1-0  (05.37) Michael Holmqvist (Dustin Johner, Nils Andersson) Spel 5 mot 3.

1-1(03.21) Daniel Hermansson (Fredrik Vestberg) spel 5 mot 3

STRAFFAR
1-2 GWG Tobias Hage

SKOTTEN I MATCHEN:  34-20 (10-4, 8-10, 14-2, 2-3, 0-1)

UTROPSTECKNET!
Henrik Nyberg! Måste säga att jag gillar hans inställning och spelstil skarpt. Inte en död sekund när han är på isen. Gillade särskilt bytet när han täckte skott framför eget mål, åkte över till andra sidan och jobbade fram en pucken och sedan satte in en tackling. Mera, mera!

FRÅGETECKNET?
Var står Djurgården? Egentligen? Det blandas hej vilt. Första perioden – bra. Andra perioden – hönsgård. Tredje perioden – bättre än andra men det där sista saknas för att säkra trepoäng. Hur nästa match blir? Det vete fan.

NOTERAT:
Mattias Guter hann bara spela 30 sekunder så small det. En närkamp med Almtunas Alen Bibic slutade med att Guter snubblar omkull, antingen precis innan eller just när han får en tackling av Bibic. Almtuna spelare ramlade han med och olyckligtvis så får Guter med Bibic tyngd över sig när han brakar rakt in i sargen med skallen före. En koll med Djurgårdens läkare gav vid handen att nacken klarat sig gudskelov (såg otäckt ut när Guter låg livlös i rundeln) men det blev en kraftig hjärnskakning och vila i minst en vecka, eventuellt mer.

Djurgården fick ett långt fem mot tre överläge i först perioden, Almtuna ett dito i andra. Båda gjorde mål men Almtunas kom lite snabbare.

Man kan inte anklaga någon för att fega ur i närkamperna i den här matchen i alla fall. Bra hetta och attityd från båda lagen tycker jag även om domaren inte hann med riktigt i svängarna. Eller hann med. Han var redigt offside emellanåt.

Steve Saviano hade två riktigt maffiga frilägen, ett i första och ett i andra perioden men lyckades inte överlista Erik Hansens som gjorde en stark insats i Almtunakassen.

Joakim Eriksson tog 30 tekningar, vann 25 förlorade 5. Det är bra gjort det!

Djurgården fick en straff med sex sekunder kvar av förlängning. Sam Lofquist lade straffen men förlorade även den duellen med Erik Hanses (som han faktiskt prickade rätt i hjälmen med ett slagskott under matchen)

Snacka om att Almtuna är ett boogieteam för DIF, som har enormt svårt att få till det mot budgetlaget från Uppsala. Det var ju inte så att chanser saknades direkt men Almtuna slet som galärslavar defensivt och med Hanses i målet var det som förgjort. Det här var tredje straffavgörandet av tre möjliga. Almtuna vann det första mötet, i Uppsala den 24 september då Victor Rollin Carlsson satte den avgörande straffen. DIF vann möte två, på Hovet, med Sam Lofquist som straffvinnare. Nu står det 2-1 till Almtuna i den här fighten. Daniel Hermansson gjorde första spelmålet och första straffmålet för gästerna men Tobias Hage avgjorde efter att Mattias Kallin fått in pucken för DIF.

OCH SÅ EN SAK TILL:
Förlåt nu Almtuna men 7 255 som publik mot just Almtuna som inte drar några större skaror varken hemma eller borta -det är bra jobbat DIF-fansen!

Citatet
Vi har tillräckligt med chanser för att vinna, men vi spelar inte bra i powerplay och vi gör det inte tillräckligt svårt för Almtuna. Chanserna är där över 65 minuter. Jag menar, vi bränner en straff, vi bränner frilägen. Sedan har vi massor av skott som vi inte sätter på mål. Den här matchen ska vi vinna. Punkt slut.
(Djurgårdens assisterande tränare Stefan Nyman var arg efter förlusten.)