onsdag 26 mars 2014

Djurgården tog derbyrevansch (uppdaterade assist på DIFs mål, ändrat av Swehockey efteråt)

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

DIF-AIK 3-2  (1-2, 0-2, 0-0)
Matchen: MMMM+
Målvakterna: Adam Reideborn, DIF och Daniel Larsson, AIK
Publik:  8 094 = fullsatt
Domare:  Wolmer Edqvist och Mikael Nord


BÄST I DIF    
MMM Marcus Högström, b
MM  Marcus Sörensen, f
M Jens Jakobs, f

BÄST I AIK:   
MMM Oscar Steen, f
MM  Björn Melin, f
 Daniel Larsson, mv

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (03.59) Mark Hurtubise (utan assist) Spel 4 mot 5
0-2 (04.45) Björn Melin (Brett Carsson)
1-2 (10.39) Marcus Högström (utan assist)

ANDRA PERIODEN
2-2 (05.50) Jens Jakobs (Marcus Högström, Marcus Sörensen) Spel 5 mot 4
3-2 (10.58) Jens Jakobs (Jocke Eriksson, Marcus Sörensen) Spel 5 mot 4

TREDJE PERIODEN
-

SKOTTEN I MATCHEN:  23-36 (7-6, 11-13, 5-17)

 
(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

UTROPSTECKNET DIF!
Marcus Högström gjorde fem mål (+22 assists) på 47 matcher i Almtuna den här säsongen. Bytte till DIF och har verkligen hittat rätt där. Har nu gjort två mål (och sex assist) på åttamatcher i DIF och det känns som han hittat rätt ställe hittat hem lite. Det där hårda, rappa skottet kan bli värdefullt för DIF.

UTROPSTECKNET AIK!
AIK:s matchinledning!!! 0-1 i short hand efter spelvändning och friläge för Mark Hurtubise och 46 sekunder senare får Björn Melin köra slalom ostoppad framför Reideborn och lägga in 0-2. AIK:s bästa matchstart på säsongen. Ohotad etta.

FRÅGETECKNET DIF?
Men vad gjorde Djurgården första minuterna? Njöt av den fantastiska stämningen? Att man blir taggad förstår jag men det gäller att hålla huvudet kallt när adrenalinet pumpar också. Jag förstår att man tog en tidig timeout för att kyla ner läget och laget.

FRÅGETECKNET AIK?
Överlever AIK den här Kvalserien? Just nu ser det tungt ut – men det är inte omöjligt (se tabellen). Det krävs dock att man radar upp några vinster och den här säsongen har AIK inte lyckats ta mer än två trepoängare på rad. Nu måste poängen in och vem gör då målen? Chanser finns men det är det där sista som inte funkar. Vem tar täten och utgör spetsen som vänder det tunga läget?

NOTERAT:
Ja, Djurgårdens första mål styrdes olyckligt in via Daniel Larssons klubba men sedan radade han upp räddningar och rånade bland annat Marcus Sörensen ett antal gånger i första. Revanscherade sig starkt där liksom i andra då han var överallt och höll tätt när DIF bombarderade under sitt två minuter långa 5 mot 3-överläge.

Snacka om heta känslor i det här derbyt och kul också att se intensiteten – hos båda lagen. Hade man satt det här trycket på motståndarna – modell gå in för att blåsa det andra laget av banan - hela säsongen så hade AIK spelat slutspel och DIF toppat både grund och kvalserien.

En sak fick dock AIK kämpa med även denna match och det är det här att man lämnar oceaner av ytor öppna vid det egna målet ett flertal gånger under match. Som nu, vid 2-2. Jens Jakobs kunde ostörd slå in returen. Bakläxa igen där Gnaget.

(FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Djurgården fick spela fem mot tre under två minuter i andra då Mattias Janmark och Björn Melin åkte ut samtidigt (tripping respektive roughing). Mardrömsläge för AIK men Daniel Larsson var överallt och fick bra hjälp, DIF fick nöja sig med en klingande stolpträff av Nils Andersson i det gyllene läget att punktera ett ängsligt AIK.

Oj vilken chans gånger två som Patric Blomdahl fick att kvitterat till 3-3 med knappt tretton minuter spelat av tredje! Första skottet hamnade på Adam Reideborn som lämnar retur rakt fram, Blomdahl är helt fri – försöker sätta pucken högt men den landar rakt i bröstet på DIF-målvakten. Gissa om AIK-kaptenen kommer köra den sekvensen i skallen några gånger i natt.

OCH SÅ EN SAK TILL:
 Övriga matcher i Kvalserien: VIK-Malmö 1-3 och Örebro-Rögle 2-3 e straffar.

Tabellen:
1)  Rögle 10p (+5)
2) Örebro 10 p (+4)
-------------------
3)   Malmö 8  (-2)
4) Västerås 7 p (-1)
5) Djurgården 6 p (-2)
6) AIK 4 o (-4)


Citatet
”När de skjuter så studsar pucken till just före den träffar och kommer till mig. Den ställer sig på högkant och rullar upp för klubban, träffar min hand och går in i mål.  Det är dåligt men sånt som händer. Jag försöker styra ner pucken i hörnet men den rullar med uppför skölden. Det är sånt som händer tyvärr”
(AIK:s målvakt Daniel Larsson om Djurgårdens 1-2 reducering)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här


Inför matchen sände Viasat en intervju med Mattias Norström som jag har gjort. Denhittar ni här: 

Inga kommentarer: