söndag 23 februari 2014

SSK klarade kontraktet i HockeyAllsvenskan men missar mest troligt playoff

(Kontraktet klarat, om fyra matcher är säsongen slut. Dags att förlänga, gärna med Johansson. FOTO RICHARD HIMBERG)

De goda nyheterna först – SSK vände och vann mot Oskarshamn hemma (3-2). Emil Billbergs segermål drygt tretton minuter in i tredje innebär dessutom att kontraktet är säkrat och att SSK slipper oroa sig för kvalspel. (Det blir i stället Troja Ljungby och Björklöven som får försöka kvala sig kvar)

De tråkiga nyheterna är att segern tyvärr inte kommer räcka för avancemang till playoff. SSK har tio poäng upp, det är tolv kvar att spela om och om det krävdes ett mirakel inför den här matchen för att passera de fem lag som är före och måste om så krävs det ett under av guds nåde för att samtliga fem ska förlora alla fyra matcherna som är kvar. Samtidigt som SSK ska vinna alla fem.


Det sista kanske hade kunnat gå men att övriga fem ska förlora samtliga fyra matcher som  är kvar. Nej det händer inte. Så sorry. Säsongen tar slut den 4 mars för SSK. Kanske var därför föresten som man bokade in en legendsmatch mellan svenska och finländska legendslagen den 29 mars då det ju spelas kvalserien, omgång åtta?  Den kvalseriematchen kommer inte spelas i Axa, det törs jag tyvärr slå fast redan nu.

Och det är ju trist. Men man kan ju se allt från två sidor av myntet och den andra sidan är ju att nu är förutsättningarna för nästa säsong klara. Det går att lägga hundra procents fokus på att bygga om i både lag och organisation. Det finns nu tid att börja bygga laget tidigt, att lägga all kraft på att få ett slagkraftigt lag som finns på plats och börjar kittas ihop – i god tid – redan i vår. Om man nu väljer den vägen.

Första kontrakt att få underskrivet borde vara en förlängning av tränaren Andreas Johansson, gärna i par med Anders Sörensen. De verkar drivas av samma passion och glöd och verkar även trivas ihop. Johansson fick, enligt bland andra bloggen uppdrag sport, totalspelet på Phil DeSimone i ett powerbrejk och ska ha hotat att köra honom till Arlanda om han inte slutade ta dåliga utvisningar. Detta ska ha väckt laget, säger US som var där och såg vändningen som följde.

Enligt Länstidningen beskrev Johansson även sitt lag som ”nedsövt” under två av de tre  perioderna. Det har ändå gått hyfsat med ”AJ” vid rodret och det vore kul att se vad han kan åstadkomma om han får chansen att vara med från början och bygga laget både vad gäller värvningar och mental och fysisk uppbyggnad under våren.

Vad han själv krävt för att stanna (det ryktas om krav på ”ordentlig satsning” vet jag inte. Men han känns väl värd att pröva som "ordinarie" tränare i alla fall.


3 kommentarer:

ohlsson sa...

Du är inne på helt rätt väg Marie, nu har man verkligen tid att börja bygga, för den viktigaste säsongen för SSK på väldigt länge och som du skriver "signa AJ" oerhört viktigt

Marie Hallman sa...

Ohlsson: tack. Ja nu har man verkligen chansen att börja jobba och bygga i god tid. Tar man inte den nu då får man den aldrig tillbaka

mats storm o nässjö sa...

Tack hallman ssk hjärta värmer i vårsolen