söndag 3 mars 2013

SSK avslutade snyggt

Far och son fick till ett mål tillsammans. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

SSK hade inget att spela för men avslutade grundserien snyggt med sin fjärde seger av fyra möjliga mot Troja Ljungby. Den här gången skrevs vinstsiffrorna till 4-2 efter mål av Fredric Andersson, William Nylander Altelius x 2 och Damien Fleury.

Extra kul för Nylander junior var att pappa Michael spelade fram till SSK:s 3-2 mål i power play. Ingen stor sak i det stora hela men så klart ett häftigt minne för far och son. Och starkt av William att göra sex poäng (4+2) på åtta matcher - som 16-åring.


SSK får nu en och en halv vecka på sig att bygga upp laget inför kvalserien där man går in som tvåa i grundserien.

Spelet har inte gått på räls på slutet men SSK har ändå jobbat ihop sju vinster på de nio senaste matcherna: vinst på full tid mot BIK Karlskoga, förlust mot Leksand, vinst på full tid mot Örebro, straffvinst mot Karlskrona, vinst på full tid mot Asplöven, förlust mot Tingsryd, övertidsvinst mot Malmö, övertidsvinst mot Almtuna och vinst på full tid mot Troja-Ljungby.

Att SSK lyckats hitta en väg att vinna och gneta in bonuspoäng även när det hackat i spelet kan - om man lyckas spela med samma arbetsmoral - bli värdefullt i kvalserien.

Noterbart är att Damien Fleury som gjorde 4-2 i kväll även vann HockeyAllsvenskans skytteliga med sina 29 mål på 52 matcher. Michael Raffl kom tvåa med 24 mål på 49 matcher, Jordan Smotherman trea med 24 mål på 52 matcher.

Fleury kom även fyra i HockeyAllsvenskans poängliga med sina totalt 47 poäng (29+18) och hade ett poängsnitt på 0,90 mål per match.

Att Anton Forsberg har spelat bra har väl inte undgått någon och det unga Modolånet placerade sig tvåa i målvaktsligan efter Västerås Lars Johansson med en räddningsprocent på 93,33 %.

Noterbart är också att Ziga Jeglic som hade en knackig första säsong i SSK var klart bättre nu under sin andra och slutade tvåa i den interna poängligan med 18+27=35 poäng på 50 matcher och ett plus/minus på plus 12.

Intressant är ju också att backen Andreas Hjelm gjort ett jättefin säsong så här långt, både spel och poängmässigt. Hjelm kom trea i den interna poängligan med 7+27 =34 poäng på 50 matcher och framför allt fina +20 i plus minus.

Nu återstår att se hur det går i kvalserien där det är mer ett mentalt spel än skicklighet som avgör men SSK har en bra grund att stå på i alla fall.

Inga kommentarer: