torsdag 13 februari 2014

Världefull lucka efter seger i sexpoängsmatchen o slutspelat för Pastrnak

(Wille fortsätter leverera i SSK-tröjan. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Tolvan SSK mot nästjumbon Troja Ljungby på trettonde platsen.  Det skiljde sex poäng före matchen. Det skiljer nio pinnar nu. Snacka om viktig trea som SSK tog hemma under torsdagskvällen.

Nu har Sportklubben skaffat sig lite andrum nedåt mot det där jobbiga negativa kvalstrecket.


Björklöven förlorade igen och ser ju helt körda i botten ut, Troja-Ljungby har ändå öst på en del på slutet så det här var som sagt en enormt viktig seger för SSK.

Det är inte helt kört uppåt heller. SSK har nu sju poäng upp till Mora och med 24 poäng kvar att spela om så finns ju möjligheten även om den sitter hårt inne.

Johan Andersson gjorde det avgörande 3-2 målet mot Troja hemma. Han gjorde det halvvägs in i tredje, framspelad av Robban  Carlsson och Mike Bergin men alltså… William Nylander.

Som den killen trivs i Södertälje.

Mål igen 2-1 målet fram spelad av Johan Jonsson i början av tredje. Nu har han gjort  16 poäng varav tio mål och sex assist – under de tretton matchen som han har spelat för SSK den här säsongen.

Så här har Nylander juniors mål fördelat sig:
3/1 BIK Karlskoga ett mål
9/1 Björklöven (h) ett mål i pp
11/1 Oskarshamn (b) hattrick!
16/1 DIF (h) avgörande straff i straffläggningen
24/1 Asplöven (h) ett mål
1/2 Timrå (b) två mål
13/2 Troja (h) ett mål

SSK spelar fem matcher till under OS-uppehållet (och då räknar jag in måndagsmatchen mot DIF den 24 februari). Bara för SSK att hålla tummarna för att Modo låter honom vara kvar i Södertälje under den tiden då fem matcher av de åtta som återstår skulle vara guld värda för både SSK och William själv tror jag. Han verkar ju uppenbarligen trivas även nu, trots att det inte blir mer spel med kompisen David Pastrnak.

Den tjeckiska jättetalangen har nämligen spelat färdig för säsongen berättade SSK i ett pressmeddelande idag.

Han fick en tackling av Nick Angell mot Karlskrona som tog så illa att det är färdigspelat. Om det är hjärnskakning eller något annat förtäljer inte meddelandet från SSK men det kommer väl fram så småningom ändå.


Då när det hände skrev Pastrnak själv på twitter att det var en juste tackling men att han tog emot den dåligt. Hur som helst, tråkigt är det. Killen är ju världens underhållning varje gång han står på isen, bara hoppas det inte är framtida men inblandat.

Inga kommentarer: