lördag 15 februari 2014

Mycket att jobba på trots tredje raka för kvartsfinalklara Tre Kronor

(Jonte Ericsson och Niklas Kronwall. Glada över tre pinnar men inte alls nöjda med spelet, i Studio Sotji. FOTO VIASAT)

Tredje raka för Tre Kronor... då man slog Lettland med 5-3. Det gick länge trögt med målandet, Lettland fick äga en hel del av matchen. Men. De är inte så risiga som man kanske tror plus att alla i laget är vana vid att spela på stor is och det är väl ändå någon typ av omställning.

Spelarna själva var hårda i kritiken mot det egna spelet.


-Man ska inte skämmas över en seger men vi gör inte vår bästa match i dag. Det enda som räddar oss och gör att vi vinner är vårat power play. Vi kan inte spela så här mot de bästa lagen, sa Jonte Ericsson i Studio Sotji efter matchen.

Niklas Kronwall var med där han också och konstaterade att:
-Dom gör det jäkligt svårt. De lag som inte har så många NHL-proffs blir väldigt samspelta för de kan jobba på mer. Men det är ingen  ursäkt.

Så är det, men en vinst vid full tid är en vinst vid full tid och kvällens vinst innebär att Sverige är direktkvalificerat till kvartsfinal och slipper spela den kvalificeringsmatch som några av de andra lagen måste spela. I kvarten får man som gruppetta möta ett av lagen som kommit sist eller näst i sin grupp  (och kvalspelat sig till kvarten)

Man kan gräma sig över att Sverige inte dominerade mer.  Men efter en kalasstart kom Zetterbergs besked som skakade om truppen och ni vet väl att det måste vara lite knökigt på vägen för att det ska gå bra sedan när Tre Kronor är i farten...
 
Jag säger så här. Man har tagit tre segrar och är man bara bäst när det gäller från kvartsfinalen och framåt så är det skitsamma hur man tog sig dit.

Inga kommentarer: