fredag 28 mars 2014

Nu är det AIK som jagar

(Mattias Janmark gjorde 1+1 mot Malmö. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/arkiv)

AIK fick sämsta tänkbara start, med Victor Ahlström i utvisningsbåset och 0-1 i arslet innan det ens hade gått två minuter av matchen.

Men sedan vände AIKoch vann. Och är nu i högsta grad med i racet om en SHL-plats med tre poäng upp till andraplatsen och tolv kvar att spela om.


Jag noterar att…

…AIK går all in  på ”nu är det vi som jagar”. Lustigt nog samma devis som DIF har haft inför Kvalserien men som Rudslätt konstaterade i intervjun med Viasat efter matchen så har AIK gått från att vara jagade till att var de som jagar nu. Det stämmer ju och det verkar passa AIK bättre att slå ur underläge. 

…Derek Joslin både gjorde mål (1-1) och hade någon tabbe som ställde till det målmässigt bakåt (2-4).  Har hänt fler gånger den här säsongen att han får in en av varje. Jag trodde för övrigt att Oscar Ahlström gjorde det målet, först, då det stod så på swehockey men det kom en ändring senare på kvällen.

…Mattias Janmark verkar ha gett sig fan på att visa alla tvivlare att han kan leverera i en Kvalserie också.  Ett mål och en assist blev det mot Malmö.

… Fredrik Svensson – till slut – noterades för ett andra mål den här säsongen. Han gjorde ett hemma för någon match sedan men då ändrades det till mål efter styrning av Micke Nylander. Jag tror de flesta kände att var det inte Svenssons mål? Redan då? Men skitsamma. Bra med mål oavsett vem som gör dem men kul för Svensson som fram tills den här matchen alltså stod på en fullträff, gjord 21 september.  


… Malmö har oväntat svårt att få till det i Kvalserien. Det trodde jag inte.

Inga kommentarer: