torsdag 1 maj 2014

Full fart framåt men svårt med siktet

(Landskamp på Hovet för ovanlighetens skull. Har nog inte hänt sedan Globen byggdes lät det som. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

ODDSET HOCKEY GAMES, TJECKIEN- SVERIGE  3-2  (1-1,1-1, 1-0)

Matchen:  MMM
Målvakterna: Alexander Salak och Anders Nilsson, Sverige
Publik: 5 475
Domare: Evgeny Romasko och Alexey Anisimov  


BÄST I SVERIGE
MMM  Mikael Backlund, f
MM  Jimmie Ericsson, f
 Johan Fransson, b.

BÄST I TJECKIEN:  Alexander Salak, mv och Tomas Mojzis

(Backlund visade vägen.. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN:
1-0(00.15) Tomas Mojzis (Jaromir Jagr)
1-1  (02.21) Mikael Backlund (Joakim Lindström) Spel 5 mot 4.

ANDRA PERIODEN
2-1 (02.52) Martin Zatovic (Jakub Krejcik, Alexander Salak)
2-2 (12.14) Magnus Nygren (Oscar Möller, Mikael Backlund) Spel 5 mot 4.

TREDJE PERIODEN
3-2 (06.02) Jakub Petrazalek (Jan Kolar)

SKOTTEN I MATCHEN: 12-28  (4-11, 3-9, 5-8)

UTROPSTECKNET!
Mikael Backlund. Kom in med frenesi och var framme och oroade ständigt framför motståndarmålet. Tog bra vara på returen vid första målet, spelade fram och störde förtjänstfullt vid 2-2. Ska bli kul att följa honom i VM.

( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

FRÅGETECKNET?
Jobbet framför eget mål? Känns som det skulle behöva in mer tyngd där. Tjeckerna fick vara alldeles för ensamma och ostörda med Nilsson vilket bland annat ledde till de tre målen. Känns inte som det gjorde ont någonstans att avancera ner mot Tre Kronors kasse.

( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

NOTERAT:
Femton sekunder. Längre tog det inte för legendaren Jaromir Jagr att presentera sig. Dock inte med mål utan en framspelning till Tomas Mojzis som sedan elegant skickade pucken via kryssribban och in. Visslade bara till över axeln på Nilsson där.

Joakim Lindström gjorde comeback i landslaget efter lååång frånvor, fick en assist direkt. Tog ett stenhårt skott som studsade ut rakt framför Mikael Backlund, som rutinerat lyfte in kvitteringen.

( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

Sverige släppte till ett par, tre frilägen (enbart i första) när man själv hade pp. Inte bra. Nog för att det ligger en tjeck där och hugger men så lätt ska man inte få dra iväg och sånär kontra in mål som nu. Som tur var fanns spelare där som kunde bryta anfallen men ändå.

Fin fin räddning av Anders Nilsson när Milan Gulas kom fri i slutet av andra och ”bara” skulle lyfta in pucken. Men Nilsson väntade ut honom och fick pucken på sig istället. Bra revansch för de två första insläppta målen som han nog borde ha tagit

Ni ser assisten vid 2-1 va? Målisen i Tjeckien, Alexander Salak, fick andraassisten på det målet.

OCH SÅ EN SAK TILL:
NHL-backen Erik Gustafsson (spelar i Philadelphia) har tackat ja till spel i VM och verkar närmast ivrig att få ansluta. Gillas starkt. Känns som att det är ett bra gäng det här, jag hoppas det tar de dit de vill.

(Skönt med egen avbytarbänk i bland. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE) 

Citatet
”Det är bara suga åt sig att man nu varit på isen samtidigt som han ”
(Linus Klasen om att spela mot gamla förebilden Jaromir Jagr för första gången i sin karriär. Linus visade för övrigt briljant teknik vid många tillfällen men var liksom resten av laget på tok för ineffektivt. Jagr var å andra sidan kvar efter matchen,  när alla åkt och körde extra teknikövningar i korridoren. Imponerande!

( FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE)

LAGUPPSTÄLLNINGAR: hittar ni här 


Och HIGHLIGHTS finns här: 

Inga kommentarer: