torsdag 27 februari 2014

Sjunde raka och nu är DIF på kvalserieplats (uppdaterad med rätt fakta om trepoängssviter)

(Micke Holmqvist är imponerad av juniorbackarna i laget. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Sjunde raka segern samtidigt som BIK Karlskoga förlorade med Malmö. Då klev Djurgården upp på tredje plats och är med två matcher kvar att spela uppe på en av de tre direktplatserna till Kvalserien.

– Vi spelar bra hockey, är konsekventa i vårt spel och gör det vi har kommit överens om. Vi gör samma saker som vi har gjort hela säsongen men vi gör det fullt ut nu. Vi spelar enkelt i egen zon håller oss till våra roller, konstaterar Michael Holmqvist.


Han hade gjort mål i de tre senaste matcherna innan mötet mot Karlskrona borta, nu blev det inte mål för fjärde matchen i rad men det blev spel med pondus, glädje och ett allt starkare lysande självförtroende. 

Precis som hos hela laget.

– När man vinner flera matcher så får man bättre självförtroende också. Det har blivit en skjuts i laget, säger Holmqvist.

Och visst syns det. Nu sitter passningarna rätt, nu åker alla till rätt ställen på isen, positionerna hålls, anfallen blir allt längre och intensivare och hela laget hålls ihop i spelet på ett sätt som gör att Djurgården blir enormt tungjobbade att möta. 

Och när Nichlas Heinerö drar med sig fyra KHK-spelare till höger (som ankungar på rad som Leif Strömberg så kvickt noterade i sändningen) står (tvåmålsskytten i matchen) Steve Saviano bara och väntar på den där passen bakom ryggen från Heinerö. Puck kommer, det är öppen mål eftersom alla tittar puck och hänger på Heinerö och innan någon Karlskrona spelare fattat vad som händer har Saviano fått pucken och lyft in den i öppet mål. Magnifikt.

Sjunde raka segern var det alltså. Senast DIF tog sju raka fullpoängaren var, enligt utmärkta DomarnaPunkt.se i oktober 1996. 

EDIT: Jag skrev lite fel i natt om det här med sviterna men skulle DIF ta åttonde raka trean mot Asplöven på fredag så skulle det vara den tredje bästa sviten sedan säsongen 1975/1976. DIF tog tio raka treor säsongen 1987/1988 och 11 raka 1984/1985. All info kommer från domarna.se som ni kan följa på twitter eller på just den sajtadressen.

Lite ironiskt är det ju att förvandlingen till maskinen DIF har skett samtidigt som den ena backen efter den andra fått kliva av matcherna.
Djurgården kom med fyra backpar till Karlskrona – men sex av de åtta backarna är juniorer. Mitt i matchen klav Linus Arnesson av, sjuk. Det märks inte menar ”Honken”

– De har varit jätteduktiga och har gjort ett grymt jobb. Jag är jätteimponerad av de som har varit uppe hos oss. Vi behöver inte göra någonting, de är självgående. Sedan är Nyman på dem och hjälper till med var de ska vara och vad de ska göra.

Det som har varit kul att se är ju att laget bara blir starkare och starkare. Känslan började finnas där i den sista matchen som Tony Zabel var tränare. Redan då kändes det att något var på gång och sedan dess har den känslan bara vuxit sig starkare.

Nu har ju DIF en jobbig historia av att klappa ihop när det ser som ljusast ut. De har också en historia av att inte klara av förväntningar som väcks och blir starkare när det är hausse och mycket folk på läktarna. Så lite varning känner man ju inför Asplöven men trender är till för att bryta. Matchen mot Asplöven på fredag borde vara ett bra läge, inte minst då Haparandalaget inte har något att spela för och har släppt spelare, till exempel poänggöraren Simon Olsson som nu spelar klart säsongen i Rögle.

– Vad som blir viktigt? Det blir att ta en match i taget, fokusera på våra matcher helt och hållet, säger Holmqvist.

Som kommer bäras fram av ett mäktigt stöd då matchen närmade sig slutsålt redan under onsdagen.
2 kommentarer:

Anonym sa...

I varenda rapport från Djurgårdens matcher vill du få med att framgångarna hade skett även med Zabel kvar och att inget är Säckens förtjänst, jag gissar att det är för att du tydligt gick ut och sade att Challe gjorde fel som gjorde denna förändring.
Nu kommer vi aldrig få veta hur det hade gått med Zabel kvar men han hade ju fått väldigt många chanser med en del uppgångar men alltid dalat tillbaka.
Själv tror jag att Zabel var/är en mycket bra tränare men mindre bra matchcoach. Han skulle behövt gå bredvid ngn rutinerad huvudcoach i minst en säsong innan han hoppade in som huvudcoach själv.
Hur som helst så gör Säcken ett fantastiskt jobb genom att få igång alla spelare och att de jobbar så bra ihop.

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag har aldrig sagt att "inget är säckens förtjänst" . Det jag har skrivit är att såväl Säcken SOM Nyman och Zabel ska ha cred. Det säger ju Säcken själv till och med plus alla spelarna. Skulle kännas märkligt att gå emot och påstå något annat då.
Jag tycker också att Säcken gör ett fint jobb men glöm inte Nyman. Han har haft stor betydelse i det här också vilket alla verkar vilja glömma han var ju där när säcken kom och han är kvar. Så han bör få cred för det jobb han har gjort, tycker jag.