tisdag 25 mars 2014

Apropå det här med Sam Lofquist…

....så ser det ju rätt dramatiskt ut när Djurgårdens backcoach Stefan Nyman på en stillbild håller i DIF-backens tröja och ser ut att dra i den.

Klart man blir lite nyfiken så jag försökte kolla varför han stod där och drog. Om han nu gjorde det? En bild säger ju så mycket men ibland inte allt.

Jag säger inte att det här är den absoluta sanningen men det är en version av vad som hände i alla fall – sedan finns det andra versioner på andra ställen i media också, så  ni får ta det för vad det är och göra er egen värdering av det.

Ord står ju lätt mot ord också och vad som är sant beror på vem man frågar. Men vill man se det från en annan horizont än att det är ”slagsmål i båset” så hävdar i alla fall andra källor att det var något betydligt mer odramatiskt.

Enligt den versionen av händelsen var Sam mestadels bänkad, gjorde några byten som forward och spred ingen vidare energi där han satt på bänken – tyckte lagledningen. Sam blev tillsagd att gå och duscha, han reste sig upp och gick, diskussionen var över, han var redan på väg. Men han hade när han reste sig Nymans hand på axeln – vilket då gör att det ser ut som det slits i en tröja när Sam i själva verket redan accepterat att han skulle lämna båset och var på väg att göra just det.

Sam vill ju inte prata själv om det som hände så som sagt, allt beror på vem man frågar och nu får ni som sagt värdera själva de olika versioner som finns.

Enligt den här källan så är gruffet utrett och ur världen. Varför jag tar upp det då? För att det är intressant med olika vinklar på det. Som sagt, ni får värdera och ta ställning själva då det väl egentligen bara är de inblandade som vet exakt ord för ord och rörelse för rörelse som hände och även där kan det skilja sig åt efteråt hur man upplev saker så tja. Bra med olika infallsvinklar om inte annat, tänkte jag.

Att det inte är harmoni mellan Nyman och Lofquist är väl annars tydligt. Från lagledningen förnekar man att det skulle ligga gammalt groll och gro men det är klart att har man som DIF-backen varit bänkad till och från ända sedan runt SSK-derbyt i höstas då det ryktades att Lofquist var på väg bort – så är det väl knappast best friends forever eller harmoni med tränarna som gäller.

Å andra sidan så fick Lofquist vara kvar, han dumpades inte iväg som rykten och uppgifter gjorde gällande. Om det beror på skadesituationen eller om ryktena var överdrivna låter jag vara osagt men kvar blev han och petade har han blivit till och från.

Man kan ju även diskutera vad ”visa energi även när man är bänkad” betyder. Hur gör man det, vad krävs, vilken kroppshållning och så vidare räknas för att man ska ”sprida energi”. Det är ju också olika från folk till folk även om det ofta finns gemensamma nämnare. Jag har inte fått grepp om hur Lofquist gjorde när han inte visade energi utan den ska tydligen inte ha visats tillräckligt och 

Om amerikanen spelar i derbyt återstår att se. DIFs tränarduo ville under måndagen inte gå in på det utan hävdar att bäst för dagen gäller. Han är kvar i laget och tränade under måndagen, på den frivilliga träningen,  i alla fall

***
En helt annan sak. Nichlas Heinerö kommer inte spela derbyt, den där upperbody skadan spökar ännu.


Men, desto mer glädjande för DIF, Dustin Johner spelar mest troligt (om inget händer fram till matchen såklart). Han har ju testat och kört bra på träning, det verkar kännas bra och tanken är att han ska spela. Det kan bli en bra högerskyttsförstärkning för DIF det.

2 kommentarer:

Mattias Bredberg sa...

Marie, förstör inte din trovärdighet genom att försöka förklara det som hände med något litet missförstånd förstärkt av en ögonblicksbild. I din välvilja mot hockeyn och framför allt stockholmshockeyn så tenderar du att frånsäga dig din journalistprofession ibland.

Jag gillar Nyman, tro inte annat men han har ett humör som inte är av denna världen och han har haft samma konflikter med Klasen och Hyvönen.

Marie Hallman sa...

Mattias Bredberg: Jo men herregud. Nog vet jag att han har humör och att han bråkat med både Klasen och Hyvönen vet väl alla. Det har även jag skrivit om.
Trots det kan man ju ändå försöka se saker ur fler synvinklar än Aftonbladets. Anser jag. Säger inte att det är klarlagt vad som rätt eller fel heller utan tycker det är roligt att se det från olika synvinklar sedan får var och en - som jag skriver - göra sin egen bedömning.