lördag 12 oktober 2013

Första hemmaförlusten för säsongen för DIF

Det verkar ha varit en fartfylld match på Hovet där Djurgården tog en pinne men också åkte på sin första hemmaförlust den här säsongen när man förlorade i förlängning  med 3-4)

Djurgården vann skotten i första med 14-6 och enligt rapporterna från Hovet spelade hemmalaget ut KHK. Men det är ju målen som räknas och Jesper Jensen som kvitterade med 1.05 kvar av första följde upp det målet med 1-1 redan 4.55 in i andra.


Alexander Falk, som gjorde sitt första och fram till fredagen, enda allsvenska mål förra säsongen kvitterade i andra till 2-2 med sin karriärs andra mål i HockeyAllsvenskan.

Dustin Johner satte 3-2 i slutet av andra. Med 41 sekunder kvar till full tid kom (för DIF) blytunga 3-3 av Simon Karlsson. Nästa hink med kallvatten kom 2.07 in i förlängningen när seriens skytte och poängkung Alexander Bergström (15 poäng, 10+5, på elva matcher) gjorde segermålet (3-4) bakom Johan Mattsson.

Noterbart i matchen är att Sam Lofquist inte spelade på slutet, enligt Aftonbladet ville Tony Zabel inte berätta varför. Men han var inne på KHK:s två första mål, om nu det spelade in. Det var å andra sidan fler som var detsamma, tex Timmy Pettersson och Dustin Johner, som inte blev bänkade.

Marcus Sörensen fanns på skadelistan  (axel) även i den här matchen (andra i rad). Mot SSK tog Nicklas Heinerö plats i kedjan med Mattias Guter och Jocke Eriksson, mot KHK tog Dustin Johner den platsen och Heinerö spelade istället på Johners vanliga plats med Steve Saviano och Markus Ljungh.
Inga kommentarer: