tisdag 4 mars 2014

SSK avslutade med förlust

SSKs säsong får väl beskrivas som en riktigt skräckis. Som extra lök på laxen avslutades serien med långresa till Haparanda och väl där blev det förlust 1-4 mot Asplöven för ett minst sagt juniorbetonat SSK.

Jonas Engström som stod för SSK:s enda spelmål samt det avgörande straffmålet mot Västerås senast gjorde SSK:s enda mål , en 1-3 reducering i tredje perioden.


Lite ironiskt var det väl att Mario Valery Trabucco - som inte hade lyckan med sig i SSK - avslutade matchen med säsongens sista mål (4-1).

Andreas Andersson vaktade målet. Han har släppt in åtta mål (7+4+1+4) på fyra matcher. En fortsättning känns väl tveksam även om jag förstår att det är svårt att vara på topp när man inte spelat nästan några matcher på hela säsongen.

Slutplaceringen blev en tolfte plats, med femton poäng ner till de två kvallagen. Andreas Johansson lyckades således med de viktigaste - få upp SSK på säker mark. Det blev totalt 16 trepoängare, 12 oavgjorda och 24 trepoängsförluster. SSK vann inte en enda förlängning och förlorade bara en, plockade sex straffvinster och förlorade fem matcher på straffar. Målfacit: 124 gjorda och 147 insläppta mål vilket ger minus 23 i målskillnad.

SSK får nu åka hem och slicka såren och har - förhoppningsvis - påbörjat nytt lag bygge och nytt tänk kring lagbygget redan förra veckan. Det gäller att ta vara på det här extra veckorna när andra har fullt upp med annat och skapa sig ett försprång när det gäller värvningar och annat i silly season.

Jag har lite tankar där men de tar jag senare.

Inga kommentarer: