tisdag 11 februari 2014

Silly season AIK: Micke Nylander stannar säsongen ut

(Micke Nylander stannar säsongen ut i AIK. FOTO WWW.JESPER ZERMAN)

Så kom då beskedet - Micke Nylander stannar säsongen ut. Jag förstår om en del är tveksamma och visst kan man undra om det inte fanns andra alternativ men  jag tror det kan funka bra för Nyllet i AIK.

Det handlar om en begränsad tid, det handlar mestadels om att möta motstånd från HockeyAllsvenskan i Kvalserien och det finns alla möjligheter för Nylander att fylla rollen som en stabil klippa att luta sig mot för framför allt de unga spelarna i laget.


Sedan är han enormt seriös. När han nu tar sig an det här så går han all in och kommer säkert göra som i övriga klubbar, köra extraträningar med juniorer, stanna kvar extra och köra fys, sitta och snacka mycket med de andra spelarna både för att själv komma in i det och för att sprida lite tips och erfarenhet.

Nyllet älskar att snacka hockey  och att föra sin passion vidare till hungriga juniorer och har enligt en tweet från hans agentur, tränat med både J20 och hockeygym i AIK nu (när resten av a-laget för övrigt är ledigt i några dagar)

Han kommer kunna vara en trygghet i en svajig tid så även om han inte är lika rapp på rören som förr så kan han bli en viktig kugge i Kvalserien för AIK.

***

AIK har gett spelarna ledigt i sex dagar den här veckan.  Man samlas återigen på fredag och ska det hända något på tränarfronten så är det väl lämpligt att det är klart till dess. Sedan kanske det inte blir en ny tränare, spekulationerfinns om det ena och det andra men ska en ny in (jag vet inte hur det blir men det ryktas ju om det) så är ju fredag en bra dag att träffas för första gången för att sedan sedan dra igång jobbet mot Kvalserien under nästa vecka då det också är OS-uppehåll.

Inga kommentarer: