torsdag 20 mars 2014

Från derbyflip till Örebroflopp för AIK

(FOTO JESPER ZERMAN)

AIK åkte alltså till Örebro med fem raka segrar mot SHL-konkurrenten. AIK hade 20-5 i målskillnad på de matcherna. Men nu när det gällde som mest att vinna... då blev det torsk. 1-3. Och värst av allt. Riktigt risigt spel.

Eller som AIK-backen Per Svensson sade till AIK-hockeys hemsida efter matchen: " På tok för dåligt!"


Han utvecklade det där också Svensson och sa att AIK "åker för lite skridsko, tacklas för lite, är stressade får inga långa anfall, sprider puckar och kastar iväg den när vi har den"

Och visst är det som Svensson också säger till AIKs hemsida att det är dags att "gå tillbaka till grunderna och visa att det finns hjärta i det här laget"


Man skulle ju kunna tro att 2-1-segern i det inledande derbyt hade stärkt Gnaget men kanske var det här någon hybris? Underskattning på grund av de fem tidigare segrarna? Fan vet.

Men övriga jag pratade med som såg matchen bekräftar bilden av ett vilset AIK som fortfarande packade bussen hemma på Hovet.

Det var spel mot ett mål. Danne Larsson gjorde en stabil match men fick ingen hjälp. Kollar man på målen i tex Viasats sammandrag från S24 som sände (länk här) så ser man att Örebrospelarna fick stå och mysa framför AIK-målvakten på grund av ett passivt försvar. Det var styrningar,  skymningar och allt som det ska vara från Örebro. 

Från AIK:s sida? Eh en insats jag tror vi kan sätta på  bottennappkontot. Helt klart en match de gärna glömmer pronto. Men då krävs vinst i nästa så att det inte blir Örebrofloppen som inledde raset ur SHL...i historieböckerna.

Inga kommentarer: