torsdag 5 december 2013

Djurgården bröt förlustraden

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

DIF- ASPLÖVEN 4-3 e förl  (0-1, 1-0, 2-2, 1-0)

Matchen: MM
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 88,46% och Joel Lassinantti, Asplöven83,33 %
Publik:  4 879
Domare:  Daniel Winge


BÄST I DIF
MMM  Dustin Johner, f
MM  Marcus Sörensen, f
Nils Andersson, b

BÄST I ASPLÖVEN:  Simon Olsson, f

(DIF vann dubbelt så många tekningar som Asplöven. Men gästerna vann oftast kampen framför de båda målen. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1(18.09) Jonas Berglund (Simon Olsson, Marcus Fagerudd) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
1-1  (7.24) Dustin Johner (Steve Saviano, Mikael Ahlén) Spel 5 mot 4.

(Michael Holmqvist skymde - och klev undan - med bra tajming när Marcus Sörensen gjorde 2-1. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

TREDJE PERIODEN
2-1 (0.47) Marcus Sörensen (Jocke Eriksson, Mattias Guter) Spel 5 mot 3
2-2 (4.36) Mario Valery Trabucco (Simon Olsson, Olov Lundqvist) Spel 5 mot 3
3-2 (4.57) Dustin Johner (utan assist) Spel 4 mot 5
3-3 (18.30) Emil Lundberg (Anders Grönlund)

 (Gustav Björklund vs Jocke Eriksson. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FÖRLÄNGNING
4-3 (00.49) Nils Andersson (Markus Ljungh, Marcus Sörensen)

SKOTTEN I MATCHEN:  24-26  (7-7, 9-6, 7-13, 1-0)

(Adam Reideborn fick förtroendet för tredje matchen i rad. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
DIF verkar ha bestämt sig för att ge förstaspaden till Adam Reideborn. Förr har det varit två matcher var men nu stod Reideborn för tredje matchen i rad och sportchefen Challe Berglund berättade på jumbotronen innan matchen att man satsar på Adam då han ”släpper in färre mål”. Nu är väl inget hugget i sten men det var väl dags att satsa på någon. Blir bra konkurrens också mellan målvakterna tror jag.

FRÅGETECKNET?
Var tog självförtroendet och det fina spelet från september och oktober vägen? Och när kommer nästa trea? Djurgården hade en trea hemma men… tappade segern igen. Senaste trean kom 4 november. Känns som dags nu.

 
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Djurgården hade kastat om en hel del i kedjorna inför matchen. Nu såg de ut så här: Joakim Hagelin, Joakim Eriksson, Mattias Guter – Marcus Sörensen, Markus Ljungh, Mikael Ahlén-Henrik Eriksson, Michael Holmqvist, Henrik Nyberg – Steve Saviano, Dustin Johner, Måns Krüger.

Nyförvärvet Henrik Nyberg spelade som ni ser. Hade ett skott i sin debut och gjorde än så länge inget större väsen av sig men kommer säkert visa mer när han väl kommer in i samspelet och spelet på stor is överhuvudtaget.

(Jonas Berglund bara skulle vara där inne framför målet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Asplövens uppoffrande det-får-kosta-hur-många-blåmärken-det-vill-hockey är inte snygg alla gånger – det flög DIF-spelare hit och dit emellanåt och det är mer döda än föra spelet - men taktiken var definitivt effektiv.  Det var först när DIF fick in tre spelare och stod på insidan av Asplövenförsvaret som en av dem (Johner) till slut kunde trycka in pucken som flipprade runt bland fötterna i spelargröten framför Lassinantti. Och Asplöven kämpade sedan in en poäng i slutminuterna när man borde ha varit slagna. Man måste ju älska inställningen hos Haparandalaget.

I slutet av andra såg Henrik Eriksson ut att få nog av att inget hände. Satte in tre tacklingar i samma byte för att väcka laget. Mer sånt DIF! (Även om det sprutade mjölksyra om den tredje tacklingen)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
En av linjemännen fick ett stenhårt skott på skridskon – på tåspetsen av den närmare bestämt. Låg däckad i plågor i några minuter men klev sedan upp och körde vidare. Starkt!

Citatet
”Vilken lättnad det var! Jag har kämpat hårt utan att få till det i Södertälje. Då känns det extra skönt nu när jag har bytt till Asplöven att få utdelning direkt. Gisssa om jag är laddad!”
(Mario Valery Trabucco till kuriren.nu. Kanadensaren gjorde inga mål i SSK men nätade nu för Asplöven som tar emot SSK hemma i Haparanda på fredag)LAGUPPSTÄLLNINGAR:hittar ni här 

Inga kommentarer: