0-1 (1.23) Samuel Påhlsson (Richie Regehr, Per-Åge Skröder)

(Mattias Janmark vinner duellen med Dave Spina. FOTO JESPERZERMAN.SE)

SKOTTEN I MATCHEN:  23-30  (7-11, 5-8, 11-9, 0-2)

UTROPSTECKNET!
Målsnålt! Daniel Larsson var ytterst nära att hålla nollan och har nu fyra matcher med max ett mål insläppt. Men ska det bli vinst måste det göras mål framåt också. Det här var visserligen första matchen där motståndarkeepern höll nollan men AIK har också fyra matcher med endast ett mål gjorda och fyra matcher med två kassar. AIK har alltså gjort två eller färre mål i totalt nio matcher av 15. Det räcker inte i längden.

(Blomdahl vs Forsberg. FOTO JESPERZERMAN.SE)

FRÅGETECKNET?
Daniel Josefsson sätter in en helt normal tackling eller som Patric Blomdahl kallade det – en av årets kanske bästa tacklingar på Hovet och får 2+10 för det? Skumt. Det var för övrigt en av få tacklingar i hela matchen.

(Oscar Ahlström vs Anton Forsberg. FOTO JESPERZERMAN.SE)

NOTERAT:
Eftersom Björn Melin ju fått en handskada tvingades AIK möblera om lite i femmorna. Man särade på Mattias Janmark och Teemu Ramstedt, satte ihop Janmark med Michael Lindqvist och Mark Hurtubise och Ramstedt med Esa Pirnes och Marcus Nilsson. Att det var lite ovant syntes, var lite rörigt emellanåt.

Melin saknas även i PP, det var där det märktes mest. Inte många pp mot Modo för AIK men i de man fick var spelet mestadels uddlöst.

Mark Hurtubise hade två frilägen i första, men Anton Forsberg läste honom rätt och gjorde en klockren plock båda gångerna. Danne Larsson gjorde å sin sida ett antal räddningar som höll AIK kvar i matchen. I alla tre perioderna. Viktigt.

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Bara 5-8 i skott i andra men ni skulle ha sett alla missade chanser?! Och raden av skott som gick utanför var något utöver det vanliga.

Citatet
Pucken kom rätt bra där, den studsade ner rakt på min klubba och det var svårt att missa,
(Segerskytten Samuel Påhlsson berättar om målet på allehanda.se.)

Citatet 2
"Efter två, tre minuter så hade kulorna trillat  ner från halsen, då var jag redo att köra igen"

(AIK-backen Derek Joslin hade ett par jobbiga minuter i slutet av matchen då han fick ett slagskott rätt på pungen där suspen hade glidit åt sidan)