tisdag 18 februari 2014

SSK reder ut röran runt bråket i Karlskoga

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Det blev ju bråk på läktarna när SSK mötte BIK Karlskoga i Nobelhallen i lördags. Jag skrev inget då eftersom jag hade noll koll på vad som hänt och på grund av jobbet på TV10 under OS inte hade möjlighet att ta reda på fakta heller.

Men nu har SSK:s klubbledning, i samarbete BIK Karlskoga och de fans/åskådare som var där och deltog i alternativt såg röran, försökte reda ut vad som hände. Bra gjort tycker jag att ta tag i det och reda ut det så gott det går - alltid svårt i såna situationer.

Så här (det som är kursiverat nedan) skriver SSK om händelsen på sin hemsida:


"I anslutning till matchen mellan BIK Karlskoga och SSK hade ett stort antal SSK:are rest till Karlskoga för att stötta laget. SSK-klackarna skanderade växelvis och kraftfullt. Däremot inträffade flera oacceptabla händelser i samband med matchen som påverkar bland annat SSK starkt negativt.

Toaletter blev sönderslagna vid den avstängda bortaklacksektionen. SSK kommer stå för kostnaderna att återställa dessa. Saker kastas bland annat in på isen och flera tumult inträffar på läktaren. En SSK medarbetare, Christer Kronblad, har uppträtt olämpligt i samband med ett tumult. Vidare har en polisanmälan gjorts mot en SSK-supporter för misshandel och detta är således en polissak. Däremot har även felaktiga utpekanden till olika händelser gjorts.

- De SSK-supportrar som hade rest till Karlskoga för att stötta laget i kampen om poäng, gav främst ett fantastiskt läktarstöd. Tyvärr drar det som skedde vid sidan av detta en skugga över den goda läktarinsatsen och det är otroligt tråkigt att några individer får förstöra på detta sätt. Toaletter har slagits sönder vid bortaklacken och kostnaden för detta tar SSK, vilket är allt annat än vad vi behöver. Saker har kastats in på isen vilket är ett brott mot ordningsstadgan. Flera personer är också involverade i ett tumult på sittplatsläktaren. En SSK- medarbetare, Christer Kronblad, har med kroppsspråk och verbalt agerat onödigt aggressivt i tumultet vilket naturligtvis är oacceptabelt. Kronblad har fått en skriftlig varning för hans beteende i samband med matchen. Kronblad har samtidigt fått felaktiga anklagelser mot sig till incidenter andra gjort och erkänt att de gjort, säger Maria Andark, Klubbdirektör i Södertälje Sportklubb.

- Vi har intervjuat ett stort antal personer för att få klarhet i vad som hänt. Som ofta i dessa sammanhang är antalet versioner nästan lika många som antalet personer man talar med, men vi har nu en god helhetsbild av vad som hänt. Framför allt har de personer som begått överträdelser erkänt dessa vilket har underlättat vårt arbete. Vi är, trots deras överträdelser, tacksamma för att de erkänt sin inblandning, det innebär att de felaktiga utpekanden som gjorts kan korrigeras. Att peka ut någon för att ha begått en brottslig handling är allvarligt och vi vill uppmana dem som gör denna typ av utpekanden att rannsaka sig själva.

- Det finns ett antal saker som inte fungerat tillfredsställande på platsen och såväl vi som arrangören är väl medvetna om att vi har ett jobb att göra för att se över alla rutiner för att välkomna ett större publikutbyte på våra läktare. Vi behöver mer folk som går och ser hockey, inte färre och det ska vi jobba hårt med att se till.

- Vi vill samtidigt passa på att be om ursäkt för det inträffade och för de som har drabbats. Vi vill också tacka för det goda samarbete som varit mellan oss, BIK Karlskoga och såväl Södertälje- som Karlskogapolisen, fortsätter Andark.

- Vare sig som SSK-anställd och arrangör av ”sittplatsresan” i lördags, eller som ”vanlig” publik, är det acceptabelt att visa upp en aggressiv framtoning i sitt supporterskap. Jag vet själv att jag gick över gränsen verbalt och i kroppsspråk i samband med lördagens match och är givetvis mycket ångerfull över det beteendet. Efter att ha sjungit och hejat fram SSK så att det ekade i Nobelhallen från våra sittplatser har jag full förståelse för besvikelsen bland de SSK:are som reste tillsammans med SSK till Karlskoga. Till er vill jag be om ursäkt. Detsamma vill jag även göra till SSK som framställs i dålig dager samt till arrangören och de Karlskogasupportrar som hade sina sittplatser bland oss, säger Christer Kronblad."När det gäller SSK:s representant, Christer Kronblad som var inblandad i bråket, så måste han (även om jag förstår att man har svallande känslor) hålla just känslorna i bättre schack. Men han gör verkligen avbön, har säkert tagit en hel delskit för det här redan och jag tycker det räcker så. Det han gjort är ändå på den nivån att det måste gå att få en andra chans och det får han som det verkar. Bra så tycker jag.
2 kommentarer:

Anonym sa...

Resolut och rakryggat av SSK. Tycker man sköter detta med bravur sett till hur vi i dagens samhälle mer än någonsin skyller ifrån sig.

Hatten av till Maria Andark som verkar vara en vettig ledare!

Marie Hallman sa...

Anonym: Håller med dig där!