lördag 22 mars 2014

Djurgården gav bort två mål - och tre poäng

(Tätt men förlust för DIF mot VIK. FOTO DANIEL PETTERSSON)

Jämnt,  små marginaler, två bortskänkta mål från DIF i första perioden. Så lät det från både Västerås och Djurgården på presskonferensen efter matchen i ABB Arena där DIF inkasserade andra förlusten i Kvalserien (1-3) mot VIK.

Markus Ljungh hade tydligen ett friläge i tredje,  Steve Saviano och Jens Jakobs ska ha haft några kalaslägen men inga mål, inga poäng och nu är Djurgården sista i tabellen.En märklig grej värd att notera är att Timmy Pettersson – som gjorde comeback – var uppsatt och faktiskt spelade center i stor del av matchen. Han har, som han konstaterade själv, inte gjort särskilt många tekningar i karriären så det känns lite vanskligt att låta honom ta hand om en så viktig detalj även om han mest skulle vara ”offensiv back” och sedan tydligen gled mer och mer ner på backen.

Varför man gjorde så här vet jag inte, det finns en intervju med Timmy på klubbens hemsida men ingen fråga om varför.

Nu var det ju inte det positionsbytet som fällde Djurgården men visst höjer man lite på ögonbrynen, finns ju många bra forwards i laget.

Att det var jämnt stöds av skottsiffrorna 37-35. Jens Jakobs gjorde Djurgårdens enda mål (reduceringen till 2-1) efter bara 1.01 av andra men sedan var Jonas Fransson tydligen så där bra som han varit hela grundserien.

DIF sista alltså men med tre poäng upp till första platsen finns alla möjligheter att avancera  men då gäller det att hänga med nu, till att börja med på söndag då DIF möter Örebro borta.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför utlämnar du ALLTID information om bristfälligt målvaktspel? Två mellan benen o en skitretur är deb största anledningen till 0 poäng här. Visst Adam har varit bra på slutet men igår var han tillbaka i grundserieklass tyvärr.

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag såg inte matchen, har bara följt rapporteringen via nätet tycker det känns galet att såga folk då.