fredag 17 januari 2014

Ramstedt lämnade - då vann AIK

(Esa Pirnes och Mattias Janmark gjorde 1-0. FOTO JESPER ZERMAN)

På förmiddagen om beskedet. Finländaren Teemu Ramstedt - han som var värvad som poängkung i laget-var på väg bort. Några timmare senare kom första vinsten på nio matcher.

Man ska kanske inte vara sån och kalla det Ramstedt effekten men med tanke på den inställning finländaren visade i en av de sista intervjuerna kändes det lika bra att han lämnade klubben.


Enligt Sportbladet sa finländaren så här om läget strax innan kontraktet bröts: " jag gillar klubben, staden och laget men vill inte förlora hela tiden... men vem vill det?"

Huvudet på spiken där Teemu, vem vill det. Men också en total snedträff för vem var mer lämpad än han själv att se till att det blev vinst och inte förlust?

Ramstedt inledde fint med två mål i första träningsmatchen mot SSK på Hovet och gjorde sedan fem poäng (2+3) mot SSK borta i genrepet. Under serien gick det betydligt trögare efter en fin inledning. Facit blev sex mål och fjorton assist, totalt 20 poäng och inte minst de senaste månaderna en allt mindre inspirerad insats på isen.

Så, trist att den värvningen inte blev vad AIK hade hoppats. Men bra att han lämnar. Nu kan pengarna läggas på en annan spelare och hur det än blir med det så är en tröttmössa borta ur truppen. Tro fan att den  här spunken, jävlar anammat känts frånvarande. Det räcker men en eller två som sitter och deppar istället för att bidra så sjunker hela gruppen även om resten vill och försöker kämpa.


(Victor Ahlström går på mål. FOTO JESPER ZERMAN)

Nu kom - slump eller inte - första vinsten på nio matcher mot Växjö. Gästerna vann skotten med 33-28 men Daniel Larsson gjorde ännu en fin insats i målet och när nu först Mattias Janmark och sedan Christian Sandberg fick in pucken så räckte det till seger, en 3-1-seger där Fredrik Hynning skickade in sitt må i tom kasse efter att Växjö plockat målvakten.


( FOTO JESPER ZERMAN)

Om det här är ett enstaka tomtebloss eller om AIK kan få upp farten och börja plocka vinster återstår att se.  Just nu är det nio poäng upp till HV71 på den där hägrande tiondeplatsen. Det kan gå men i det här läget krävs i så fall  vinstrader och inte enstaka segrar.


(Galvins i debuten. FOTO JESPER ZERMAN)

Höll ju på att glömma. Gustis Galvins debuterade. Eftersom jag var på matchen mellan SSK och DIF såg jag inte hur han spelade men matchstatistiken säger följande: En istid på 13,37, tre skott utanför målet och inget skott på samt en tackling. Betyg på det. Hm. Förmodligen som väntat, han har ju inte spelat klubblagsishockey sedan i oktober så har får mer tid på sig innan det är dags med tumme upp eller ner.
Inga kommentarer: