torsdag 27 februari 2014

AIK värvar kvartett inför Kvalserien

(FOTO JESPER ZERMAN)

Om SSK gör sig av med spelare tillhör AIK de som köper på sig. Under onsdagen kom fyra värvningar till AIK som ju behöver både mer bredd och spets när man nu kommer att spela i Kvalserien.

En av dem verkar ettrig som fan då han av AIK beskrivs som en hockeyterrier med stort som spelar aggressivt och med stort hjärta


Först in var Akim Aliu 24-årig kanadensare (som även har ukrainskt medborgarskap, tack vare en mamma som är från Ukraina. Pappa är från Nigeria.).

Aliu är en stor kille, 191 cem lång och 102 kilo tung. Jag har ingen koll alls på den här killen som enligt AIK:s pressmeddelande är en värvning som Micke Nylander har hjälpt till med och dessutom rekommenderat sportchefen Daniel Rudslätt att signa.

Givetvis har rekommendationen från Nyllet betytt mycket. Han har lovat att slussa in Akim i laget på ett bra sätt, säger Rudslätt till AIK hockeys hemsida.

Rudslätt beskriver Aliu så här:

En skridskostark spelare med ett bra fysiskt spel. Men han har också ett bra skott som vi hoppas ska ge en del mål.

**

Under eftermiddagen ramlade det in ett pressmeddelande om tre spelare till: Martin Karlsson och Per Svensson från Almtuna samt kanadensaren Carsen Germyn.

Forwarden Martin Karlsson är efter 49 spelade matcher femma i Almtunas interna poängliga med 12+5 = 17 poäng medan backen Per Svensson har gjort 2+2=4 poäng samt är minus sex på 45 matcher.

De har väl inte gjort något monsterintryck på mig de matcher jag har sett mot DIF och SSK men Daniel Rudslätt är övertygad om att de kommer tillföra behövligt bredd och en ”nyttig konkurrenssituation till truppen”

Det är väl så man ska se dem, som en breddning. Nu är det väl spets AIK behöver tycker jag men okej. Så här beskriver Rudslätt de två Almtunavärvningarna: ”en stabil defensiv back” (Svensson) ”en hårt jobbande forward” (Karlsson)

Rudslätt säger även så här på AIK hockeys hemsida.

– Karlsson och Svensson är en stor anledning till Almtunas vändning den gångna säsongen och är uppskattade av både tränare och sportchef som två av lagets bästa spelare. Vi är väldigt nöjda att få hit hungriga spelare som verkligen är beredda att jobba hårt för en plats i laget. Martin är en tvåvägs-forward med en otroligt härlig inställning till hockey. Han kommer bli en viktig rollspelare för oss. Per kommer att hjälpa oss med tyngd och fysik på backsidan. Det är en skicklig spelare i egen zon. 
 **
Fjärde och under onsdagen sista gubbe in kommer från Kanada.  Han hete Carsen Germyn, är 32 år, 178 centimeter och väger 84 kilo. En lätt och liten kille alltså som förhoppningsvis kompenserar storleken med fart.
Jag har ärligt talat aldrig hört talas om karln men enligt beskrivningen på eliteprospects.com är han en ”hårt jobbande forward” som spelar ett ”modigt spel med mycket hjärta” samt ”har ett skott och helt okej händer”. Låter ju bra !
Germyn har spelat de tre senaste säsongerna i DEL i Straubing Tigers och har gjort totalt 106 poäng (46+60) på 150 matcher. Han beskrivs av AIK som ”liten spelare med stor arbetskapacitet” samt är rekommenderad till AIK är förre AIK:aren Niklas Sundblad som numera är tränare i Tyskland. Och så här säger Rudslätt på AIK:s hemsida:
– Sundblad har sett honom under flera år och rekommenderade honom. Germyn är en hockeyterrier som spelar aggressivt och med stort hjärta. Han passar väldigt bra in i det vi vill att AIK ska stå för.

Hockeyterrier alltså! Blir intressant. I hockey har alla möjlighet att bli hjältar. Vem minns inte Lucas Lawsson? Han som värvades från division ett, blev den som sköt upp AIK i Elitserien och sedan inte har setts i närheten av Gnaget.

Inga kommentarer: