tisdag 18 mars 2014

"Det kuggar liksom inte i när vi kommer ut inför tredje"

(Robin Norell. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården fick en drömöppning då Micke Holmqvist styrde in 1-0 halvvägs in i första perioden. Att DIF sedan tryckte på mot ett – till synen ängsligt och stressat AIK – gjorde att fler mål hängde i luften.

Och visst blev det fler mål men inte från Djurgårdens sida. AIK kvitterade, vände och vann med två riktiga bomber från backposition.


– Det är alltid tråkigt att förlora men jag tycker ändå att vi gör en bra match. Vi tuggar på som vi alltid brukar göra. Vi kommer ut riktigt taggade och vi gör det vi ska. Och jag tycker att vi får utdelning först men sedan tycker jag att vi… det kuggar liksom inte i när vi kommer ut inför tredje. Och det är lite surt. Vi försöker verkligen men man kan inte vinna alla dagar tyvärr, konstaterar Djurgårdsbacken Robin Norell.

Vad är det som inte kuggar i?
– Jag vet inte riktigt men det är väl att vi måste våga mer när vi har ledningen och verkligen spela för de och utöka den till slut.

Ni hade kunnat göra ett par tre mål till i framför allt första men även första halvan av andra för AIK spelade riktig dåligt där medan ni både hade initiativet och trycket samt förde matchen?
– Ja precis, det är vi som gör dem dåliga. Vi spelar vårt spel och pressar ner dem ordentligt. Det ger ju utdelning (Holmqvists mål) men sedan så ger vi dem matchen. Trots att vi verkligen försöker men ibland så är det stolpe ut.

Varför vågar ni inte pressa på när ni leder? Har spelet och tryckte och allt?
– Jo så kände vi också men… ‘

Blir ni rädda för att tappa poäng?
– Det tror jag inte, utan det är ge allt som gäller. Det är det vi går för. Och jag vet inte riktigt vad det beror på. Vi har varit i de här situationerna förut att vi inte få riktigt till det men det är bara jobba hårdare och hårdare så går det.

Vad har ni gjort för att vända det då?
– Då har vi verkligen sagt till oss själva att vi ska ta och vända det här, vi ska börja om från början och göra det vi är bra på. Det kommer funka den här gången också, slår Norell fast.

Djurgården saknade både Timmy Pettersson och Nils Andersson på backen, hade tre backpar och en extra. 19-åringen Norell fick spela med Sam Lofquist:

Var det skönt att ha bortaderbyt i första omgången så ni nu har det överstökat och kan fokusera på övriga lag?
– Alltså egentligen spelar det ingen roll vilka vi möter…

Äh men kom igen nu. Lite speciellt var det väl ändå att möta AIK i premiären?
– Ja det har du faktiskt rätt i…

Och mötas av bara AIK:are på läktaren?
– Ja det var lite speciellt faktiskt. Men det var kul! En rolig match att spela, en rolig upplevelse att vara med om.

Hur var det att åka ut till busvisslingskonserten?
– Ja du, ha, ha, man tar inte åt sig så mycket. Man blir bara taggad, det
är klart. Att höra hur de hatar oss, då tar man bara i ännu mer och visa vad vi går för.

Det gjorde Norell med råge. Att han bara är 19 år och en rookie i derbysammanhang syntes inte. Tvärtom. Ska vi ta ett exempel så var brytningen när Mattias Janmark kom exemplarisk, ett skolboksexempel med guldstjärna på:

Kommer du ihåg brytningen mot Janmark?
– Ja jag kommer ihåg den men jag hade ju farten med mig hemåt så jag kände att jag hade honom och visste vad jag skulle göra.

Det låter som du varken har kvalserie-, eller derbynerver?
– Jomen det är klart jag har. Men jag försöker spela ut dem på annat sätt istället för att vara nervös. Jag försöker använda mina nerver på ett positivt sätt. Det gäller att inte tänka så mycket utan låta benen gå istället och göra det man är bra på.

Omvandla nervositeten till fysiskt styrka istället?
– Exakt!

För Djurgården väntar nu Malmö hemma på onsdag. Malmö vann sin hemmapremiär, mot Västerås, på straffar där Joey Tenute avgjorde i straffläggningen:

– Det ska bli kul. Hemmamatch är alltid roligt och nu får vi spela med publiken med oss! Det är bara tuta och köra. De är ett bra gäng, de är stora, tuffa och starka. Det gäller bara att vi spelar vårt spel så tar vi dem.

Hur mycket känner ni att nu måste vi ta poäng?
– Nej men vi tar faktiskt varje match för sig och tänker på just den matchen. Det är det enda vi kan tänka på.

Men ärligt, kan man tänka så? Stänga ute det här med poäng helt?

– Man försöker! Det är det man måste göra. Det är bara nästa match som gäller och tagga allt till den.

Inga kommentarer: