söndag 12 januari 2014

Självmål fällde AIK

Det blev lika 35-35 i skotten när AIK mötte Brynäs uppe i Läkerol Arena. Men vann, det gjorde Gävlelaget.

Daniel Larsson storspelade som så ofta i höst men Brynäs segermål 2-0 kom extra snöpligt genom ett självmål då pucken studsade via comebackande Mattias Janmarks höft och in.
COmebacken var från Janmarks halsfluss och ett sånt självmål är såklart oturligt - inte minst för Gnaget som har enormt svårt att få några mål med sig men AIK har haft många såna oturliga självmål. Kan inte statistiken där men känns som AIK är i topp på den punkten.

AIK-backen Daniel Josefsson stod för AIK:s enda mål, som även var hans första för säsongen.

Och fler mål blev det inte trots att AIK-tränaren Rikard Franzén sa så här före matchen: ”Vårt målsnitt de senaste matcherna är alldeles för lågt och utan mål vinner man inga matcher.

AIK har nu endast mäktat med ett enda mål  per match i sex av de åtta senaste matcherna. Och det är för dålig även om man verkar ha spelat en ganska jämn match nu. Det är dessutom för dåligt om man tänker sig något annat än Kvalserien i vår. Det är föresten en märklig detalj när det gäller AIK att ett reduceringsmål får man oftast in per match men sedan. Nej. Tvärstopp. 

Nye lettiske backen Guntis Galvinn spelade inte.
”Han ska träna med laget ordentligt först, lära känna alla och komma i form. Vi siktar på att han spelar på torsdag.” säger Franzén till AIK hockeys hemsida.


På samma hemsida står för övrigrt att Björn Melin ska operera handen och att #91 därmed blir borta sex veckor.

Inga kommentarer: