lördag 16 februari 2013

Hjelm: "Det är klart att man vill gå in och lägga en straff! "


Hjelm satte en av SSKs straffar mot KHk.FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

Det blev en vinst- till slut. Straffsegern (2-1) satt hårt inne för SSK.  Men Andreas Hjelm gjorde mål i straffläggningen, som vanligt.

– Jag har gått in med en bra känsla inför varje straffläggning. De straffar jag har missat (två av sex lagda) har varit nära de med, så det är lite tillfälligheter vilka som går in, säger Andreas Hjelm.


Faktum är att han har gjort mål i de fyra senaste straffläggningarna och mot Karlskrona blev det en beprövad favorit, full fart framåt, en liten skottfint/vickning med kroppen följt av ett snärtigt skott.

– Jag körde väl den som jag gjorde mot Djurgården också. Men den här gick in lite annorlunda. Den gick under armen tror jag. Jag tror målvakten var nära att ta den men den gick in!
  
Har du någon standardvariant eller kör du på inspiration?
– Jag gör den som jag känner mig bekväm i. Jag har en som jag gillar, som jag känner mig bekväm i och som jag har gjort på träningen. Den brukar funka så jag kör den tills målvakterna vet hur jag gör, sedan får man hitta på något annat, he, he.

Men det var inte du, utan Fredric Andersson som avgjorde med SSKs fjärde straff:
– Han kom in och sköt mellan benen på målvakten, rätt hårt. Den var bra och den gick in, det räcker!

 Brukar du köra någon extra straffträning?
– Nej knappt någonting alls. Vi brukar ha lite tävlingar, på kul och då brukar jag prova något annat men då brukar det inte gå så bra!

Hur avgör ni vem som ska lägga straffarna?
– De brukar fråga och då säger jag ja. Det är klart att man vill gå in och lägga en straff! Det spelar ingen roll för mig vem som gör det men det är tråkigt att missa att göra mål. Jag ska inte säga att det är som att kasta tärning men lite så är det, man går i och förnekarbara. Man har mer att vinna än vi har att förlora.

Det finns ju en del som säger nej när de får chansen?
– Jomen – att gå in och ta straffar är kul och för mig som back så är det mindre press. Det är ingen som förväntar sig att man ska göra mål, så känner jag det. Jag går in med låga axlar men jag kan tänka mig att många forwards – som folk förväntar ska sätta varje friläge – har det tuffare.

Att möte jumbon Karlskrona låter ju som en enkel seger men såväl Robban Carlssons kvittering som bonuspoängen via Anderssons avgörande straff satt hårt inne. Skotten slutade 36-36 i en match som väl blev lite knepig för SSKs del.

– De (Karlskrona) kom ut jättehårt i första. Vi var inte med alls och gjorde en dålig period. Vi ska vara glada att vi inte släppte ini fler mål än ett, det har vi (Anton) Forsberg att tacka för. Sedan ryckte vi upp oss i andra, framför allt i slutet av perioden och spelade bra i hela tredje. Det var synd att vi inte kunde få tre poäng med oss. Vi hade några chanser att göra mål men vi ska vara nöjda ändå. De har bra spelare och bra målvakt.

Karlskrona är redan klara för kvalet neråt, alltså för att hålla sig kvar i HockeyAllsvenskan. Och kanske gör det att de kan spela lite mer avslappnat än tidigare i vinter:

-Ja det tycker jag väl att de gjorde. Men de har inget att förlora så det är klart att de kan göra det. De är skickliga, kändes bättre nu än förra och första gången vi mötte dem. Sedan är det alltid tufft att möta dem, speciellt i deras hall. De har gjort det bra på slutet så det känns som sagt som att vi får vara glada över att vi fick med oss åtminstone två poäng, säger Andreas Hjelm.

SSK har fram tills nu haft en rejäl poängbuffert att luta sig emot i jakten på en av de tre första platserna men Djurgården och Västerås tuggar sig allt närmare. VIK vilade visserligen i dag men DIF tog ju tre poäng i Karlskoga och fortsätter knappa in även på BIK Karlskoga. Och visst håller spelarna lite koll nu:

Det blir väl att ju mer och mer som de kommer närmare så måste man så klart hålla koll på hur det ser ut. Samtidigt försöker man att inte låsa sig och få höga axlar, men det är klart att man håller koll (på tabellen). Vi har ju till skillnad från förra året en jättemöjlighet att ta en topp treplats. Det är kul för oss så nu ser jag varje match som en möjlighet att ta poäng.

Börjar det bli nervöst i laget?
-Nja, nej, jag tycker inte att det har känts så ännu, men det är möjligt att det blir lite i de här matcherna som är kvar.

Ni har ändå sju pinnar ner till fyran DIF fortfarande?
-Ja så det gäller att vi håller lite avstånd. Men det kan lätt täppas till, det är tuffa matcher borta kvar att spela som kan bli avgörande, så det kommer inte att bli lätt. Det gäller att vara tuff, hela vägen in.

 Vad är viktigast för er i SSK nu i de matcher som är kvar i serien?
-Det är väl att ha bra disciplin och att inte vara rädda för att förlora utan vi ska fortsätta spela hockey och oavsett vad som händer göra det som har gjort oss till ett bra lag – åka skridskor, få ner pucken djupt och gnugga på därifrån. Sedan ska vi försöka att inte ta på oss några dumma utvisningar, och vi ska inte försöka göra annat än det vi har snackat om och gjort när vi har vunnit, säger Hjelm och avslutar:

-Det kommer att vara fortsatt tajta matcher, speciellt nu på slutet då när poängen är avgörande. Vi måste få ihop det som ett lag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oh my gooԁnеsѕ! Inсredіble aгticlе dude!

Thank yοu, However I am having tгoublеs with yοur RSS.

ӏ dоn't know the reason why I am unable to join it. Is there anybody having similar RSS problems? Anybody who knows the answer can you kindly respond? Thanks!!

Feel free to surf to my web-site - Pulsed Light

Marie Hallman sa...

anonym:
Thanx!RSS-dont know what to do with that! Have not heard anyone else having problems either but if you like,you can follow me on twitter @hallmanmarie I post linkts to the articles as soon as they are out there!
:D

Anonym sa...

Yeѕteгԁay, whіle Ӏ was at woгk,
my couѕin ѕtole my apple iρad and teѕteԁ to see if
іt cаn suгѵiνe a thіrty foot dгop, just
so she can be а yοutubе sensatiοn.

My iPad is now broκen anԁ she has 83 νіews.
I know thіѕ is comρletely off tοрiс but I had to share it with someone!


mу weblоg: raspberryketoned.co.uk

Anonym sa...

electronic cigarette starter kit, electronic cigarettes, smokeless cigarettes, e cigarette, ecigs, e cigarette