tisdag 21 januari 2014

"Går inte att komma så mycket närmare mål än så"

(Peter Nolander fotad under sin tid i AIK. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

SSK ledde, tappade, vände tillbaka och tappade igen – i slutminuterna. Och med bara sekunder kvar prickade Peter Nolander stolpen:

– Vad ska man säga? Det går inte att komma så mycket närmare mål än så. Insidan på stolpen och Robban (Carlsson) är rejält nära att få in pucken på returen. Jäkligt snöpligt att det blir som det blir, konstaterar SSK-backen.


Matchen var minst sagt händelserik. Jesper Frödén inledde målskyttet för SSK i första, Robban Carlsson styrde in 2-2 och drygt fem minuter senare gjorde Johan Andersson gjorde sitt första mål för säsongen till 3-2 I andra perioden. I den tredje gjorde VIK ett tidigt kvitteringsmål och med bara 1.10 kvar till full tid kom 4-3 till hemmalaget. I boxplay. Händelserikt som sagt:

– Det kan man lugnt säga. Men vi har inte marginalerna på vår sida, det grinar emot, säger Nolander.

Inte blev det bättre av att Västerås 3-2 mål var frukten av värsta flipperfladdret. Pucken gick i stolpen, studsade ut och in mellan SSK-keepern Lundströms ben, han drog ihop dem, men pucken åkte bakåt mot mållinjen igen, en SSK-spelare (tror det var Bergin) försökte trycka tillbaka pucken innan den åkte över linjen, hann fram men det gjorde Fredrik Johansson också och till slut fick Västeråsspelaren på en träff så pucken åkte över mållinjen och in i mål.

– Det var ett makalöst mål de får där men det var en sån match bara. Vi hade inte studsarna med oss, det är så vissa dagar man det är synt. Vi gör en riktigt bra match och spelar bra hockey i 60 minuter. Vi var värda minst en poäng, säger Nolander.

Och SSK bjöd på ett helt annat spel än mot Almtuna senast. Då var SSK steget efter och hade svårt att komma till en samlad press under stora delar av matchen. Nu var man på från början, höll ihop laget bra och höll sig till det där man kommit överens om – att täppa till i mitten och pressa ut motståndarna mot kanterna.

– Vi har ett helt annat tryck och en helt annan trygghet nu (efter att Johansson kommit in). Vi spelar bra så det är synd att vi inte kan få mer utdelning i form av poäng som vi kanske är förtjänta av.

För några veckor sedan hade ”gamla” SSK rasat som ett korthus när VIK vände från 0-1 till 2-1. Nu trummade ”nya” SSK på och vände tillbaka till ledning med 3-2.

– Vi tror starkt på oss själva nu, vi vet att vi kan ta alla lag och att vi bara ska ta byte för byte och bara göra det vi ska. Vi vet vad vi kan och ska göra och när vi gör de sakerna så är vi ett bra lag. Och vi kände väl att vi var starka och kunde vända. Vi kände att vi gjorde en bra match och bara skulle trumma på så fortsätter det att lossna. Till slut får vi in en kvittering och det blir 3-2 till oss. Det tyder på att vi har bra moral i laget. Vi ger aldrig upp utan vi kör på nu. Vi tror på oss själva och det är jäkligt viktigt om vi ska få framgång i de matcher som är kvar.

 Extra surt då med förlust i slutminuterna?
– Ja det var en sån match och poängen hade verkligen varit välbehövd men vi måste ändå ta med mycket positivt till nästa match. Vi spelar bra nu och spelar vi så här så kommer vi ta många poäng fram över.

Vad sa ni föresten efter 0-3 förlusten inför den här matchen?
– Att vi skulle studsa tillbaka och visa att den förlusten var en plump i protokollet och jag tycker att det är en styrka i sig att vi gör en bra match nu. Vi vinner inte men vi gör en bra match och lyckas studsa tillbaka i spelet, det är en styrka, säger Nolander.

Hans backkollega Johan Johnsson fick utgå efter en smäll mot huvudet från Viktor Mårtensson och efteråt var tränaren Andreas Johansson så arg att det nästan brast totalt i Viasats eftersnack.

Nolander såg bara smällen på håll och som hastigast och vill därför inte kommentera förrän han sett den på video om den var okej eller inte.

– Det enda jag kan säga är att han (Mårtensson) kommer in med hög fart och att Johan fick utgå (med hjärnskakning). Det är inte bra för oss, vi tappar en bra spelare!

Nu väntar Asplöven som tagit sig upp på en sjätteplats i tabellen:

– Jag var med senast vi var där uppe och vann mot dem och jag måste säga att jag är jätteimponerad av dem och den jättebra säsong som de har gjort. Det är kraftigt bra gjort. Spelar vi vårt spel, så nära max som vi kan då är vi svårslagna här hemma. Håller vi oss till våra grunder och vår gameplan då är vi bra. Sedan är det vår hemmaplan där ska vi vara starka!


Inga kommentarer: