fredag 28 februari 2014

"Jag är en kille som alltid tar min lagkamrats rygg"

(Akim Aliu. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Akim Aliu väntar på okej från Migrationsverket men var på Hovet och såg sina nya lagkamrater förlora med 2-6 mot serieledarna Skellefteå. Inte den idealiska matchen att kolla in sina lagkamrater i kanske men Aliu var diplomatiskt nöjd efteråt:

– Det var en bra match, bra tempo, skickliga spelare och bra hockey. Jag gillar vad jag såg, säger Aliu och fortsätter:


– De jobbade hårt, skapade en del chanser. Hade någon puck i stolpen som kunde ha gått in men överlag så tycker jag killarna jobbade riktigt bra det var synd att de inte vann.

Hade du chans att se något av spelet på video eller DVD innan du kom hit?
– Nej jag har inte haft möjlighet att se någonting så det här var första matchen, men jag lär ju få chansen att kolla in fler matcher och även delta i träningarna här i veckan så jag får se hur de spelar här sedan kommer jag komma in i det rätt snabbt tror jag.

Vad ska fansen vänta sig av dig?
– Jag försöker vara så bra allround som möjligt. Jag försöker bidra med poäng i varje match, försöker bidra över hela banan i alla delar av spelet och spela ett intensivt aggressivt spel och bidra med så mycket som möjligt.

Det sägs att du har ett jäkla temperament och att du även startat slagsmål på träning?
– Det mesta av det snacket är inte sant, folk säger så mycket, jag vet inte var de fått de uppgifterna i från men folk får säga vad de vill, det är okej med mig. Jag tror att det spel jag kommer visa upp här talar för sig själv och visar vad jag verkligen kan bidra med istället.

Vilka karaktärsdrag kommer du tillföra till laget?

– Jag är en kille som alltid kommer till jobbet, som jobbar hårt i varje match, en kille som alltid tar min lagkamrats rygg och skyddar honoom på allra bästa sätt - även om det blir en fajt. Där hemma är det ingen som klagar om man står upp och tar en fajt för sin lagkamrat, där anses det vara bra så jag ser inget negativt i att göra det här heller.

Inga kommentarer: