tisdag 12 november 2013

Stark vändning men tung förlust på straffar

(FOTO JESPERZERMAN.SE)

Det såg allt annat än bra ut från början med en lång rad på frånvarolistan (Björn Melin, Mattias Janmark,  Jonas Liwing, Fredrik Carlsson med flera) och ett snabbt mål i baken då Toni Rajala gjorde mål redan efter 29 sekunder.

När HV (William Karlsson) dessutom gjorde 2-0 efter 14.25 och HV ledde skotten med  15-5 såg det ut som en katastrofmatch var i antågande för AIKs del.

Men Danne Larsson slet som en galärslav i kassen,  helt plötsligt fick Fredrik Hynning iväg en av sitt hockeylivs bästa passningar. En passning som öppnade vägen för Christian Sandberg som kom fri och inte gjorde några misstag.

Den 2-1 reduceringen visade sig vara den energi som behövdes för att vända matchen.
Inför andra perioden sa AIK-tränaren Rikard Franzén att HV såg ängsliga ut. Och visst fick han rätt på den punkten.

När AIK:s ena finländare Teemu Ramstedt gjorde 2-2 efter 4.36 var det rejält skärrat i Jönköpingslaget. Fem och en halv minut senare gjorde den andra finländaren Esa Pirnes 3-2 och plötsligt var det AIK som styrde och ställde som man ville.

En individuell prestation (läs snyggt mål) av Toni Rajala efter 14.08 gav 3-3 vid full tid och delad poäng där. En mållös förlängning gav straffar och där inledde Christian Sandberg med att göra mål. Sedan tog det stopp och HV71 kunde vinna efter att Jason Krog avgjort på hemmalagets tredje straff.

Surt för AIK så klart, inte minst då stjärnförstärkta högbudgetlaget HV kunde knappa in lite till och nu bara är tre poäng efter men att bjuda upp så här bra, i det här läget och med så tongivande spelare borta (Melin och Janmark har ju med Ramstedt burit Gnaget) var starkt. Riktigt starkt och bådar gott fram över.