måndag 24 mars 2014

Djurgården kroknade helt i tredje

Djurgården hängde med i två perioder men kroknade helt i tredje. Eller ”viker ner sig” som jag såg att Henrik Eriksson konsterar i Djurgårdens hockeys intervju med honom.

Målskörden hittills är 1-3-1-2  vilket ger totalt sju mål, näst sämst i Kvalserien. Samtliga lag har släppt in mellan nio och tolv mål (för DIFs del tio mål) men det som skiljer lagen åt så här långt är målproduktionen framåt.


Ettan Örebro och tvåan Rögle har noterats för fjorton mål vardera, det är dubbelt så många som DIF och det har uppenbarligen gett utslag i antalet poäng också.

DIF har tappat tre högerskyttar i Mattias Guter (redan innan kvalserien drog igång), Nichlas Heinerö och Dustin Johner. Just den sistnämnde är i alla fall i träning och kan möjligen kanske vara med i derbyt på tisdag.

Det är för övrigt en ödets ironi att det derbyt är har en liten vinna eller försvinnastämpel över sig. SHL och HockeyAllsvenskan ville till varje pris undvika att det skulle uppstå en ”spela bort det andra laget” situation och lade därför derbyt redan i omgång fem istället för omgång sex eller sist vilket hade varit det normala med de matchnycklar man följer i lottningen men vad hjälpte det. Att båda lagen skulle gå så dåligt poängmässigt att man ändå hamnar i ett mardrömsderby redan nu var inget som förväntades. Uppenbarligen.

Nu tror jag i och för sig inte att det kommer vara kört för det laget som förlorar att ta andraplatsen ändå. 

Ettan och tvåan möts ju ocksåpå tisdag och någon snor där poäng av den andre. Örebro har två tuffa derbyn kvar mot Västerås, där kommer det kunna ryka både poäng och spelare då det brukar vara hatmöten.  Rögle har ett skånederby på bortaplan kvar att spela och så vidare. Det kommer tas poäng av varandra så det finns öppningar även om de blir allt trängre.

Ingen har väl missat att det uppstod bråk mellan Stefan Nyman och Sam Lofquist under matchen. Jag såg inte vad som hände och såg inte heller matchen då jag var på Hovet och såg AIK så jag vill inte ha någon åsikt om hur Sam spelade eller agerade i båset.

Det man kan konstaterar är ju att något skurit sig där för länge sedan, det märktes ju redan när han var Sam Lofquist var petad mot SSK för ett par månader sedan trots skador på backen. Sedan har han stundtals fått förtroende, stundtals inte. Han har varit petade de två senaste matcherna – om det lett till friktion där vet jag inte.


Enda kommentaren jag har hittat kring händelsen är den Stefan Nyman ger till Sportbladet där han säger att: ”Om man inte ger laget energi kan man gärna gå och duscha”.   Nu vet jag som sagt inte vad som hänt men en sak vet jag – Nyman tolerar bara ett läge och det är att man som spelare tydligt visar att man ger allt för laget. Sedan kan man misslyckas och ha en dålig dag men attityden och inställningen är viktig. Ska bli intressant att se fortsättningen här.  

Inga kommentarer: