söndag 3 november 2013

AIK snodde en poäng uppe i Skellefteå

Daniel Larsson fick 52 skott på sig, släppte in två. Och gav verkligen AIK chansen att vinna uppe i Skellefteå.

AIK sköt sex, två och nio skott under de tre ordinarie perioderna. Mark Hurtubise gjorde 1-1 i numerärt underläge, Derek Joslin 2-2. Där snackar vi skotteffektivitet.

Jag såg två första perioderna, sedan var jag på väg på annat under kvällen så jag såg inte avslutningen. Men det var nästan surrealistiskt hur Skellefteå sköt och sköt och så gör Hurtubise sitt fjärde mål i AIK, på det första av två skott i andra. Snacka om rån.

Derek Joslin var för övrigt inblandad i tre av målen. Han blev överspelad vid Skellefteås 1-0-mål, styrde en flipprande puck i mål via sig själv vid Skellefteås 2-1 mål men gjorde sedan 2-2 och såg därmed till att AIK fick en poäng med sig och det får nog betraktas som jättebra med tanke på skotten i matchen.

Larssons 50 räddade skott (enligt den officiella statistiken, är oftast några til i verkligheten) är - lustigt nog med tanke på mängden - inte det mesta han räddat i en match. När Danne spelade med Boden i allsvenskan 2003-2004 fick han 64 skott på sig och räddade 52. Boden, som hade ett mer eller mindre juniorlag åkte på stordäng 1-12 mot ett betydligt mer välbetalt och rutinerat Leksand.

Räddningsprocent då, 81,3 % mot Skellefteå i dag, 94. Sjukt bra jobbat båda gångerna faktiskt.

Lördagens match gick till straffläggning, AIKs straffläggare Esa Pirnes, Mattias Janmark och Mark Hurtubise fick inte in pucken i mål men det fick Joakim Lindström som i Skellefteås andra straff tog hem bonuspinnen till hemmalaget.