lördag 8 mars 2014

Förlust men nyförvärvet presenterade sig på bästa sätt

(Akim Aliu vs Jonas Ahnelöv lite på tvärs. FOTO JESPER ZERMAN)

AIK - FRÖLUNDA 1-4  (1-1, 0-1, 0-2)
Matchen:  MM
Målvakterna: Daniel Larsson, AIK 88,89 % och  Lars Johansson, Frölunda 94,12%
Publik: 4 218
Domare:  Tobias Björk, Christoffer Karlsson


( Derek Joslin verkar trivas med några nya kanadicker i laget. FOTO JESPER ZERMAN)

BÄST I AIK
MMM Akim Aliu, f
MM Daniel Larsson, mv
M Derek Joslin, b

BÄST I FRÖLUNDA:  Max Görtz, f


( Sargkamp. FOTO JESPER ZERMAN)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (10.54) Akim Aliu (utan assist)
1-1  (12.56) Max Görtz (Joel Lundqvist, Erik Gustafsson)

ANDRA PERIODEN
1-2   Max Görtz (Jonas Ahnelöv)

TREDJE PERIODEN
1-3  (06.37) Max Görtz (Joel Lundqvist, Pontus Widerström)
1-4  1 (09.35) Dick Axelsson (Magnus Kahnberg, Mathis Olimb)

SKOTTEN I MATCHEN:  17-36  (8-13, 8-12, 1-11)


(Aliu hann med en fajt också  FOTO JESPER ZERMAN)

UTROPSTECKNET!
Akim Aliu! Det var hemmapremiär för honom (samt Per Svensson och Carsen Germyn). Just Aliu fick den här matchen spela med Mattias Janmark och Marcus Nilsson. Kanadensaren presenterade sig snyggt då han snodde pucken i mittzonen från Andreas Johnson, blåste på ner mot Frölundamålet och satte 1-0 mellan benen på Frölundamålvakten. Aliu hade några chanser till och går verkligen all in på mål. 

FRÅGETECKNET?
Hur står sig AIK mot Kvalserielagen från HockeyAllsvenskan egentligen? Det finns mycket som talar för AIK men det kommer inte bli en lätt resa, det hoppas jag alla förstår. Hinner man spela ihop sig med de nya spelarna? Klarar man av pressen? Fixar man den lite mer run and gunhockey som lag som till exempel BIK Karlskoga spelar? Om nu dem tar sig dit. Det sista laget är inte klart än, står just nu mellan BIK, Karlskrona, Mora och Rögle i en sjukt jämn 


( Alla på Larsson och sedan blir det mål. FOTO JESPER ZERMAN)

NOTERAT:
Det blev videogranskning på Frölundas 1-1-kvittering bland annat för att det var fullt med folk i målgården och en och annan hamnade på Larsson men målet godkändes efter att ha flipprat runt, studsat på Larsson och någon till innan pucken hamnade i mål.

AIK har en del att jobba på fram till Kvalserien börjar.  De nya spelarna ser inte helt bekväma ut i sin nya omgivning även om Aliu gjorde mål men ett gäng träningar kan kanske ändra på det.


(Mark Hurtubise FOTO JESPER ZERMAN)

Power play lämnar en hel del att önska också . Det är för duttigt och går för långsamt, precis som det har varit hela säsongen. Där önskar man ju att någon av de nya ska kunna bidra med att speeda upp spelet.

Var ett väldigt velande från speakerbåset kring vem som gjorde 1-1-kvitteringen för Frölunda men till slut stod det Max Görtz där. Och han fick därmed med sig ett hattrick från Hovet.

 Junioren Micke Lindqvist har gjort en fin säsong i a-laget. Var inte med ens som extraforward i dag och verkar ha hamnat utanför laget. Synd. Känns inte som han på något sätt är ”sämst” av de som finns tillgängliga. Lindqvist är dessutom en egen produkt som jag hoppas AIK tar vara på.

EDIT: Det visade sig (tack du som hörde av dig!) att Lindqvist var och spelade med AIKs juniorer som hade stora skadebekymmer och behövde fylla på med spelare att han var och spelade där istället. Liksom Theo Lennström. Låter bra tycker jag! Då lär ha komma tillbaka!


( Oscar Ahlström tar för sig FOTO JESPER ZERMAN)

Akim Aliu gjorde inte bara mål samt hamnade i gruff, där han tog för sig rejält, med en Frölundaspelare. Han lyckades proppa en av domarna också.  Aliu väger 100 kilo det lär ha känts rejält på den stackars domare som kom i vägen.

AIK sköt alltså ett (1) skott på mål i tredje trots att det bara stod 1-2 när man kommer in till matchen. Visst den gällde inget men det finns inget dåligt med att skaffa sig bara vanor. Och det gjorde inte AIK 

OCH SÅ EN SAK TILL:
 Ingen Jordan Hendry på isen i dag heller, han fanns däremot i omklädningsrymmet. Hendry presenterades samtidigt som Aliu och Germyn av AIK men om någon undrar varför hans pappershantering går så långsamt hos Migrationsverket så gör de inte det. Trion värvades och kontrakterades vid olika tidpunkter, Hendry var sist in och är därmed sist ut hos Migrationsverket också.

(Daniel Larsson.  FOTO JESPER ZERMAN)

Citatet
”Vi har tränat hårt och benen kanske inte är de lättaste nu för att de ska vara som bäst den 17:e”
(AIK-tränaren Rikard Franzén hintar om att Gnaget är nertränade och nu kommer släppa på inför Kvalseriestarten derbyt mot DIF den 17 mars)

LAGUPPSTÄLLNINGAR OCH HIGHLIGHTS  hittar ni här 
3 kommentarer:

AerIK sa...

Aliu bortre krysset?
Vill inte vara petig men det var "five-hole"...

the_dancer sa...

Lindquist var inte petad, han körde med J20 samma som Lennström gjorde.

J20 hade nästan inte tre femmor ens, så det var väl därför dom inte spelade

Marie Hallman sa...

AerIK: Helt rätt av dig! Jag mindes fel när jag skrev efter matchen. Kollade highlights nu och visst går den mellan benen. Ändrat i texten, tack för påpekandet!!! :)

The_dancer: Ah bra! Jag tycker som sagt Lindqvist varit bra i vinter så det känns bra att han inte var petad. Lägger in din info i texten, tack!!