fredag 11 oktober 2013

Ett steg framåt men straffade av Almtuna

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

ALMTUNA- SSK 2-1 e straffar  (1-0, 0-1, 0-0, 0-0, 1-0)

Matchen: MM
Målvakterna: Erik Hanses, Almtuna  96,77 % och Niklas Lundström, SSK 94,12 %
Publik: 928
Domare:  Johan Häll


 (Lundström. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

BÄST I SSK
MMM  Niklas Lundström, mv
MM  Johan Jonsson, b
 Linus Fröberg, f

BÄST I ALMTUNA:  Johan Berggren, f och Tobias Hage, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (14.53)  Daniel Hermansson (Jimmie Kraft)

 ANDRA PERIODEN
1-1 (18.12) Johan Jonsson (Damien Fleury, Jason Gregoire) Spel 4 mot 5

TREDJE PERIODEN
 -

FÖRLÄNGNING
-
STRAFFAR
2-1 GWG Tobias Hage

SKOTTEN I MATCHEN: 34-31  (12-6, 13-11, 7-9, 1-5, 1-0)

(Bra defensiv men mindre bra fart framåt. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Damien Fleurys förarbete till 1-1 var en delikatess då fransmannen bar upp pucken längs med kanten, trampade ifrån motståndarna, rundade Almtunamålet och spelade in pucken i slottet där Johan Jonsson stänkte upp pucken i krysset. Målet kom med en man färre på isen dessutom, då Adam Hansen satt utvisad.

FRÅGETECKNET?
Varför ser det mestadels så tamt ut i SSK just nu? Viljan finns, kunnande finns också på många händer och fötter och visst finns det spelare som verkligen jobbar även nu, men det är som att det där lilla extra, det sista, spetsen, inte finns där. Man får inte till det där övertaget, varken mentalt eller till exempel i skridskoåkningen. SSK får med andra ord inte ut det de kan. Vad man ska göra åt det? Vet inte, men där har lagledningen något att fundera på.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Almtuna sköt i sin förra match fjorton skott totalt och hade fått ordern att släppa loss mot SSK. Som ju också sköt futtiga femton skott mot DIF senast. Och nog släppte Almtuna loss, med 11 skott i första och 34 skott totalt. SSK inledde med 6 skott i första (varav tre precis före paus) och landade på totalt 31 skott, dubbelt så många som senast.  

Intressant att kolla på teknings vs puckinnehavsstatistiken i första perioden. SSK vann tretton tekningar, Almtuna åtta. Ändå var det Almtuna som hade störst puckinnehav 56 .% mot SSKs 44 %. Och visst kändes det som att SSK vann fler tekningar men sedan blir man av med pucken. Det verkar vara svårt att vårda pucken och skapa något med den.

Väldigt snäll match med få känslor och ännu färre tacklingar men Adam Hansen fick in en bra tryckare i andra. Guldstjärna på den!

(Pstrnak. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Firma Pastrnak och Gregoire hade verkligen chansen att avgöra med drygt tre minuter kvar.  SSK-duon kommer två mot en med Hanses, fin pass från Pastrnak diagonalt till Gregoire som… missar öppet mål. Den lär han gräma sig över i natt.

Citatet
”Vi har jobbat med inställningen om vi kommer i underläge i matcherna , där har vi blivit lite spretiga, några har jobbat på ett sätt och andra på ett annat sätt”
(Johan Strömwall berättar för Viasat vilka saker han jobbar med för att få upp självförtroendet i laget)

(Fröberg- FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

LAGUPPSTÄLLNINGAR och statistik: hittar ni här http://stats.swehockey.se/Game/Events/167049


Och highlights finns på viasatsport.se skriv in AIS-SSK i sökfältet så hittar ni både mål och höjdpunkter och snack med båda lagens tränare.

Inga kommentarer: