fredag 21 februari 2014

Tre Kronor vände och vann när Erik Karlsson sköt Sverige till final

Finland inledde målskyttet men... Sverige har ju Kung Henrik i mål och Kung Erik på backen och ett riktigt bra lag och en grymt skön inställning och jäklar vad kul det blir med final mot Kanada på söndag!

Det är en fröjd att se Niklas Kronwall kliva fram som den bestämde fältherre som han ju faktiskt kan vara bakom den ödmjuka - andra är bättre kaptener än jag masken.


Det är en glädje att se Daniel Alfredssons ovärderliga rutin och samtidigt hans - fortfarande- ungdomliga glädje över att få vara med och pusha på när det behövs och kyla ner när det är nödvändigt.

Det är helt fantastiskt att se en spelare som Marcus Krüger ensam agera Berlinmur i hemjobb och penalty killing. Hans defensiva spel är sanslöst bra och sedan har han ju det offensiva också.

Jag blir glad inombords över att se spelare som Nicklas Bäckström och Gabriel Landeskog jobba häcken av sig i vilken roll de än får och hur märkligt, men ändå roligt är det att se Johnny Oduya ta för sig i en OS-semifinal. Märkligt för att man någonstans i bakhuvudet har en ung back i DIF på näthinnan när han ju numera är etablerad NHL och världsback och allt annat än den rookie man minns från de matcher man sett live.

Det går att gå igenom hela laget men jag stannar där. Och nöjer mig med att konstatera att det strålade om Tre Kronor idag. Visst, 0-1 var en miss av Henke Lundqvist, det medgav han själv och visst finns det mycket att jobba på och visst var Kanada - USA en match i ett än högre tempo. Men. Jag är inte det minsta orolig. Tre Kronor har alla verktyg de behöver och de plockar fram de ett efter ett när det är dags för de att komma till användning.

På söndag växlar Kronorna upp till den speed och den nivå som krävs. Man är ju livrädd för att jinxa men vad som än händer så kommer Sverige vara där, redo med det som är nödvändigt för stunden och lite till. Det bara känns så.

Sedan är hockey en slumpsport, studsarnas paradis och helvete på en och samma gång. Men chansen till ännu ett OS-guld finns där. Definitivt. Synd att man inte kan släppa pucken precis på en gång NU bara!

Inga kommentarer: