lördag 15 februari 2014

Fjärde gången gillt - då kom trean mot Mora

(Honken närmar sig personliga målrekordet. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIVBILD)

De tre tidigare mötena mot Mora har antingen slutat med straffar  (en vinst var) eller övertid  (den vann Mora). Det fjärde mötet slutade med kross – i alla fall resultatmässigt då DIF vann med 6-2.

Micke Holmqvist inledde målskyttet tidigt med ett mål i pp redan efter 1.07.   ”Honken” gjorde därmed sitt elfte mål och är på väg mot en av sina bästa säsonger både spelmässigt och målmässigt.

Senast han gjorde fler mål var i AHL säsongen 2004-2005 då han gjorde 14 mål på 79 mathcher för Cincinnati Mighty Ducks.

Den bästa noteringen för antal mål i en svensk serie har  han redan passerat, den kom    säsongen 2008-2009 och säsongen 2009-2010 då han gjorde nio mål på 53 respektive 52 matcher, då i Elitserien.

De säsongerna hade han förvisso minus 19 och minus sju i plus minus, nu ligger Honken på plus ett. Och jag tycker det är kul att se hur han med glädje bökar runt framför motståndarmålet och att han verkar ha fått – eller hittat, tagit sig – en roll i laget som han verkligen trivs med.

Som mest har Holmqvist gjort 15 mål på en säsong (som senior). Det skedde 2002-2003 i TPS.

**

Backen Timmy Pettersson gör inte mål så ofta, därför värt att notera att han gjorde sitt andra för säsongen när  han  gjorde 3-1 6.04 in i andra perioden framspelad av Joakim Hagelin och Robin norell.

Just Hagelin gjorde som sagt två mål, har två sedan tidigare, bland annat just det avgörande straffmålet mot Mora 3 januari  borta mot Mora. Dalalaget verkar passa honom bra.

**
Dustin Johner gjorde mål för tredje matchen i rad. Efter att ha gjort 3-2 mot VIK hemma, 3-2 mot Almtuna borta så blev det nu ett 6-2 mot Mora. Viktigt för DIF tror jag. Johner är en stark kugge och känner han självförtroendet växa så är det viktigt för fortsättningen av säsongen.

Vapen dragaren Steve Saviano har det tuffare. Gjorde visserligen mål i numerärt underläge men det målet satt nog bra då han inte nätat sedan  bortamatchen mot Västerås den 17 december, en dryg månad sedan. 

Chanser har funnits en masse men Saviano har haft svårt att få in pucken trots bra fart och  en hel del vassa lägen  (han har gjort nio mål totalt den här säsongen).

Enda smolken i 6-2 vinstbägaren var så klart att resultaten i matcherna gick tvärtemot vad DIF önskade sig i jakten på en av de tre direktplatserna. Karlskrona tog en trea hemma mot Oskarshamn (4-3), BIK Karlskoga slog SSK hemma med 7-3, Malmö nollade Troja borta (4-0) plus att serieledarna Västerås vann vid full tid med 3-2 mot Mora.

Det innebär att DIF ligger kvar som femma och att man med sina 75 poäng fortfarande har åtta poäng upp till BIK på tredje platsen. Samtidigt så fick man lite andrum mot de andra lagen som slåss om topp sju då man nu har sex poäng ner till sexan Rögle och 11 pinnar ner till just Mora.

**

Philip Holm har en (av DIF odefinierad) överkroppsskada. Han ersattes i matchen av 17-årige Adam Ollas Mattsson som fick debutera i A-laget (DIF har ju även Nils Andersson och Alexander Falk på backskadelistan). Enligt DIFs hemsida spelade han ”resolut och hann dessutom med att sätta in en stilig openice-tackling. 

Det finns en intervju med honom här: http://difhockey.se/artikel/4044/ där han själv säger att han vill ”spela fysiskt” och att debuten gick ”helt okej, ganska stabilt, inga större missar och jag spelade säkert, tycker jag”.

Han verkar (enligt Eliteprospects) vara född i Stockholm och inte vara släkt med Jesper Ollas. Om någon undrade. Får kolla det där senare.

**

Marcus Sörensen ska ha klivit av. Jag jobbade på TV10 som redaktör samtidigt som matchen spelades så jag såg inte själv men ska försöka komma ihåg att kolla det där framöver.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Philip Holm ska enl säkra rykten ha nyckelbenet av. Inte nog med det så blev Pettersson skadad och klev av. Såg ut att vara knät.

Marie Hallman sa...

Anonym: Aj då. Jag har inte hunnit kolla det där, låter riktigt illa ju! Tack för info. har lite körigt med Viasat under OS tyvärr men får jag tag på något som kan bekräfta det så lägger jag ut det. // Marie