite sköna pass och tycka att vi ska ha en bekväm resa för då kommer det se ut så här. För även om alla är dödströtta nu, alla kämpar ju ändå och sliter, så har man gjort det på fel sätt.  

Djurgårdens förlust i kombination med att Västerås vann över Asplöven med 3-0 innebär att DIF åkte ner ett snäpp i tabellen till en femteplats, VIK gick upp till fjärde och Djurgården missade ju dessutom chansen att knappa in på SSK på tredje och BIK Karlskoga på andraplatsen. Dit upp är det nu fortsatt 10 poäng men då har såväl BIK som VIK en match färre spelad än DIF och SSK.

– Ja men det känns lite tidigt…vi kan inte stirra på tabellen men vi måste få stopp på sånt här spel! Vi har som sagt haft ett par matcher tidigare då det också har sett ut så här. Inte många men ett par. Det hade vi hoppats att det var slut med det nu men då får vi börja om igen då i morgon och jobba bort det.

Hur ska ni göra det?
– Tidigare under säsongen kände jag att det gamla hängde i lite, nu känner jag ändå att vi har en stabilitet, en starkare grund och en bättre kontroll på vad vi gör för fel.

Och ni har för hoppnings lite bättre självförtroende nu efter den långa segerraden?
– Ja det ska vi ha, vi vet att vi kan spela på en högre nivå än vad vi visar idag och det måste ju fram också. Men först och främst måste alla inse vad det är som gör att vi spelar så här och det får vi analysera i morgon med tränarnas hjälp och det kommer vi naturligtvis att diskutera men sedan måste vi se framåt och glömma det här och se fram emot onsdag då vi möter ett gäng som spelar – förmodligen på samma sätt. Så vi måste lösa uppgiften på ett bättre sätt då.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Laget gjorde en riktig skitmatch, bara att komma igen.

Delar av publiken gjorde en riktig dålig insats, bara att komma igen.

Delar av publiken borde aldrig ha gått på matchen! Man stöttar sitt lag i motgång, inte buuuaarr. Skitdåligt.

Marie Hallman sa...

Anonym: Nä man buar inte, håller med men kan samtidigt förstå de som tappade tålamodet. Definitivt säsongens bottennapp detta.
Men som du säger bara bryta ihop coh komma igen