onsdag 5 februari 2014

Silly season AIK - Gnaget testar Mikael Nylander i två matcher

(Micke Nylander fotad i SSK förra året. OBS att sonen William inte är på gång till AIK, det är senior vi snackar om nu men junior råkade vara med på bilden bara. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Sedärja. Michael Nylander kommer till AIK för två matchers inhopp (mest troligt de två) innan OS-uppehållet. Om det blir fler matcher beror uppenbarligen på hur det går då sportchefen Daniel Rudslätt säger så här till AIK hockeys hemsida:

 Vi vill testa och se "Nyllet" på den här nivån.


Om det här är en bra lösning? Alltså jag är kluven.Ska det här lyckas måste ett parametrar falla ut väl (se a o b nedan)

Rudslätt - som lyckats med något Gozzi aldrig lyckades med, dvs få in Nylander i laget - förklarar provspelningen med orden:

- Vi vet att han besitter en otrolig spelintelligens och erfarenhet.

Och där är vi eniga. Nyllet senior har ett unikt hockeysense. Han är fortfarande seriös och han jobbar trots sin ålder hårdast i träning och under match. Inget snack om det.

Men. Han och inte minst hans ljumskar börjar bli till åren. Och Nylander var ingen större hit under sin sejour i Rögle i höstas där det blev tre mål och sex assist, totalt nio pinnar på 25 matcher.

Å andra sidan var han lysande under sin sejour i SSK förra vintern med 5+14, dvs 19 poäng på 18 matcher. Ett grymt snitt och skillnaden mellan SSK då och Rögle i höstas var möjligen sällskapet, dvs vem han spelade med.

I Södertälje hade han framför allt  snipern Damien Fleury att leka med, de stod på rätt ställen och var spelbara så att Nyllet kunde hitta de där dolda luckorna och leverera sina eleganta passningar.

Om det går bra nu beror således på om det a) ljumskarna håller b) det finns någon som kan göra något av de passningar han levererar. Marcus Nilsson och Mattias Janmark känns ju som två aktuella spelpjäser där, så visst. Varför inte prova. Funkar det så funkar det och då Esa Pirnes låg mellan 170 000 och 200 000 i månadslön, enligt de uppgifter jag har fått tidigare i alla fall, så finns det i alla fall lite ekonomiskt utrymme nu ifall det skulle funka spelmässigt.

Nyllet har, enligt AIKs hemsida, tränat idag (onsdag) med laget och kommer som det står att "förmodligen spela torsdagens match mot Brynäs och lördagens hemmamatch mot Linköping"

Lite lustigt är det som sagt att om han blir kvar så har Rudslätt lyckats med något Gozzi aldrig fick till. Nylander var ju på tapeten ett antal gånger då Gozzi var sportchef men det var lögn i helvete att få något klart besked från Nyllet och vissa gånger gick det inte ens få tag på spelgeniet för att ro någon deal i mål så det blev inget då. Men det är andra lägen nu. Plötsligt fanns ett ömsesidigt intresse från båda sidor. Det är väl det som kallas tajming.

****
Gustis Galvins undrar ni? Ja jag vet att jag hade frågetecken förre veckan om han blir kvar och det frågetecknet kvarstår. Det finns uppgifter från samma källa som förra veckan om att han har ett match för matchkontrakt. Typ det Nylander har nu. Så vi får se vad som händer där inte minst under OS-uppehållet.

2 kommentarer:

Johan sa...

Nylander spelade aldrig med Read i SSK. Read åkte hem innan jul och Nylander kom efter. Han spelade med Fleury och Ziga Jeglic.

Marie Hallman sa...

Johan: ah jag som minns fel kanske. Men Fleury passade han ju ypperligt med.