måndag 24 februari 2014

DIF knappar in och SSK slutar i ingenmansland

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

DIF-SSK 3-1 (1-0 , 2-0, 1-1)

Matchen: MM
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF 93,33 % och Sebastian Idoff, SSK, 92,31 %
Publik: 6 329
Domare: Mikael Holm


(Andreas Englund fortsätter imponera. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

BÄST I DIF
MMM Michael Holmqvist, f
MM Andreas Englund, b
Steve Saviano, f

BÄST I SSK
MMM Emil Billberg, f
MM Sebastian Idoff, mv
M Jesper Thörnberg, f


 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)


MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (03.04) Nicklas Heinerö (Markus Ljungh)

 ANDRA PERIODEN
2-0 (03.27) Michael Holmqvist (Mattias Kalin)

TREDJE PERIODEN
 2-1 (07.28) Jason Gregoire (utan assist)
3-1 (19.46) Henrik Eriksson (Markus Ljungh, Linus Arnesson) Mål i tom bur.

SKOTTEN I MATCHEN:  27-15  (11-2, 11-5, 5-8)

(Det tände till lite här och var på slutet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
DIF:s unga backar! Andreas Englund, Adam Ollas Mattson och Martin Ahnelöv fortsätter imponera. Englund fick förtroende in i det sista, då när det plötsligt blev hett och nervigt innan DIF fick in trean i tom bur. Men DIF nöjer sig inte med att kidsen imponerar utan gick efter matchen ut och offentliggjorde värvningen av Almtunabacken Marcus Högström.

FRÅGETECKNET?
 Var det här sista matchen för Jason Gregoire i SSK? Mycket talar för det. SSK släpper spelare (se artikeln under) bekräftade Maria Andark för mig efter matchen. Gregoire har ett tungt kontrakt och är en bra sniper. Lär finnas klubbar som vill ha honom och kanske några till.


(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Djurgården såg… toktaggat ut från första nedsläpp. Och första målet var alert. Tekning nere vid Sebastian Idoff, Heinerö som stod mot sargen till tjuvade iväg samtidigt som domaren släppte pucken. Snodde åt sig densamma när den tekades ner mot kortsidan, brände på mot första stolpen och tråcklade in den där.

Det var spel mot ett mål fram till 1-0-målet och SSK-tränaren Andreas Johansson tog följaktligen timeout efter målet. Försökte väcka och lugna laget. Ville kanske påminna om att man bör vara het även om man hamnat i ingenmanslandet i tabellen? Och det blev hur som helst bättre spel efter timeouten.

SSK fick ett fint friläge efter 07.29 då Emil Billberg plötsligt skrinnade ner ensam mot Adam Reideborn men Billberg hanns upp av en Djurgårdsspelare som förstörde den SSK-chansen.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Ibland går det bara inte. Djurgården fick öppet läge på skott, retur och retur under ett anfall halvvägs in i första men alla som kunde sätta bladet till missade. En bedrift faktiskt. Touch där och det hade blivit mål för Idoff var helt borta.

Det är (och har varit hela säsongen) riktigt roligt att se Micke Holmqvist spela hockey. Han går all in i alla situationer, spelar med ett enormt hjärta och det var härligt att se glädjen när han forcerade in ett så kallat ”skitmål” vid ena stolpen till 2-0. Jag har skrivit det förr men visst har ”Honken” hittat en roll han stortrivs med den här säsongen.

Blev en märklig match på så vis att DIF inledde toktaggat och tappade allt på slutet. SSK inledde segt, såg ointresserat ut fram tills att Jason Gregoire reducerade 07.28 in i tredje då jävlar tände båda lagen plötsligt till. SSK var som bålgetingar, fick sånär in en reducering på ett plötsligt panikkämpande DIF. Tänk om SSK kvitterat… herregud så här får det inte se ut något mer om det ska bli ens spel i Kvalserien.

Djurgården fick lägga en straff i tredje efter att Steve Saviano blivit upphakad i ett friläge med Idoff. Jens Jakobs la straffen men sköt rätt på SSK-keeperns benskydd.

(SSK var nära att sätta rejäla käppar i hjulet för DIF. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Riktigt bra stämning på läktarna. Igen. Det har hänt tidigare att spelarna inte förmår lyfta av stödet, att det nästan blivit en börda istället för en kraft. Nu kändes det inte så. Nu kändes det som att hela hallen jobbade in den där tredje pucken i mål och höll tätt bakåt. Kan Djurgården behålla den känslan kommer Hovet bli en mardröm för gästande lag i en eventuell kvalserie.

 OCH SÅ EN SAK TILL:
Karlskrona förlorade mot Timrå hemma (0-3) samtidigt som BIK Karlskoga förlorade i förlängningen mot Rögle borta (1-2). DIF knappade således in på BIK och är nu en ynka poäng efter med nio poäng kvar att spela om. DIF reducerade också målskillnaden något. BIK hade tidigare sju plusmål på DIF, nu har BIK fyra måls bättre målskillnad än Djurgården. Nära nu. Men räcker det? Jag vet inte. Känns som att allt – slutspurten av serien, play off och Kvalserien - från nu och framåt kommer bli helt jävla galen.

Citatet
”En bra, rörlig back som har spelat bra power play i Almtuna. Han har dessutom bra skridskoåkning och ett bra skott”
(Djurgårdstränaren Hans Särkijärvi berättar för bloggen vad han ser i/ förväntar sig av nye backen Marcus Högström som DIF offentliggjorde som värvad från Almtuna under måndagskvällen.)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här1 kommentar:

Anonym sa...

Inte för att vara sån. Men jakobs straff gick som han ville mellan benen på keepern men när idoff knep ihop benen så vinklade han så att pucken styrdes på insidan av högerbenet och ut förbi hans vänstra stolpe. :)