söndag 30 mars 2014

AIK sumpade chansen

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

AIK - MALMÖ 1-2  (0-0, 0-1, 1-1)
Matchen:  MM
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK och Pontus Sjögren, Malmö
Publik: 6 443
Domare:  Pehr Claesson och Christoffer Karlsson


BÄST I AIK  
MMM Christian Sandberg, f
MM  Daniel Larsson, mv
M Christopher Aspeqvist, b

BÄST I MALMÖ:  Marcus Olsson, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
0-1  (00.43) Ludvig Rensfeldt (Marcus Olsson)

TREDJE PERIODEN
 0-2 (11.10) Robin Alvarez (Henrik Hetta, Marcus Olsson)

SKOTTEN I MATCHEN:  23-20  (7-8, 7-7, 9-6)

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET!
Christopher Aspeqvist. Jobbade slet och grävde fram ett gäng chanser. Stort hjärta och mycket desperation även om puckarna gick över och utanför.

FRÅGETECKNET?
 Vad händer nu med AIK? Det är bara hoppas att AIK har en plan B att sätta i rullning direkt, man har redan tappat tid och än värre blir det om det tar långt tid att hitta ny tränare i vår igen.

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Frustration. Så beskriver man nog bäst spelet i den här matchen. Två lag, väl medvetna om att det var sista chansen (inte i teorin men mest troligt så i verkligheten) att hänga på kvalserieracet. Det märktes. Desperationen fanns garanterat innan för tröjan på spelarna men när frustrationen och ångesten tar över så blir det lätt gummiarm och betongben. Som här stora delar av matchen.

Daniel Larsson. Höll som vanligt kvar AIK i matchen, med bland annat två riktiga ”tv-räddningar” – en i första och en i andra. Nu innebär ju det att han inte stod helt rätt men samtidigt, är man så övergiven av utespelarna som han var där då får man ta till de mer spektakulära varianterna.

(FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Fredrik Svensson är ju det mest defensiva AIK har. När han är framme och bryter mark och skapar chanser hos Malmö är det något som inte stämmer. Inte för att han gör fel utan för att han behöver vara där och göra det som andra pjäser i laget borde göra.

Friläge för Victor Ahlström i början på tredje, där bara skrek det mål men Malmös Johan Björk lyckas sträcka fram klubban mellan benen på Victor och göra en perfekt brytning fast han ligger efter AIK-forwarden. Det var en sån dag för AIK.

OCH SÅ EN SAK TILL:
Vinst och AIK hade varit med i racet… men nu blev det förlust och AIK har fem poäng upp till andra SHL-platsen med nio poäng kvar att spela om. Och nu är det, fast det rent matematiskt finns en teoretisk chans kvar, kört. Alla insåg det efter matchen, som lagkaptenen Patric Blomdahl i den här (länk här) intervjun med AIK:s hemsida. Sjukt ändå hur lite som skiljer glädje från sorg inom ishockeyn.

 (FOTO:WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Citatet
”Man är förbannad, besviken och så är det lite tomt också”
(AIK:s tränare/sportchef Daniel Rudslätt på presskonferensen efter matchen)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här 


HIGHLIGHTS finnshär: 

2 kommentarer:

Bill sa...

Var det inte nu det var allvar? Vår klubb vårt ansvar! Ta då ert ansvar o avgå! 6000 pers en lördag o viktigaste matchen för året??? På riktigt hur är ens det möjligt?

Marie Hallman sa...

Bill: Viljan fanns men inte kompetensen. Bara att konstatera att laget inte fått ihop detta varken mentalt eller spelmässigt. Tyvärr!