torsdag 7 mars 2013

Sörensen: " Det är kul med press"


(Marcus Sörensen var lite sugen på paintball. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det blev en lite märklig match på Hovet. Eller lite.  Det var en märklig match på Hovet. Så var det. Speciellt i andra perioden då det under en kort period kändes som att det var mål i vartannat anfall.

Men snyggaste målet kom redan i första perioden då Oskarshamn bjöd på en indianare, Jimmie Ölvestad tackade, tog emot och spelade fram Marcus Sörensen som fintade upp Patric Galbraith på läktaren till 2-0.

– Jag hade klart redan innan vad jag skulle göra och såg redan vid blålinjen att han går ut lite och kände att då går jag runt honom med klubban. Det var inte mer än så. Men det var helt okej, säger Djurgårdsanfallaren med ett snett leende.

Det blev en lite märklig intervju också med en lite trött Marcus, en betydligt tröttare och flippad reporter och Pontus Åberg som lite då och då passerade och bara sa ”Bara äger” kombinerat med lite märkliga ljud.

(Firar 2-0 målet. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Jag tror vi kom fram till att han tyckte att tvåmålsskytten Sörensen var den som ägde trots att inget av lagen ägde något större defensivt spel. Det var tidvis öppna spjäll, hawaiihockey, kalla vad ni vill. Men det var läge att göra fansen gråhåriga i alla fall.

– Varken vi eller de hade en bra defensiv i dag. Vi lyckades ha en bra offensiv men om man ska komma längre fram så måste man ha en bra defensiv också, konstaterar Marcus Sörensen.

Tony såg väldigt sammanbiten när han kom upp hit efter matchen. Var det samma som han sa?
– Ja det var väl lite så. Det är tillfälligheter också men det var väl att minimiera misstagen och inte ta några onödiga utvisningar så.

(Galbraith undrar vad som hände. FOTO JOHANNA LUNDBERG)


Att även domarna Pehr Claesson och Mikael Nord såg trötta ut de också gjorde att det stundtals var visselkonsert på läktarna. Det var låt gå och kör på med vad som helst ena stunden för att vara en väldigt noggrann utvisning nästa och ganska stor frustration både på läktarna och på isen.

När Timmy Petterson åkte ut för tredje gången stirrade han uppgivet upp mot jumbotronen och viftade argt med handduken för att markera sitt missnöje. Sörensen hade däremot inga tankar kring domarnas insats inte mer än att det rent generellt är bra med fyrdomarsystem, något som det kommer vara även i kvalserien.

Men det gäller att lägga fokus på rätt saker när det är matcher två dagar i rad och det är lätt att tappa koncepterna när tröttheten sätter in. Men:

– Jag tycker det är kul (med matcher två dagar på rad). Vi har bra fysträning och har haft bra sommarträning så vi orkar.

Men det var väldigt hafsigt spel från båda sidor, är inte det för att folk är trötta?
– Nej jag vet inte men jag känner väl inte… jag tror inte det är någon av oss som är trött så det kan vi inte skylla på.

Ni är inte trötta i huvudet heller?
– Nej. Det är här vi vill vara, eller vi vill gå vidare härifrån då får man ta det dag för dag.

Vad berodde bristen på försvarsspel på?
– Jag vet inte och har faktiskt ingen förklaring till det!

Och Djurgården vann hur som helst han nöjer sig med det och gillar att det nu är skarpt läge. För det är trots allt ett fiasko om DIF inte går vidare till kvalserien.

– Jomen det är kul med press. Det betyder att vi är där och att vi ska någonstans längre fram. Press är inget dåligt att ha egentligen. Tar man det på rätt sätt så är det en bra grej. Man vill inte komma in i något och inte ha en press, då känns det inte som att man inte kommer gå någonstans så press är bra.

Hur hanterar du den här pressen då?
– Äh man tänker inte så mycket på det, när det är match så är det bara match.

Och mellan matcherna? Det finns ju bara ett godkänt läge och det är ta sig vidare?
– Javisst är det så men det är bara hundra procent varje dag, träning, match, förberedelser, allting så det är kul, säger Sörensen och sprutar med ett skratt lite vatten på Åberg som den här gången bara stannar till och gör en ”äger” pose.

Djurgårdsspelarna har träningsledigt i morgon. Men helt lediga blir de inte. Sörensen fick ragga lite barnvakt efter matchen då det visade sig vara en lagaktivitet på g under torsdagen. Vad hade spelarna inte fått reda på men får Sörensen välja är det paintball på gång. Något lag och komma ihop inför det som är kvar aktivitet lär det vara. I alla fall.

Och lagom till helgen väntar dubbelmöte mot BIK Karlskoga, hemma på fredag och borta på lördag. Ett BIK som förlorat båda sina inledande matcher och ligger sist. Det kan bli grinigt.

– Ja men det såg vi förra matchen att deras utvisningar drabbade dem ganska mycket så att vi får se hur de kommer ut.

De är å andra sidan bra på att reta upp sina motståndare och få dem ur balans och du har rätt häftigt humör. Det är inte helt lätt att hålla sig kall?
– Nej men nu finns det inget annat, man kan inte ta några onödiga utvisningar i playoff. Då kommer man ingenstans så nu är det bara att bestämma sig för att inte göra något dumt.

Är det så lätt?
– Ja man får bestämma sig. Det är så viktiga matcher att man har inte råd att göra någonting så man har det i bakhuvudet hela tiden
Andra raka vinsten innebär att Djurgården nu toppar den jämna playofftabellen på åtta poäng före Örebro på sex och Oskarshamn och BIK Karlskoga på fyra pinnar vardera. Ett ovärderligt läge så här långt i alla fall.

– Ja, det är jätteviktigt. Det är jättejobbigt att hamna i uppförsbacke hela tiden, men nu är vi där vi ska vara – i topp det är bara att fortsätta vara där

Ni har å andra sidan haft lite svårt att avgöra och smasha in givna matcher tidigare under säsongen. Vad talar för att ni gör det nu?
– För att nu är det allt eller inget känns det som, nu är det playoff. Vinna eller försvinna. Nu är det bara ett lag som går vidare och jag har inget svar på varför det blev som det blev förr men playoff är playoff. Jag tror faktiskt det gynnar oss att vi har matchtempo i oss om vi går vidare härifrån.

Inga kommentarer: