onsdag 19 februari 2014

Tre kronor klara för semifinal mot Finland

Det satt hårt inne men till slut rasade målen in - Sverige vann med 5-0 och är klara för semifinal mot Finland som i sin tur slog ut Ryssland. Där snackar vi trauma a la Vitryssland just nu för ryssarna. 

Men tillbaka till Tre Kronor.Alexander Steen gjorde 1-0 efter 18.50 av första perioden. Daniel Sedin bröt  efter en mållös andraperiod sin över 20 matcher långa (om man räknar in NHL) måltorka och gjorde 2-0 efter 1.42 i tredje.

När väl den proppen var ur kom 3-0 av Loui Eriksson samt 4-0 och 5-0 av alltid lika vindsnabbe Carl Hagelin. Alltinom loppet av en kvart.

Mest absurda i dag var att höra de namn, på slovenska spelare, som nämndes av kommentator Nicklas Holmström. Många av de spelar eller  har spelat nyligen i HockeyAllsvenskan och att det då står en NHL-målvakt och får kämpa som en tok och det känns mest surrealistiskt,

Semifinal nu på fredag, startar 13.30 svensk tid. Inte så publikfriande tid men det gör att det lag som går till final får en bättre chans att återhämta sig. Kan nog vara bra.

Det finns, trots segerraden, en del att jobba på för Sverige. Kommer bli mycket intressant med Finland som har fått se truppen försvagas av skada efter skada. men man har Teemu Selänne - snacka om ledare, föredöme och fantastisk spelare. Den som tar rygg där har mycket att lräa,

Inga kommentarer: