torsdag 20 mars 2014

Djurgården nollade Malmö

(FOTO DANIEL PETTERSSON)

DIF-MALMÖ 3 -0 (1-0, 1-0, 1-0)
Matchen: MMM+
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF och Robin Rahm, Malmö.
Publik: 8 003 (var bara tomma platser på Malmös gästtårtbit)
Domare: Wolmer Edqvist och Johan Häll

BÄST I  DIF  
MMM  Adam Reideborn, mv
MM Mickael Holmqvist, f, Marcus Högström, b
Jocke Eriksson, f

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

BÄST I MALMÖ:  Joey Tenute, f

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (10.06) Nicklas Heinerö (Steve Saviano, Jocke Eriksson)

ANDRA PERIODEN
2-0 (16.06) Marcus Högström (Jocke Eriksson) Spel 5 mot 4

TREDJE PERIODEN
 3-0 (01.36) Michael Holmqvist (Mattias Kallin)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

SKOTTEN I MATCHEN:  23-25 (9-10, 10-5, 4-10)

UTROPSTECKNET!
Marcus Högström! Vilken fullträff han fick till – i pp – när han gjorde 2-0. Målvakten Robin Rahm gick åt helt fel håll samtidigt som Högström drog pucken i den andra stolpen och in. DIF-backen skrek rakt ut av glädje. Kanske för att det var hans första mål i DIF-tröjan. Noteras kan också att han hann med en elegant 360 graders snurrfint i samma pp.

FRÅGETECKNET?
Ingen Sam Lofquist i DIF mot Malmö. Jag glömde fråga men skadad eller petad? Det är frågan.

 (FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Djurgården öppnade målskyttet i den här matchen också. Mot AIK backade man så småningom hem och tappade initativet, nu släppte man förvisso i Malmö lite i matchen där men jag tycker ändå man  hade mer attityd, spelade tuffare och tog för sig bättre över 60 minuter den här gången.

Vilken propp Dustin Johner åkte på! Jag såg inte själva tacklingen så jag har ingen åsikt om den men Johner såg ut som en aspackad/sänkt boxare. Nästan lite otäckt när han försökte ragla iväg mot båset själv, innan fysion Schumacher hann fram och hjälpa till. Han kom inte tillbaka efter pausen och frågan är ju hur länge han nu blir borta. Är misstänkt hjärnskakning på honom.

Var minst sagt rörigt i Djurgårdsförsvaret under stora delar av första perioden. Där hade DIF en hel del tur måste jag säga att inte pucken gick in.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Man måste ju bara älska ett av Marcus Sörensens byten i andra perioden där han (i pp) först lägger en elegant och intelligent pass ner mot mål som sånär styrs in, åker bort lite blir påkörd av en Malmöspelare på väg in på isen, fortsätter som inget har hänt, åker in i en smart lucka, får pucken och lägger iväg ett bra skott som är nära att gå in. Bara sådär liksom.

Apropå smällar så fick 1-0-skytten Heinerö en tung tackling där han åkte in på ett mindre bra sätt i sargen i slutet av andra. Han klev av och var inte med i sista perioden. Jag tyckte det såg ut som att han smällde i knäna olyckligt – och det kanske han gjorde – men efteråt var rapporten ”upperbody och spelar mest trolig inte på en eller ett par matcher. Dag för dag får avgöra”

Micke Holmqvist gjorde enda Djurgårdsmålet i första kvalseriematchen. Blev ett i den här också, en retur som han såg till att trycka in tidigt i tredje. Jag har skrivit det förr men han måste bara älska de där kvadratmetrarna runt bortamålet, ser hur bekväm som helst ut där. Viktigt mål också, kändes som Malmö var nära några gånger i andra, bland annat på ett ribbskott men där blev det lite extra andrum att gå på för DIF.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Adam Reideborn höll alltså sin sjunde nolla för säsongen. När jag intervjuade Reideborn inför derbyt berättade han en rätt kul grej – att han taggar upp inför och även håller humöret uppe under matcherna – genom att sjunga med i fansens sånger där bakom målvaktsmasken. Det fick tyvärr inte plats i inslaget då men jag berättade det där för Jihde som tog upp det i intervjun efter Malmömatchen (det kan ni se här) och där Djurgårdsmålvakten berättade att ”den  (sång) de sjunger brukar jag nynna lite på i huvudet för att slappna av”. Till mig sa han även att han faktiskt småsjunger lite på riktigt under matcherna också.
 Reideborns favoritsånger? ”Aldrig ska jag lämna dig” och ”Sjung för gamla Djurgården”.

Övriga resultat i Kvalserien: Örebro-AIK 3-1, Västerås-Rögle 3-4. DIF gick därmed upp på andra plats efter Örebro som inlett med två raka trepoängare. 

 
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

OCH SÅ EN SAK TILL:
Apropå sång. Mäktig växelsång i arenan i tredje. Måste ha känts hyfsat enerverande att vara gästande lag med 0-3 uppförsbacke på resultattavlan och ett dånande ”Djurgården, Djurgården” ringande i öronen. En av de i Redhawks som jag pratade medgav att just det där, det hörde man. Och det var jobbigt. 

Citatet
Tråkigt att vi inte kom upp i normal standard, stundtals var det lite blött och vekt
(Malmös lagkapten Tomas Kollar kommenterar matchen på sydsvenskan.se)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här 

OCH HÄR FINNS HIGHLIGHTSFinns även intervjuer mm på just viasatsport.se sök på Djurgården så hittar ni.


Innan matchen kunde man se mitt Viasatinslag om Malmös satsning på killar med klubhjärta. En intressant satsning även om det sket sig i den här matchen.  Det hittar ni här: 

1 kommentar:

Pluggen sa...

Bäst skrivet som vanligt!:) Däremot känns det inte bra att DIF inte går ut med NÅGON informaion alls om hur det har gått med Dustin Johner...