fredag 28 februari 2014

Åttonde raka segern för Djurgården, nu avgörs topp tre striden i sista omgångnen

(Dusin Johner firar efter sitt 2-0 mål.  FOTO_ WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

 DIF - ASPLÖVEN 2-0 (1-0, 0-0, 1-0)

Matchen: MMM
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 100 % och Joel Lassinantti, Asplöven, 93,94 %
Publik:  8 094
Domare:  Mikael Andersson


BÄST I DIF
MMM  Adam Reideborn, mv
MM  Jens Jakobs, f
Jocke Eriksson, f

BÄST I ASPLÖVEN:  Joel Lassinantti, mv. Var som en kombo av betongvägg och sextonarmad bläckfisk.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0(14.44) Jens Jakobs (Joakim Hagelin, Alexander Falk)

 ANDRA PERIODEN
-

TREDJE PERIODEN
 2-0 (18.27) Dustin Johner (Sam Lofquist, Markus Ljungh)

(FOTO_ WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SKOTTEN I MATCHEN:  33-21 (8-4, 14-7, 11-10)

UTROPSTECKNET!
Joel Lassinantti. DIF hade 22-11 i skott efter två perioder och pepprade Asplövenkeepern konstant men han verkar älska att möta DIF, har vållat stora problem för Djurgården tidigare och gjorde det igen.

(FOTO_ WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FRÅGETECKNET?
Hur illa är det med Mattias Guter? Han körde ihop med en Asplövenspelare och fick först hjälp till båset, kunde bara stå på ena skridskon. Fick sedan hjälp av i pausen och spelade inget mer i matchen. Det visade sig att han tänjt ut ett av de inre ledbanden i knäet, magnetröntgas nästa vecka sedan kommer besked men första diagnosen var 2-4 veckor borta från spel.

(FOTO_ WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Det var minst sagt stor förväntan på Hovet innan match och när Micke Holmqvist sköt in pucken i mål efter 3.18 var det mäktigt jubel på läktarna men målet blev bortdömt för spelare i målgården.

Jens Jakobs har haft lite trögt med målskyttet i DIF men nu gjorde han första målet i matchen och hade ett rungande stolpskott kort därpå. Det blev ett stolpskott i andra också för Jakobs som var het.

(FOTO_ WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det här med att vinna på  beställning… de flesta väntade sig tvåsiffrigt men Asplövens urplockade lag kämpade som bara f.. och gjorde det svårt för DIF att vräka in de där förväntade målen.

Det blev en allt mer nervös stämning på Hovet och även i båset såg men, det var inte det fina spelet som DIF har bjudit på de senaste matcherna utan såg stressat och tidvis ganska krampaktigt ut. Sånt där vill så det värker spel, ström i klubban, betong i benen, ja ni hajjar.


(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Lassinantti är inte bara skicklig han har tur också. Sex och en halv minut in i tredje sköt Markus Ljungh ett skott som prickade målramen och sedan studsade via Lassinanttis rygg och ut. Blev videokoll på den och sedan washout.

Blev ett bortdömt mål till, halvvägs in i tredje men det berodde på att en DIF spelare välte omkull Lassinantti.

Måste lyfta på hjälmen och dela ut en jättecred till Asplöven som trots att man vräkt i väg spelare och kom med många J20 spelare från egna och Luleåled gjorde en kanonmatch, spelade smart och kämpade som bara den.

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
 Det delades ut priser i dag, bland annat Årets Järnkamin som gick till Micke Holmqvist. Välförtjänt. Han har gjort en av sina bästa säsonger och spelar verkligen med både hjärta och hjärna där han står och bökar framör motståndarmålen. Roligt att se.

Citatet
”Han var inte så jättesugen på en resa till Thailand”
(Asplövens assisterande tränaren Urban Lahti var allt annat än glad efter matchen, tycket domaren gav fördelar till DIF och föreslog en direkt resa till Thailand istället för att fortsätta döma. Förslaget mottogs inte med varma farmen direkt...)


LAGUPPSTÄLLNINGAR:hittar ni här 

Inga kommentarer: